Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pohřeb ve Svatém Vítu klidně (ale do toho státu nic není), veřejné připomenutí podle pokynů pozůstalých také (do toho se stát také nemusí plést, navíc všichni víme, proč to Babiš dělá - aby se zviditelnil u jednodušší části obyvatelstva). Nikdo nebude státníkům bránit, aby se zúčastnili jako my všichni - podle představ rodiny, pokorně jako občan. V tom je nedostižným příkladem třeba pohřeb Otta von Habsbsurg - př něm se také nikdo z aktuálních politiků nezviditelňoval.

3 2
možnosti
VS

K.G. byl velmi populární zpěvák, profesionál ve svém oboru, který se vždy dokázal přizpůsobit a vydělat na tom. Pokud je tohle dostatečný důvod pro uspořádání státního pohřbu, Helena Vondráčková už se může začít těšit...

10 4
možnosti
Foto

Přesně tak, a za pár let bude mít státní pohřeb Křemílek s Vochomůrkou.

5 5
možnosti
ZH

Myslím, že Forejt to řekl jasně, že státní pohřeb Gotta je blbost. Něco jiného je obřad se státními poctami.

12 0
možnosti
JN

To už jste v diskusi několikátý, kdo se ohání Forejtem... Ovšem dnes ráno jsem poslouchal na Radiožurnále rozhovor s bývalým šéfem hradního protokolu Sklenářem, a ten takhle striktní rozhodně nebyl. Mluvil např. o tom, že žádný zákon neurčuje, kdo může a kdo nemůže mít státní pohřeb, a že je to spíše o zažitých zvyklostech.

1 1
možnosti
Foto

Po přečtení diskuze to shrnu - při vší úctě k panu Gottovi, státní pohřeb je nesmysl

22 1
možnosti
TB

Nesmysl není, záleží na formě, jak si to bude rodina přát. Obřad v chrámu sv.Víta, přítomna Hradní stráž - nic víc, což je velmi pravděpodobné.....nechápu, proč s tím máte problém? 8-o

3 0
možnosti
TT

To, že je národ rozdělen už dlouhá desetiletí růzností názorů na kvalitu jeho tvorby, rozvádět nebudu. Dnes je národ rozdělen kvůli Babišovic státnímu pohřbu (na lafetě s armádou atd.) a Zemanovic vlajkám na půl žerdi.

Nic se nemá přehánět. To staré rozdělení totiž má svůj důvod: Gott zpívat bezesporu uměl, ale zpíval brak. Já osobně od něj snáším dvě písničky: úvodní Lorum ipsum v Limonádovém Joeovi a jeden duet, o kterém nedokážu říct, jak se jmenuje a s kterou zpěvačkou ho nazpíval, akorát že jim ty hlasy spolu sluší - den je krásný... s tebou. Ovšem když si vzpomenu na německý hit Babicka nebo na Biene Maja, klesá můj obdiv k mistrovi na nula stupňů. Kelvina.

6 4
možnosti
AM

No s tím brakem to je silné kafe. Každý má jiné chutě. Může uvést, co není brak, abychom měli představu ?.

1 1
možnosti
JP

Protože to na to opravdu není, neměli ho mnohem významnější osobnosti např. z oblasti vědy, nositelé Nobelovy ceny apod. On je především populární, sice skromný profesionál, ale umělecky spíše pokleslý žánr...Pokud bychom to brali dle popularity, mohli by se řešit státní pohřby příliš často.

7 4
možnosti
AM

Zase prr, co je dle vás nepokleslý žánr - hip hop, techno ?;-€;-€

1 0
možnosti
PB

...... áááále no tááák!,- národ není rozdělenej,- enem pár obskurních jedinců jako obvykle neví, nezná, neumí a proto nechápe,- nic víc, nic míň!

1 0
možnosti
Foto

Píšete čím dále větší hlouposti. :-/

2 5
možnosti
PN

P47e62t26r 58N90e32d73v30ě32d

2. 10. 2019 22:07

A vy jste nesnesitelně zlá a závistivá paní.

8 3
možnosti
AM

Tentokrát nesouhlas. Na všech kanálech TV nejede nic jiného než Gott. Naprostá neúcta k řadě jiných umělců, jejichž úmrtí vždy všechny stanice odbyly krátkým nekrologem ve zprávách, příp. pustily nějaký film. A těch umělců byly stovky. Gottovy písničky se mi většinou líbily, ale čeho je moc. Ten státní pohřeb je problematický, stejně jako státní den smutku. Je asi pravda, že jako umělec nás proslavil asi nejvíc, i když jen v sousedních zemích. V Americe nás určitě víc proslavují sportovci.

3 6
možnosti
Foto

Nezpochybňuji, že pro některé byl Karel Gott umělcem, měli jej rádi a kupovali si jeho a jeho úmrtí je velmi smutná věc. Nechápu jedno. Proč není jeho pohřeb, jako u jiných umělců neprobíhá stejným způsobem. To znamená vystavenou rakev v Národním divadlem, kde má každý možnost se mu poklonit a vzdát mu tak úctu a obdiv. Proč, ale má mít státní pohřeb, který podle Forejta za 60 let měl Ludvík Svoboda a Václav Havel. Státní pohřeb znamená, že tělo Karla Gotta povezeme na lafetě a za ním půjde generalita. Opravdu to byl někdo, kdo si takovou poctu zaslouží???

Zdroj : Bývalý šéf hradního protokolu Forejt.

9 0
možnosti
LH

Sklenář to vidí trochu jinak......

3 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik