Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Teprve, když jsem sledovala pondělní reportáž z jednání kladenských zastupitelů na Reportérech ČT1, jsem pochopila, o co to tam šlo. A vůbec se pobouření opozice a veřejnosti nedivím...

Také si nejsem jistá politickou kulturou ve městě, kde jasného vítěze voleb Volbu pro Kladno se 34,23 % hlasů a ziskem 13 mandátů, jste odsunuli do opozice, i když bývalý primátor Volf obdržel 6 937 hlasů, zatímco pro Jiránka hlasovalo jen 4 610 voličů a jeho strana získala 20.82 procent. A jako náměstka zvolíte zástupce SPD, která získala pouhých 5,69 % hlasů.

Na můj vkus je to hodně zvláštní politická kultura, která evidentně není schopná respektovat vůli voličů.

A s paní Žantovskou to kladenské divadlo opravdu vyhrálo :-)

1 0
možnosti
Foto

dobrý den, vítěz voleb nedokázal najít koaličního partnera. Já stojím samozřejmě svojí současnou zastupitelskou funkcí na jedné straně dlouholetého konfliktu mezi minulým a současným primátorem na straně toho současného, neboť fungování radnice za toho minulého jsem měla možnost sledovat přímo z úřadu, kde jsem pracovala. To, co jsem viděla, mě motivovalo ke vstupu do politiky.. A našemu uskupení pevně doufám se podaří kladenské politické prostředí zlepšit. Paní Žantovská bude ve funkci jen tak dlouho a jen pokud se osvědčí. Pokud se neosvědčí, budeme opakovat výběrové řízení. Svůj názor na to, že proběhlo o prázdninách, narychlo, projevili naši radní tím, že se dva z nich zdrželi při hlasování o nové jednatelce. Nicméně přihlásit se mohl kdokoli. Pak ještě poznámku k tomu, jak se vývoj kolem divadla politizoval. Zcela na pozadí zůstavají různé zakázky, smlouvy , nevýhodný provoz divadelní kavárny etc, zneužití facebookového profilu divadla, a to, že starý jednatel neinformoval radu třeba o tom, že bude jeden z dodavatelů vymáhat po radnici statisíce za úklid divadla, který vykonával pod příslibem objednávky, kterou ale nikdo nikdy neobjednal. Celé téma se dostalo do politické roviny, kam ho ale posunula opozice. Namísto toho, abychom řešili, jestli nelze zeefektivnit provoz divadla, který stojí za rok stejně jako 2/3 MHD nebo veškeré investice do chodníků za rok v celém městě, řešíme, jestli víc podporuje divadlo tento nebo minulý primátor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 8,93
  • Průměrná čtenost 335x
Jsem architekta a matka tří malých dětí a žiju s nimi na Kladně. Chtěla bych, aby Kladno bylo skvělé místo k životu pro ně i pro mě a pro kohokoli dalšího. Město tvoří nejen velké stavby, ale i zdánlivé maličkosti a jeho celková atmosféra záleží na každém z nás.

Jsem zvolenou zastupitelkou za STAN Kladno pro období 2018-2022.

https://www.facebook.com/anicegam/