Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

přání otcem myšlenky

2 8
možnosti
PB

Vám zrovna bych přál bolševickou péči. A i celé vaši rodině. Byl by od vás aspoň klid do půl roku a my ostatní by jsme z vás nemuseli zvracet.

8 4
možnosti
FL

Plíživě přichází ekologizmus

2 2
možnosti
Foto

Já jsem v 80 letech projížděl Ukrajinou s původní Octavii. Jeli jsme přes Lvov, Kyjev a do Oděsy. I když trasa byla určená a nesmělo se s ní sjet, mohou říci byla to 80 léta, ale takovou bídu jsem nečekal. Kosteli plné žebráků, žebrající o peníze, venku po vás požadovali, abyste jim prodal bundu, texasky, boty a podobně. Teprve tam jsem pochopil, jaký je rozdíl mezi Ukrajincem a Rusem. Každý s kým jsem se bavil zdůrazňoval já nejsem Rus já jsem Ukrajinec a z jejich slov bylá znát neskrývaná nenávist k Rusům. Později jsem pochopil proč.

6 0
možnosti
Foto

Důkazy o zjevném a promyšleném hromadném vraždění milionů lidí jsou nejočividnější na Ukrajině. O tom rozhodlo několik kroků. Dne 18. listopadu 1932 bylo nařízeno odevzdat všechny rezervy obilovin. Dne 20. listopadu 1932 bylo nařízeno odevzdat veškeré hospodářské zvířectvo. Dne 28. listopadu 1932 bylo nařízeno kolchozům odevzdat patnáctinásobné množství obilí nad obvyklou měsíční kvótu. Dne 15. prosince a 24. prosince 1932, při poradě se Stalinem, Vsevolod Balickij navrhl a Stalin to odsouhlasil, že hladomor na Ukrajině se bude vysvětlovat jako důsledek spiknutí ukrajinských nacionalistů, zejména pak exulantů s vazbami na Polsko. Na polích Ukrajiny vyrostly strážní věže, vstup na Ukrajinu byl povolen jenom na zvláštní povolenku. Nikdo nemohl do oblasti vstoupit a ani z oblasti odejít, jinak byl zastřelen. Ukrajincům bylo zakázáno prodávat lístky na vlak a 190 000 venkovanů, kterým se podařilo utéct, byli pochytáni a vráceni zpět, umřít hladem. Nejvíce byly postiženy dnešní oblasti Poltavská, Sumská, Charkivská, Čerkaská, Kyjevská, Žytomirská. Na Ukrajině tehdy umíralo hlady každou minutu 17 lidí, 1000 – každou hodinu, skoro 25 tisíc - denně. NKVD z Ukrajiny odvezla veškerá hospodářská zvířata, rajčata, kyselé zelí, zavařeniny, prostě vše co bylo k jídlu. Lidé hlady snědli vše, co se sníst dalo a když nebylo co jíst, vypukl mezi lidmi kanibalismus. Rodiče zabíjeli vlastní děti, aby bylo co jíst. Umírající prosili své příbuzné, aby jejich tělo po smrti snědli. Za kanibalismus bylo v té době odsouzeno nejméně 2 505 lidí.

6 1
možnosti
Foto

. Byli určeni lidé, kteří odváželi zemřelé a za každé odvezené tělo dostávali peníze. Docházelo k tomu, že byli odváženi i ti, co žili, ale nemohli se hlady hýbat. Odváželi je přes protesty rodin s odůvodněním, že stejně zemřou a nebudou sem jezdit dvakrát. Podle výpovědí pamětníku byly hroby, které se hýbaly, protože živí se snažili z hrobů dostat ven. Hromadné hroby byly mělké a tak z hrobů se tyčily končetiny, které v noci chodili jíst psi, kteří před lidmi utekli do polí a lesů. Pamětníci ve filmovém dokumentu vyprávěli, jak skupina děti šla za ves natrhat si klásky a NKVD je zastřelila. Hladomor skončil v roce 1934. Stalin povolil rolníkům mít malé políčko, a chovat zvířata. Do opuštěných domů se začali stěhovat osadníci z Ruska. Někteří museli z prázdných domů vynést tlející mrtvoly a pohřbít je. Někteří osadníci se vrátili zpět, protože nemohli ze zdí domů dostat mrtvolný pach.Počet obětí hladomoru v letech 1932-33 se odhaduje minimálně na 7 milionů, když se k tomu započtou nepřímé obětí (v důsledku úplného fyzického vyčerpání, tyfu, střevních a žaludečních otrav, kanibalismu, represí, sebevražd na základě rozladěné psychiky a sociálního kolapsu), tak na uměle vyvolaný hladomor zemřelo 14 miliónů lidí.

7 1
možnosti
JH

Tak, tak - slepé Honza našlo zrno:-)

2 4
možnosti
Foto

Ale očitý svědek, který tam skutečně byl, tak výživnou situaci v SSSR popisoval trochu odlišně: „Ty malý nevinný děti – červený, vypasený, dobře živený... Lidi – dobře živený... Mladý holky – pche, krásný, vyvinutý... A to všecko jen proto, aby se zdálo, že tam není hlad,“ říká Werich.

A Werich v tom nelítal sám, další: Hora, Werth atd.

2 5
možnosti
LF

L83u64k24a25s 30F41i58k75r

20. 9. 2019 20:12

A oni je pustli vsude? Nebo jen do "ukazkovych" vesnic ... neco podobneho prece delali jejich "bratri ve zbrani" - naciste s navstevami Cerveneho krize v Terezine, ze?

6 1
možnosti
PL

P86e86t13r 18L40a81n83g38e21r

20. 9. 2019 19:54

;-D;-D;-D Pane vachmajstr, vy ste hlava R^

Dávám karmu;-D;-D;-D

2 0
možnosti
AL

Kde byl někdy komunismus? Nikde !! Nanejvýš reálný socialismus a je to daleko spravedlivější řád než kapitalismus. Srovnávat komunismus s nacismem je moooc silné kafe!

3 11
možnosti
JZ

Naopak socialismus je nejhorší společenský systém, který podporuje závist, bere schopným a preferuje lemply.

9 3
možnosti
KT

Já bych k těm dvěma ještě zcela jistě přidal enviromentalismus, protože enviromentalisté jak známo, chtějí vyvraždit rovnou celé lidstvo.

2 1
možnosti
ZE

Zajímavý názor, souzní s názory komunistického prognostika soudruha Klause.

1 0
možnosti
Foto

No to těžko, nacismus se týkal pouze Němců, kdežto komunismus to málem vyhrál i mezi Eskymáky.

2 5
možnosti
LF

L69u40k18a97s 30F78i89k78r

20. 9. 2019 19:37

Jenom Nemcu? Na to jste prisel jak??

4 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,52
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz