Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problematická je samotná vládní čtvrť. Mají s tím zkušenosti jinde, úřady se přes noc vylidní a zvýší se kriminalita. Ideální jsou úřady kombinované s ostatní zástavbou. Druhá věc je, jak by probíhal prodej domů, které by úřady opustily. Kdyby bylo rozhodnuto, všechny domy prodat, byl by to dobrý krok, ale k tomu nikdy nedojde, takže budeme platit vládní čtvrť a ještě provoz, údržbu a správu těch vyklizených domů v centru.

1 0
možnosti
PS

P18e78t13r 76S41k95á41l22a

23. 9. 2019 17:09

Ohledně toho rozšíření ČSOB na Radlické o novou budovu jste na omylu. Už je v provozu - https://www.penize.cz/ucty-karty/406503-csob-rozsirila-centralu-na-radlicke-vznikl-kampus

0 0
možnosti
Foto

:-) tak se omlouvám, neověřil jsem

0 0
možnosti
ND

Mě už z toho hlava bolet nebude, střed Prahy už stejně zalidnili turisti, vagusove, atd, atd. Dříve byl Václavák pro Pražany a návštěvníky středobodem Prahy. Dneska to jsou Náplavky a okrajová nákupní centra.

Všichni mají auta, ve středu města se nedá zaparkovat, co by tam občané dělali...MHD do práce?

1 0
možnosti
JL

Zde je opravdu nutno se podivat na tento napad racionalne. To vsak zalezi na cene vsech nynejsich budov v oblasti centra Prahy. Tato cena by mela byt jen za vse nutne k udrzbe cinnosti techto budov. Hovorim tedy o cene bez ceny historicke. I stat musi platit za pozemky mestu, v kterem tyto budovy jsou. Potom mesto ma za ukol podporit ekonomicky chod kazdeho zarizeni. Domluva mesta se statem je tedy dulezita.

Jestli naklady statu se mohou drasticky snizit vystavbou teto "vladni ctvrti", je teto projekt potom rozumny. Pripocitanim dostupnosti noveho uzemi jak obcany tak pracovniky, muze byt ten "plus" pro tento projekt.

1 0
možnosti
Foto

Nad tou čtvrtí nijak nejásám, ale je fakt, že budovy v centru Prahy by stát mohl využít i velmi lukrativně. Tedy pokud je neprodá pod cenou kámošům a kámošům kámošů osob majících přístup.

2 0
možnosti
ND

Jsem rozhodně proti vládní čtvrti už jenom proto, že nechci, aby se vzácné budovy zasantrocily, byly z nich vykřičené domy, nebo je někdo nechal zničit jako se to stalo budově nádraží Vyšehrad. Myslím, že se stále neví co s objektem kasáren v Karlíně, které nikdo nechce.

To je tak všechno co ja můžu, nikdo se mě nebude na nic ptát, ani naslouchat.

Když už by se mělo o něčem podobném uvažovat, pak ať vznikne podrobná a odborná studie, která by zhodnotila úplně všechno, co by bylo pro obyvatele vhodnější a hlavně co s budovami a záruky za jejich důstojné využití.

4 0
možnosti

Záruky? ;-D

Co je to záruka - že někdo načmárá na papír trochu blábolů o zářné budoucnosti?

0 2
možnosti
MB

Babišův nápad jistou racionalitu nepostrádá - zařadil bych jej asi na 88 místo aktuálnosti. Neřešme, že stát nemá prachy a bájně vznikající Bankofond - V důsledku stejně zaplatí občané. Není kde bydlet, jak projet městem - obchvaty, jak v rozumné době pořídit Stavební povolení, dálnice + rychlovlaky. Pokud úředníci opustí Historické památky - Kdo a za co, je bude spravovat - Opět levný výprodej spekulantům ...? Já už jednal a konal :

Milá vládo mám dotaz ! Rád bych bydlel v novém a do Rakouska už dojel po dálnici. Jsem nyní zmaten. Mám se tedy stát úředníkem, bydlet v nové čtvrti v Praze a k tomu si koupit motorový člun ? Bude to schůdnější ? ... :-)

0 0
možnosti
LH

Běžte bydlet do Rakouska...... Jednoduché..

0 0
možnosti

Plánovaný prostor v Letňanech je dopravně "zabitý", nejen ve špičce je Kbelská zcela ucpaná. Dokud nebude vnější okruh situace se nezlepší.

V oblasti Letňan se developerům daří zlepšovat své pozice (mj. díky občanům, kteří zvolili kozla zahradníkem) a v plánu je bytová výstavba pro minimálně patnáct tisíc lidí. To bude na jednu stanici metra docela dost.

-

Druhá strana - proč si proboha myslíte, že pokud státní úřady vyklidí budovy v centru, pomůže to nějak dopravní zátěži? Jako kancelářské budovy je těžko někdo koupí, nejspíš by je tedy čekalo pár let chátrání a potom "rekonstrukce" se zachováním fasády a vykucháním vnitřku. Lepší osud by mohl potkat leda vysloveně památkové objekty, které by si jako repre prostory pořídila nějaká čínská společnost.

0 0
možnosti
Foto

A kdo říká, že je vyklidí?

Ty úřady se do Letňan rozrostou. Už jste viděl nějaký úřad redukovat činnost nebo prostory?

0 0
možnosti
LV

Takže Vám vadí, že se úředníci přesouvají každý den z okraje Prahy do centra a odpoledne zpět. A to je centrum Prahy docela rozlehlé, obsluhuje ho cca 15 stanic metra plus tramvaje a autobusy, magistrála a dvě pobřežní komunikace. Navíc se tam sjíždějí lidi ze všech směrů. Letňany obsluhuje jediná stanice metra a pár linek autobusů směrem na Kbely, Vinoř, zkrátka ven z Prahy. A k tomu Jižní spojka, která je nejvytíżenější částí vnitřního okruhu, protože vnější okruh není a sevrrní větev vnitřního taky ne. Ergo - už jen dostat tam každé ráno ty úředníky bude velký problém, natož obsloužit lidi, kteří tam bydlí nebo tam pojedou něco vyřídit. Stačí jeden dopravní kolaps a jsme bez vlády. Dále - co když těch ministetstev nebo úředníků ubude? Co s těmi prostorami? Dále - Vy vážně chcete prodat takové památky jako Černínský palác, Strakovu akademii nebo budovu MPO? A co Hradčany?

1 0
možnosti
JK

J96a79n 35K12o62z61á57k

23. 9. 2019 21:37

Nevím, kde jste přišel k tomu, že autobusy jezdí z Letňan pouze severním směrem. 136-Prosek,Vysočany, Vinohrady, Vršovice, Háje 140- Libeň 195-Prosek,Vysočany, Jarov, Strašnice, Zahradní město 201-Prosek, Holešovice.

0 0
možnosti
PK

Nejen o tomto tématu byla diskuse v neděli na Primě mezi ministriní Dostálovou a panem Bartošem. Oproti OVM dobře vedená.

4 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 749x
Člověk, který chce zase jít o kus dál a nenechat zlo zvítězit jen proto, že nebude dělat nic.

Seznam rubrik