Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Natáhnu sem příspěvek, který jsem na toto téma napsal v diskusi u pana Kroupy.

Účelově lze totiž podávat obvinění na kohokoliv do nekonečna.

Skončila akce "Čapí hnízdo" a Babišovi nepřátelé mohou okamžitě podat jiný podnět k trestnímu stíhání, aby Babiše dostali pryč ze hry.

Když překážel jako policejní prezident Petr Lessy, okamžitě na něj bylo podáno trestní obvinění. Co naplat, že byl nevinen, policejním prezidentem už se zpět nestal. A případ Aleny Vitáskové je ještě horší.

Účelově lze obvinit každého, i Vás.

Mne se například účelově někdo snaží dostat pryč z IDnesu jako blogera a zřejmě u mého posledního blogu manipuloval s karmou. A už je v diskusích bez jediného důkazu sprška obvinění, že jsem podváděl já.

Pane Nožičko, kdokoliv může být z čehokoliv obviněný, když někomu stojí v cestě. A u Babiše bych se vůbec nedivil, kdyby po Čapím hnízdě následovalo jiné obvinění.

Proto pokládám prohlášení prezidenta Zemana za logické.

1 1
možnosti
Foto

že vás klábosnice nebolí

1 1
možnosti
Foto

Pardon mělo být plus

0 0
možnosti

P81e71t71r 83Č32e14j72k57a

22. 9. 2019 0:04

Jedna věc je vtipná - tady jedna strana tvrdí, že Zeman je vlastně neschopný a neví už co dělá a zároveň tatáž strana tvrdí, že Zeman extenduje moc prezidenta tak, aby měl v hrsti premiéra a mění to tu div ne na prezidentský systém (což je mimochodem nesmysl). Jako by nikoho nenapadlo, že jedno vylučuje druhé. Ano, Zeman rozšiřuje moc přímo voleného prezidenta až na hranu ústavnosti, jenže já tu budu pořád říkat, že je to přirozený jev související se způsobem volby a s tím, jaký typ výkonu prezidentské funkce voliči chtějí (což se ovšem s časem může samozřejmě měnit, i když nevím, proč by to voliči dělali, když "politický" prezident v podstatě posiluje vliv voliče).

Tady by někdo odvolával přímo voleného prezidenta jenom proto, že se některým stranám ve sněmovně nebo v senátu nelíbí, jak prezident postupuje. To je zásadní chyba a pohrdání voličem. Ono došlo ke zkomplikování odvolávání prezidenta z prostého důvodu - od přímo voleného prezidenta je riziko "konfliktu" se zákonodárnou nebo výkonnou mocí mnohem vyšší, než od toho, který byl zákonodárnou mocí zvolen a mandátem slabší instituce (což je prostá většina v jedné z komor - viz vol účast v sen. volbách) nemůže odvolávat silnější politickou instituci (přímo voleného prezidenta), proto se dala podmínka obou komor s ústavní většinou. Proč? Protože ten prezident je zvolen s nějakou vlastní představou výkonu politiky a nějakým vlastním "programem", s kterým do voleb jde. Probůh - to, co se děje, není nic "nebezpečného", jde o průvodní jevy toho, že se hledá NOVÉ vyvážení vztahů mezi prezidentem, jehož legitimita byla výrazně posílena ke výkonu funkce politickým způsobem, vládou a parlamentem. Parlamentním stranám se to samozřejmě nelíbí, že mají dalšího "kohouta na mocenském smetišti", ale je to na nich, aby našli nový a vyvážený vztah s ním. S čím se však musejí smířit je neoddiskutovatelný fakt - prezident z doby před rokem 2013 a prezident od roku 2013 jsou a VŽDY budou dvě instituce z hlediska politické váhy.

5 3
možnosti
Foto

Co se děje? Nic, jenom se z Ústavy dělá toaletní papír, jinak nic.:-/ A pokud se nepletu, tak jedna z představ prezidenta, kterou dokonce sliboval při prezidentském slibu, bylo to, že bude národ spojovat. Opravdu si, pane Čejko, takto představujete spojování národa? Vždyť on ho vědomě a cíleně ROZEŠTVÁVÁ!!

5 0
možnosti

P64e61t95r 35L69a78n67g79e38r

21. 9. 2019 23:54

Miloš a chybu? 8-o

0 0
možnosti

....... vyjádření Pospíšila,- předseda TOP09% po zrušení tr. stíhání :

"Takové rozhodnutí je procesně nestandardní. Ke změně názoru dochází pouze v jednom procentu případů. Městské státní zastupitelství proto nyní musí svůj postup obhájit silnými argumenty. Je pravděpodobné, že celá věc nyní skončí na stole nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, který může rozhodnutí o zastavení trestního stíhání zrušit. Doufám, že Pavel Zeman obstojí a celou věc nestranně posoudí." (?!?!?)

..... nóóó,- a reakce hradního pána na sebe nenechala dlouho čekat, žejo;-D! Když si teda chcete hrát na spravedlnost a míníte úkolovat státní zastupitelství co smí, co nesmí,co má či co nemá robit a hlavně jak to má zmáknout aby to bylo košer "politicky"- tak v tom případě to budu JÁ, kdo budu mít poslední slovo,- a bááásta !

0 0
možnosti

Tentokrát musím s některými vašimi výroky v příspěvku na toto téma souhlasit. A to hlavně s odstavcem o medvědí službě. Zeman totiž není s Babišem žádný velký kamarád. Zeman pouze Babiše potřebuje, aby s pomocí tohoto nejslabšího premiéra v polistopadové éře mohl v pro něho důležitých věcech vládnout zemi. A při každé příležitosti Babišovi ukáže, že na něho má páku. Právě tímto výrokem Babišovu pozici velice zhoršil a pro spoustu lidí nyní bude Babiš ten, kdo se drží na svobodě za pomoci prezidenta. A Babiš v těchto výrocích velice dobře vidí, že Zemanovi stačí lusknout prstem a je po Babišovi. Jenom kdyby třeba Zeman naznačil, že Babiš je opravdu vinen, tak jeho preference půjdou rapidně dolů. Co víc si může Zeman přát, než mít svého premiéra, který ho kvůli tomuto poslouchá na slovo. A já mám v této situaci jedinou radost z toho, že Babišovi teď často zbyde jenom to, že jeho slovy musí "žmúlat čepicu" u prezidenta. Budu ale stále doufat, že voliči Zemana a Babiše prozřou a pochopí, že těmto nejde o blaho republiky. On jeden z nich pouze potřebuje vyřídit si účty se všemi, co ho kdy naštvali a druhý potřebuje udržet na úrovni svoje kšefty a hlavně se nedostat do vězení, kam za všechno, co kdy provedl, rozhodně patří.

3 1
možnosti

Už víc jak rok tvrdím, že prezident mele a často si nevidí do pusy. Konečně to zahlédli i ti, kteří jej volili dvakrát a dosud privirali oči...

5 0
možnosti
Foto

A víte co je nejhorší, Marku? Že kdyby Zeman mohl kandidovat potřetí, tak ti lidé ho budou potřetí volit. Včetně pana učitele Nožičky.:-/

3 0
možnosti

Klasika. Prezident udělal chybu, ale...

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS