Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen, že jsem to četl. Polemika je zpětná vazba, korekce, argumenty podpořený odlišný názor (tedy tak to vidím, definici jsem nehledal). Jestli jsem to pochopil, také nevíte, ale volíte své, ikdyž nemají šanci, ale co kdyby jednou? Strany se proměňují, tak jak se mění lidé a doba, někoho přitahují, někoho odpuzují, obvykle člověk najde v jedné straně jak toho, kdo ho přitahuje, tak i toho, kdo ho odpuzuje.

1 0
možnosti
Foto

Já za zpětnou vazbu považuji i prostý souhlas. Nejen polemika je zpětnou vazbou. Nadto jsme to každý popsali ze svého pohledu; naše pohledy jsou, myslím, podobné, ale doplňují se.

Svobodné bych možná volil i nadále, kdyby se nerozešli s Machem.

A ano, „obvykle člověk najde v jedné straně jak toho, kdo ho přitahuje, tak i toho, kdo ho odpuzuje“, s tím souhlasím. Nemůžeme volit ideál, protože takový imho existuje jen v představách hodně jednoduchých lidí.

1 0
možnosti

Na Trikolóře mi velmi vadí jedno jméno: Václav Klaus starší. A Petra Macha jsem na jejich webu neviděl.

2 0
možnosti
Foto

A ten mladší ne?

3 0
možnosti

Miloši pěkné shrnutí. Také nehraji na to, zda má strana na úspěch. Ještě před pár lety anarchistická strana Pirátů se pohybovala v řádech desetin procent. Osobně dlouhá léta volím Konzervativní stranu, protože je nejblíže tomu co vyznávám.

Například:

Prosazovat kapitalismus bez přívlastků s důsledným uplatňováním antimonopolní politiky a vytvářením nebyrokratického a nekorupčního prostředí pro podporu malého a středního podnikání, s minimálními zásahy státu, ale s jasným právním rámcem.

Prosazovat legální možnost náhrady pracovně právních vztahů vztahy obchodními s cílem zvýšit flexibilitu české ekonomiky.

Nebo:

Vytvářet takové sociální prostředí, aby vlastní vůle a odpovědnost byla hlavní zárukou důstojného života každého občana, protože přílišná závislost na sociálním programu státu omezuje svobodu, snižuje sebevědomí a důstojnost. Neadekvátní sociální výhody mají demotivující účinek a činí občana stále více závislým na zaopatřovacím státu. Je nemorální, když občan požaduje od státu to, co by mělo být výsledkem jeho vlastní práce. Proto budeme klást důraz na posílení funkcí tradiční rodiny, přesvědčeni, že rodina není sociálním problémem, ale naopak, je-li funkční a je jí ponechán dostatečný prostor, sama je schopna předcházet nebo řešit sociální problémy.

7 0
možnosti
Foto

Ahoj Martine, dík za reakci.

Nejsem tak důsledný jako vy – jak jsem napsal v článku ohledně „nedostanou se tam“, že na takové argumenty hraju velmi nerad, Svobodné jsem volil, i když získali mizivé procento, ale o Konzervativní straně jsem dosud neslyšel; možná si někdy přečtu program...

Otázka na tělo – kdyby bylo nejhůř a museli bychom volit menší zlo, máte koho? Nemusíte konkretizovat (já taky konkrétní odpověď nemám). Za sebe – menší zlo bych volil. Jen ještě není tak zle.

0 0
možnosti
Foto

I44v61a33n 50M81a75r64e50k

22. 9. 2019 16:11

Pohoda p.Pechare, "vyčkejme času jak husa klasu", a ono se to za nějaký čas vyvrbí. Bude se rozhodovat mezi A.Babišem a "Trikolorou" , jiná možnost je (zatím) v nedohlednu. R^ [>-]

5 8
možnosti
Foto

Vidím to podobně. Budu bedlivě vyčkávat.

0 0
možnosti

Rv Trikoloru bych v žádném případě nevolil! Trikolora bude patřit k antisystémovým stranám jako je SPD a KSČM. Překvapuje mne, že může být blízká i voličům Svobodných. Ti se tím také přiřazují mezi antisystémové strany. :-)

6 7
možnosti
Foto

Naopak Svobodní jsou jedinou stranou, která je velmi systémová, protože se opírá o základní etické principy jak to jen v etatismu jde. Samozřejmě, protože se řídí určitými zásadami, jejich koaliční potenciál je velmi mizivý.

Mé tvrzení vychází jen z programu strany a z vystupování jejich představitelů.

4 2
možnosti

Já asi Trikolóru volit budu.

Je zcela evidentní, že v tuhle chvíli je otázka migrace tím naprosto nejdůležitějším hlediskem, podle kterého se určuje budoucnost Evropy.

Lidé se dělí na ty, kteří to vidí, a na ty, kteří to nevidí, ale já patřím k těm, kteří to vidí.

Nemá cenu volit podle jakýchkoli jiných kritérií. Jestli Evropa prohraje tohle kritérium, prohraje všechno.

6 5
možnosti
Foto

Nevím jaké řešení tohoto problému nabízí Trikolóra, ale jestli je to ve zrušení sociálních dávek, posílení ochrany soukromého majetku a privatizace veřejných statků, tak to je směr správný a stojí za uváženou.

3 2
možnosti

Na můj vkus zdědil po papínkovi až příliš velkou náklonnost k Putinovu Rusku, jeho boj za Koněva, nebo to, že jeho strana sídlí v domě , který vlastní ruský oligarcha, mi hodně nevoní....Rv

8 5
možnosti

Rusofilii klanů Klause a Zemana také nectím! :-)

4 3
možnosti
Foto

Problém lídrů jako je Mach, Matějka je ten, že oni potřebují být v čele. Jakmile je jejich vlastní systém odstaví opouští ho a hledají novou stranu, kde mohou být opět v čele. Názory pana Macha i Matějky jsou mi docela blízké a pro Svobodné je jejich absence určitě na škodu. Tyhle osobnosti by měly mít ve stranách nějaký status něco jako je sněmovna lordů aby mohli být ještě několik let v užším vedení strany.

Program Svobodných je asi to nejlepší co může politická strana nabídnout v současném etatismu pro lidi, kteří jsou nakloněni ke svobodě.

4 1
možnosti
Foto

Nepotřebuji lídry; chybí mi slušní politici, slušnost v politice a slušná politika.

Vám každopádně plus a palec nahoru. R^

3 2
možnosti
Foto

Tak do voleb je jistě daleko,ale pokud by Vás to zajímalo,tak zatím Trikolora přetahuje voliče KSČm, jak si stěžoval soudruh Filip a jak potvrzují také odhady.V součastné době pořádá junior výjezdy po moravských vesnicích.Proč asi?Je tam nejvíce konzervativních pravičáků kdysi volících Svobodné či ODS nebo lidí,kteří si naskočí na laciný populismus?V naší moravské vesnici dostal Okamura 15 procent a v okolních to bylo až 40 procent.Po těhle voličích junior jde...a jinak jste si jistě všiml,že Mach a Šichtářová se drží hodně stranou....

4 1
možnosti
Foto

Však jsem se dosud nerozhodl. Jak říkáme oba, do voleb je ještě daleko. A abych dosáhl nějaké zpětné vazby mimo svou sociální bublinu, ventiluji své postřehy a pochybnosti zde.

Dík za reakci.

0 1
možnosti

Když chci rychle reagovat, nebo napsat nějaké jednoduché sdělení píši a následně poté zjišťuji, že jsem své myšlenky mohl upořádat trochu jinak. Jiný, exaktnější přistup bych zvolil při psaní důležité zprávy, tam má logika a preciznost a podložení fakty prim.

Obecně se mi líbí tento způsob, který jste zvolil, jen si dovolím malou poznámku, pak ovšem musíte být velmi akurátní a třeba špatně neoznačit jeden odkaz **,,jinak jsem se spíše tentokráte zajímal o formu, ne o obsah.

2 1
možnosti
Foto

K *hvězdičkovým* odkazům – omylu v jejich počtu jsem si všiml, ale ani po opravách se to nezměnilo, chyba v redakčním systému.

On ten blogový systém sice nabízí odkaz na kotvu, ale nikde jsem v tom nenašel možnost vložení kotvy, tudíž na ni nemohu odkazovat. Kdybych mohl celý článek napsat v HTML, pak tam patřičné kotvy dám.

0 1
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 972x
Nehodný Kristův následovník, muzikant, graficky nenadaný typograf, básničkář a … nejste moc zvědaví?

Seznam rubrik