Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

L73u69d23ě40k 18J67a52š29a

25. 9. 2019 12:34

No jo. Hloupost zase jednou kvete v plném květu. Nejhorší na lidské generaci je, že místo toho, aby se podívala do minulosti, to nejlepší se od ní naučila, navázala na i a šla dál, tak si vždy mladí namlouvají, že ONI ví, ONI znají, ONI jsou lepší nežli ti před nimi, ONI to dají do pořádku. A pak se pořád dokonala objevují takovíto podivíni, kteří bez znalosti věcí a možností plácají své sny a hovadiny. Místo kroky, kterými by se dostali k cíli, volí krásná hesla, kecy slibů a nápadů, ale výsledek už je 80 let pořád stejný. A bude. Pokud budeme stavět na heslech a budovatelských akcích, tak se nedostaneme jinam. Toto je prostě jen další Greténista :-/

2 3
možnosti
MK

Pořád nechápu, proč bych měl zachraňovat planetu, která není ohrožená.

1 4
možnosti
PJ

Na ty bratry co vymysleli letadlo bych byl opatrný, mohl byste dopadnou jako Greta s jadernou elektrárnou.

Jo, jo, on když byl komoušismus to "mládí lidstva" tak zblbnul tolik lidí, že proti tomu jsou gret€nisté okrajový klub sběratelů trilobitů. ;-)

2 0
možnosti
MS

"pomyslete na bratry WrightovY" ...

A "trash hero" jsem zkoušel pár roků, ale nemohl jsem se celou dobu zbavit pocitu, že ze sebe dělám vola, neboť když jsem při ranním venčení psů odpadky (papírové kapesníky, obaly od tyčinek Mars atp., krabičky od cigaret - cokoliv třeba i metr od odpadkového koše) posbíral, tak při večerním bylo okolí zasviněno znova - tak jsem se na to zvysoka ... a násilím jsem se donutil produkty těch čuňat rozhazované podle cesty nevnímat :-/ ...

Ty samorozpadající se obaly zasviňují přírodu ještě hůře než klasické, protože se rozpadají na nezničitelné mikročástice ...

A nezpaomeňte dávat za příklad strategie použitelné pouze v malém lokálním měřítku a zcela nepoužitelné v měřítku větším - jako je zmiňovaný Daniel Pitek - ono to jde na 600 hektarech, ale při provozování na 600 000 ha budete v neřešitelné kolizi už jenom třeba s infrastrukturou státu (elektrická vedení, produktovody, silnice a dálnice, ...)

2 0
možnosti
PK

"příklad strategie použitelné pouze v malém lokálním měřítku a zcela nepoužitelné v měřítku větším"

Přesně tak. Často je příroda svažitá, podloží není jílovité, je potřeba také něco pěstovat, atd. Ve velkém to skutečně dělat nelze, v malém jen v příhodných lokalitách, ale vůbec nic to neřeší.

0 0
možnosti

Pripomina mi to vyzvy za svetovy mir a nebo bolsevicke akce Z. Vsichni rozumni vedi, ze to je k nicemu, ale nechavaji nadsence a oportunisty, at si hraji

Skutecne reseni by vyzadovalo akce, kterych soucasne lidstvo neni schopne. Vyzadovalo by to mnoho akci od lidi, kteri maji jine zajmy. Akci od vlad, ktere nezvladaji zakladni problemy statu, natoz neco komplikovanejsiho. Jakakoliv zelena iniciativa je unesena fanatiky a zelenym prumyslem.

Ja osobne reseni nevidim

4 0
možnosti
JR

J34a19n 40R52i31c73h28t38e78r

25. 9. 2019 11:17

Ale třeba do školek postavených v Akci Z chodí děti dodnes, leckde se (hlavně na venkově) na hzřištích upravených v Akci Z dodnes hraje fotbal, v leckteré hasičárně postavené v Akci Z mají dodnes hasiči své vybavení...

Já vás chápu. Ať se starají "vlády", hlavně ať já nemusím hnout prstem. A samozřejmě ať jakákoli činnost podobným směrem neohrozí můj způsob života.

1 3
možnosti
JU

J92o95s84e63f 35U14l26m46a40n

25. 9. 2019 10:10

Greta není Mahátma Gándhí ani Martin Luther King ani Jeanne d'Arc. Není to žádný osvícený člověk, charismatická osobnost a už vůbec ne přirozený vůdce. Je to postava, kterou stvořila jen a pouze media a nabalili se na to politici. Stejné myšlenky mohli nakukat do hlavy komukoliv jinému. Proč tedy právě Greta? Za prvé proto, že takový byl plán jejich rodičů. Za druhé proto, že je ještě malá a je to holka. Plní tedy roli symbolu a její zastánci můžou na adresu jejích odpůrců vždycky prohlásit "...že se nestydíš, navážet se do malé holky, ubožáku!". Za třetí proto, že má Aspergerův syndrom. To zesiluje argument z předchozího bodu. Zároveň ji to intelektuálně nevyřazuje z toho, aby mohla hrát svou roli a zároveň se tím dá obhájit fakt, že její vystupování nemá úroveň a zejména bezprostřední reakce na otázky, na které není připravená, je poněkud bizarní. Za čtvrté je to Švédka. Kdyby se narodila třeba v Rakousku a chovala se identicky, nikdo by si ji ani nevšiml. Ale zkuste si vygooglit, co se poslední roky děje ve Švédsku. Oni tam vyloženě šílí. Opravdu jen namátkou tento článek, ale jsou toho kvanta! https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/svedsko-kopskam-stud-z-nakupovani-moda-textilni-prumysl.A190923_120519_eko-zahranicni_svob

A máme "hvězdu"...Ono pořád by celá věc mohla být přínosná, problém vidím spíše čistě v praktické části...ale to by bylo na mnohem delší příspěvek.

13 1
možnosti
JS

J16a83n 55S39v53a57t87e81k

25. 9. 2019 9:44

Vidím to tak, že pokud by šlo některým z podporovatelů Grety pouze o klima a zabránění jeho změně, nebyl by to zas až tak velký problém.

Jenže na toto hnutí jsou nabaleni různí lidé a různá další hnutí, která by nejraději zničila demokratické pořádky (zejména) v těch nejvyspělejších zemích - touží po změně společenského řádu (rozuměj po téměř absolutní rovnosti) pod vlajkou boje za záchranu planety (to jsou ty výzvy politikům, že zejména vyspělý svět může za vše špatné na Zemi a že řešením je jedině naprostá rovnost).

Toto napojení různých ultralevicových vyžírků na jinak oprávněnou snahu změnit život na planetě k lepšímu představuje pro společnost nebezpečí, které lze přirovnat nástupu bolševismu v Rusku (tam také mladí stáli proti svým rodičům ve jménu ideje). Opravdu toto chtějí lidé v Evropě, v Americe, v Austrálii a v některých asijských státech?

5 0
možnosti
DT

R^ Čím dál tím víc to připomíná chaos před převzetím vlády bolševiky. I tehdy se nevědělo (a pečlivě se tajilo), kdo to vlastně ze zákulisí sponzoruje.

4 0
možnosti
MP

Co přelidněnost planety a s tím spojená rostoucí zátěž? Tomuto tématu se Vy i ostatní stejně smýšlející pořádným obloukem vyhýbate. Proč?

5 0
možnosti
JS

Tam já vidím taky největší problém. Bohužel politici dělají vše pro to aby nás bylo víc a víc. A co je ještě horší, že každý chce žít v blahobytu. Ty lidí už z aut nikdo nedostane, maximálně to nahradí letadla a to je pro přírodu ještě horší. Když porovnám dobu před 30 léty a nyní, kolik přibylo dálnic, satelitních měst, průmyslových zon atd. a to vše při stejném počtu lidí, 10,5mil a vše na úkor přírody. A pořád je to málo.

0 0
možnosti
Foto

Co Vám brání to dělat jinak než Greta a strhnout lidi aby Vás poslouchali.

0 1
možnosti
LV

Pánovi asi nic, možná sám už něco dělá, ale co brání Vám?

1 2
možnosti
Foto

Váš apel je rozumný, proč ne, každý může "nějak" přispět. Jen nevím, proč vám vadí způsob Grety? Vždyť ona se také "nějak" zapojila a apeluje na ty nejzabedněnější, tedy spíš nejotrlejší... v čem je její cesta špatná? Stejně tak vámi kritizovaný Stanislav Biler - on jen ironizuje současnou situaci a podle mne velmi trefně a výstižně, tak co vám na něm vadí?

Já bych řekl (stejně jako vy), že každá ruka je dobrá, tak nechte Gretu konat, pokud vám nevadí podstata jejího konání, vždyť každý člověk na správné cestě se hodí. Což sám píšete.

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Greta jde svou cestou, jsem s tím OK. Některé agresivnější způsoby mi jsou však cizí (na všech stranách). Proto jsem chtěl nabídnout možnosti, jak se k celé věci můžeme sami postavit. Čekání na záchranu od politiků a vlád je falešná naděje. Nejsme bezmocní.

Stanislava Bilera jsem zmínil pro jeho "chytráky" a "strejdy". Je to zbytečně agresivní provokace. Spousta těch lidí dost možná dělá pro životní prostředí v tichosti věci (ať už mají svá hospodářství, přispívají na projekty, třídí odpad...), které překonají mnohonásobně jeho nefér kritiku. Jen o tom nepíšou do médií. Navíc by mohl jako sociolog vnímat, že spousta těch lidí žije životy, kdy každodenně zápasí o živobytí, strají se o své roidny, dělají v rámci svých možností, co mohou. Tak proč je urážet?

Každopádně oceňuji Váš přístup. Pokud se chceme pustit do boje za lepší klima, existují různé cesty...

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1590x
Sociolog a PR konzultant

www.sociolog.cz | www.kovarikpr.cz