Diskuse

Dobrý den

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, máte pravdu - "dobrý den" - a s úsměvem... :-) Když jsem před lety začala pracovat ve velké továrně, překvapilo mě, jak se tam lidé při telefonování (i pracovním) chovají stroze a neosobně... A pak mi známý poradli: "Na začátku každého hovoru - ať už z Tvojí strany nebo ze strany volajícího pozdrav." Zkusila jsem to a zjistila jsem, že měl pravdu. Ta dvě slůvka "dobrý den" - znamenají opravdu mnoho. VR^

1 0
možnosti

Potkavala jsem pravidelně staršího pána se psem. Vždycky jsme se pozdravili a když byl čas, chvíli jsme si povídali.

Jednou mi řekl, že pozdravil paní, která reagovala tím, že ho ho nezna, tak proč ji zdraví. Byl z toho smutný.

Bylo mu hodně přes 80 let, já jsem byla podle něho "mladá holka", skoro 70.

Už jsem ho dlouho neviděla, chybí mi.

1 0
možnosti
Foto

Evi, mluvíš mi z duše. Kdybys viděla, jak se lidé na ulici rozzáří, když je pozdravím.... Učím dceru a učila jsem i tu starší zdravit, vysvětlovala jsem jim, že pozdrav je popřání něčeho hezkého na zbytek dne. Lidé se nezdravi.

Jednou jsem kritizovala lidi ve frontě na poště, že neodpověděli na pozdrav malé holčičce. Koukali na mě, jak na blázna. Ani ve škole a ve školkách se většinou rodiče mezi sebou nezdravi, je to škoda.

Přeji Ti dobrý celý dnešní den.

0 0
možnosti
Foto

Dětství jsem prožila na vesnici, a rodiče - i ve škole, nám kladli na srdce: "Když potkáš na ulici někoho dospělého - "strýčka nebo tetičku" (tak jsme, my děti, oslovovaly všechny dospělé), každého slušně pozdrav " Nedovedu si představit, že bych je nezdravila - a někdo z nich by si na mne rodičům stěžoval... :-/ Ve městě je to ovšem jiné. Ale známí lidé a sousedé by se zdravit měli.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS