Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vědci a Konference v září 2018 San Francisco a Global Climate Action Summit (GCAS)upozorňují, že není dostatek dat, která by umožnila jednoznačně říct, zda oteplování je krátkodobý výkyv, anebo zda se jedná o zásadní změnu a zda na to má vliv člověk. Počasí se mění co je planeta planetou. Téma globálního oteplování je v posledních letech velmi diskutované. I když bylo provedeno mnoho vědeckých studií a napsáno mnoho vědeckých článků, dosud se vědecká společnost neujednotila v celkovém názoru na globální změny klimatu. Navíc do celého problému vstoupila politika a vliv peněz. V současné době jsou finančně podporované především ty projekty, které přinášejí důkazy o negativním vlivu člověka na vývoj klimatu. Svoji roli sehrávají i média. Přinesou-li negativní až katastrofickou zprávu, stoupne jim sledovanost či náklad. Bez skleníkových plynů by teplota na zemi byla -18 stupňů. Zda se člověk podílí na změně klimatu, je pouhou hypotézou, která se vydává za prokázaný fakt. Jaký byl stav CO2 v minulosti lze zjistit odvrtáváním ledu. Bylo zjištěno, během 150 let vzrostlo CO2 z 280ppm na dnešních 370ppm. Jenže to není nic mimořádného. Na zemi se v minulosti byly tyto hodnoty dva kát větší. Hypotézy z kterými pracují někteří vědci při svých modelech nepočítají s mocností atmosféry, modelují pouze troposféru, nezahrnují astronomické geofyzikální geologické a pedologické poznatky Růst globálních teplot je přirozený proces. V minulosti byly průměrné teploty větší, než jsou dnes.

0 0
možnosti
Foto

Nesmíte to hodnotit podle jedné lokality. Tady u nás (Turnovsko, část Českého ráje) je známý srážkový stín. Přesto jsme i v několika minulých letech vystačili přes léto (3 měsíce) s dešťovou vodou, letos úplně v pohodě. Jen jsme se na o museli technicky vybavit.

Dále - uvádí se, že Evropa se podílí na celkovém znečištění či devastaci přírody asi 7%. Takže i kdybychom škudlili, tak to stáhneme na 5% nebo i na 4%. Ale to, bráno celosvětově, moc vidět nebude.

Ctění alarmisté by měli spíše objíždět ty země, které se na znečištění podílejí desítkami procent.

U nás jsme za 30 let dosáhli slušného zlepšení, do řek se vrátil život. Samozřejmě to neznamená, že se nedá dělat víc. Největšími škůdci přírody zůstávají stále zemědělské podniky a Lesy české republiky. Tam je třeba tlačit, ale to jsou velcí páni a na takové by platily jen tvrdší normy a zákony.

Sám jsem na jednom projektu ochrany přírody pár let pracoval a jistý přehled jsem získal.

3 0
možnosti
Foto

To, že u Vás to zatím ujde jistě neznamená, že jinde už mají problémy, které se budou stupňovat.Zijeme v propojeném globálním světě a problémy jiných se nepřímo mohou dotknout i náš.

1 0
možnosti

A jak jste na tom Vy, pane Bárto ? Jdete příkladem, nebo jen udílíte knížecí rady ? Ono se až příliš často ukazuje, že ti, co káží vodu, pijí mnohem raději víno.

0 0
možnosti
Foto

Tak já jdu příkladem,snažím se věci ve svém životě měnit i když vím, že drtivá většina nic měnit nebude a v podstatě nic jí nezajímá...

1 0
možnosti

Starosta má řešit problémy konkrétní obce, ne ideologii a celosvětový blahobyt. Pokud opravdu hrozilo vyschnutí obecního vodovodu, je to jediný ospravedlnitelný důvod této vyhlášky. A před dalšími volbami se ho občané budou ptát - co jsi za své volební období udělal k posílení zdrojů pitné vody ?

Konkrétně středočeské obce ( odkud pocházím ) vytvořily svazek a vybudovaly přípojku na pražský přivaděč ze Želivky. Žádné zákazy nejsou, i když se zástavba rozrůstá. Jiné středočeské obce naopak odmítají stavební povolení vydávat - právě kvůli kapacitě vodovodů.

Pokud v současnosti vzniká klimatická rada státu, která bude vytvářet koncepční řešení pro větší celky, je to jen dobře. Jinak opakuji - primárním úkolem starosty je vodu pro obec zajistit a teprve v případě nedostatku nastavit rovné podmínky pro její užívání. Pak přichází na řadu osobní iniciativa občana, zda si požádá o dotace na Dešťovku.

1 0
možnosti
Foto

Tak starosta řešil problém obce,nic jiného.Akce destovka opravdu úbytek spodní vody nevyřeší... a v době kdy neprší je celkem k ničemu.

0 0
možnosti
Foto

Jel jsem nedávno z Bavorska a lilo celou cestu. Byl jsem na dovolené v Jizerských horách a každou noc pršelo. U nás prší také. Ve Španělsku jsou záplavy. Počasí je stejné jako za mladých let, akorát s tím rozdílem, že v létě vidím slunce a ne šedivou oblohu, kde bylo možná tušit, kde asi svítí slunce a v zimě žlutou mlhu. Krušné lesy jsou opět zelené.

1 1
možnosti
Foto

Tak u nás na střední Moravě vysychají studny a pokud prší tak jen málo a krátce.Pokud vím i v Německu mají problém že suchém.Neprsi tolik vydatně jako dřív,to je prostě realita...

0 0
možnosti

Daleko větší problém je rostoucí přelidnění. To se nedá vyřešit tak, že v nějaké vesnici zakážeme napouštět bazény. Celý rozvoj civilizace je poháněn tím, že lidé chtějí stále více a hlavně stále větší komfort. Tomu se přizpůsobuje trh - výrobci a obchodníci jsou motivováni uspokojovat rostoucí poptávku. Hledají nové cesty, nová řešení, způsoby, jak snížit cenu oproti konkurenci. Tento proces je naprosto přirozený a znamená, že se máme stále lépe. Znamená to také, že je západní civilizace ještě stále nejbohatší a nejvyspělejší na světě. Začalo to dosti drasticky - rozvoj průmysl zpočátku znamenal rozsáhlé mýcení i doposud panenských lesů někde v horách. Kam bychom byli došli, kdyby se tehdy dali dohromady podobní alarmisté jako dnes? V Evropě tehdy končila Malá doba ledová, takže se oteplovalo a začaly tát horské ledovce. Lesy byly stále více využívány. A malthusiáni strašili vyčerpáním zdrojů a temnou budoucností. Kdyby byly tehdy vlády podlehly a začaly omezovat průmysl, jak myslíte, že by to bylo nakonec dopadlo? Přitom se to nakonec vyřešilo samo - průmysl přešel na fosilní paliva, našel nové zdroje a temné vize se nenaplnily. Mám za to, že nyní se nacházíme v podobné situaci. Řešením opět není masivní přerozdělování zdrojů a investice do “boje s klimatickou změnou”. Nebo zbytečné omezování se pro dobro věci. Řešení je třeba už blízko a za pár desetiletí se třeba ukáže, že už žádná fosilní paliva nebudou potřeba. Pokud vlády chtějí to něčeho investovat, tak do výzkumu, vývoje a přizpůsobení se změně. Ne do boje proti ní. Ale to různí alarmisté příliš nechápou. Chtějí řešení hned. Což ovšem není nic nového, co by tu nikdy dřív nebylo. Různá fanatická hnutí občas lidské společnosti zachvacují od vzniku civilizace.

5 0
možnosti
Foto

Takže nic neřešit, celou situaci ještě zhoršovat a jen se připravovat na to co svou nezodpovědnosti způsobíme...

0 0
možnosti

Na otázku položenou v nadpise odpovídám, že můj názor je tento:

Ono hodně také záleží na tom, zda ten starosta vodou v dobách sucha plýtvá ve svůj prospěch, či nikoli.

Zakázat napouštění bazénů, ale potom si rochnit ve sprše o tři minuty déle, než je nutné pro potřeby osobní hygieny, a to jenom proto, že je to příjemný pocit, jak voda masíruje nahé tělo, to je klimitický komunismus jako vyšitý.

Obávám se, že mnozí s zěšch, kteří včera byli na Staroměstském náměstí v Praze, letěli v létě na dovolenou letadlem, mají nejmodernější mobili, barví si vlasy výrobky chemického průmyslu, přestože by se vůbec nic nestalo, kdyby jim nechali jejich přirozenou barvvu, kupují si balenou vodu, přestože ta z veřejné vodovodní sítě je také dobrá, apod.

0 0
možnosti

Však ono o lecčems svědčí to, že se žádné klimatické demonstrace nekonaly o prázdninách. Děti chtějí po ostatních, aby se omezovali, ale samy si chtějí užívat. Svůj zásadový postoj přitom mohly dát snadno najevo: ne, mami, do Turecka s vámi nepoletím. Chci jít ve středu na demonstraci. Potom můžu klidně zajet na kole těch 50 km k babičce, až budete pryč, a být u ní.

0 0
možnosti
Foto

Současný tržní systém řídí vše a pokud rozhodne, že tisíce mají mít plné bazeny vody a miliony žízeň, nic s tím nenaděláte, to je pokrok, moderní doba

0 0
možnosti
Foto

Proč bych měl měnit svůj životní styl, který mi vyhovuje a pokud se má počasí změnit, tak se změní, jak to dělá po dobu, co existuje planeta a já to nezměním i když budu jíst alaburky. Nikdo neprokázal, že člověk má vliv na změnu počasí.

3 0
možnosti
Foto

Nikdo neprokázal opak a pokud se budeme tvářit, že lidstvo jako celek nemá svým životem na klima vliv je to jen cesta ke konci,příroda si s námi lehce poradí....

0 0
možnosti
Foto

Voda v přírodě tvoří koloběh. Pokud neprší u nás, pršín někde jinde. Voda se přeci neztratí. Podle Asociace soukromých zemědělců za sucho v polích mohou obrovské lány obdělávaných polí největší v celé střední Evropě a přehojná pole z dob komunismu, která nejsou schopna pohlacovat vodu a vodapo nich stéká. U nás a stejně v Liberci vydaly lékárenské společnosti prohlášení, že voda je dostatek a není třeba spotřebu vody omezovat. Tak ti teď nevím.

1 0
možnosti
Foto

Za úbytek spodních vod nemohou jistě obrovské lány polí,ale prostý fakt,že neprší.A neprší v celé Evropě,přivalové deště úbytek spodních vod neřeší...

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS