Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A to není pravdou

Komunisti měli heslo „Kdo nepracuje, ať nejí“, veřejná bezpečnost kontrolovala, zda máte v občance razítko zaměstnavatele a kdo neměl, byl odchycen a obviněn z příživnictví.

Zdroj: https://ondrejsebesta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728544

Ne, museli jste pouze prokazovat, zda máte legální zdroje obživy, tedy jste důchodcem, nebo ženou v domácnosti.

0 0
možnosti

J19a90n 16R93á67ž

23. 9. 2019 8:36

Nebo jste prokázali, že máte svobodné povolání.

Ovšem, kdo "poctivý" způsob obživy neprokázal, měl problémy s § 188 tr.z. (později §203 tr.z.), podle kterého byli postihováni ti, kteří se soustavně vyhýbali "poctivé" práci.

Takže v domě, kam nás komanči přesídlili, jsme byli jediná rodina gadžů, ale ostatní obyvatelé domu chodili poctivě do práce nebo byli v kriminále. Žádní nepřizpůsobiví neexistovali a všechny děti chodily do školy, což bych považoval za jediný klad minulého režimu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 384
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 629x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik