Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Přesně.

Kdo vládne němčinou, neměl by si nechat na YouTube ujít přednášky prof. Sinna o euru, kde vysvětluje mj. skutečný důvod, proč ECB zrušila bankovky 500 EUR - právě proto, že banky utíkaly před negativním úrokem do hotovosti, kterou nacpaly ve Švýcarsku do izolované štoly. Teď tam můžou cpát dvoustovky, což zdvojnásobuje náklady na trezor, protože do stejného prostoru narvou půlku peněz.

4 0
možnosti
KS

Peníze jsou jen prostředek ke směně zboží. A je úplně jedno, jestli to jsou jedničky a nuly někde v počítačích nebo barevné papírky.

0 9
možnosti
JK

Není, hotovost je svoboda. Problém s hotovostí je, že ji lze těžko vysledovat. Jestli ji utratíte za holky, chlast je čistě Vaše věc a nikomu do toho nic není. V případě jen bezhotovostního styku máte za sebou kontrolu.

4 0
možnosti
PS

Rozumný člověk se ale ani pak nebude chtít nechat okrást. A tak než aby dal peníze do banky a ona mu strhla 10 %, raději si koupí nějaký nesmysl.

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728540

A ekoteroristé vám přikáží jaký ten nesmyls si máte koupit.

Socialismus na čtvrtou.

Skvělé vyhlídky na budoucnost....

5 0
možnosti
MJ

Ziji leta ve Svedsku a zdejsi system je skutecne profizlovani jednotlivce az do morku kosti. Kazda transakce je bezhotovostni a banky maji jednotlivce v hrsti. Kdyz jsem cetla onehda v novinach, ze banky zacina uvazovat o uvaleni zapornych uroku i na vklady fyzickych osob, zacala jsem uvazovat, jestli si radsi nevyberu penize z banky a neulozim si je do bankovniho sejfu v hotovosti, abych alespon usetrila na teto nove dani, tak jsem zjistila, ze mit penize v sejfu je kriminalni zlocin. To uz je diktatura jako remen.

6 0
možnosti

"mit penize v sejfu je kriminalni zlocin" doopravdy na to existuje § nebo je to pouhý tlak na řádného občana, aby se koukal chovat konformně?

0 0
možnosti
Foto

Nic proti, jenom mě zaráží, jak se všeobecně mluví o státu jako o "tom zlu", kterému je třeba se bránit. Jestli je to skutečně tak, měli bychom opravit ten "zlý stát", protože ten by tu měl být pro nás a hájit naše zájmy a ne zájmy bank nebo někoho jiného...

:-/

1 0
možnosti

Měli bychom ten stát především minimalizovat.

Nebude-li mít prostředky, nebude riziko státních zásahů tak vysoké.

4 0
možnosti
Foto

Tak od toho pak už jen krůček ke komunismu.

1 0
možnosti
Foto

P22e35t48r 55H32a83n58n15i26g

21. 9. 2019 15:10

Výborný článek. Chtěl jsem o tom psát v mém příštím článku, takže jste mi vzala vítr z plachet. Deep state má zájem omezit svobody běžných lidí. Vlastnit hotovost je jednou z nejdůležitější. Velice důležitou je svoboda pohybu. Úvahy o omezování svobody pohybu pro seniory v připravované novele silničního zákona, jak o tom píšu v článku Proč? ( https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=727536 ) je další silnou zbraní v odbourávání všech možných svobod, na které jsme si zvykly po roce 1990

9 1
možnosti
Foto

P51e81t22r 53H42a81n14n58i64g

21. 9. 2019 15:11

oprava: zvykli

2 0
možnosti
TK

Vzhledem k tomu,že neplatiči daní a kriminálníci se na zrušení papírových peněz zavčas připravili vavedením kryptoměn (a málo kdo jeví snahu jim v tom bránit), tak tento argument zrušení papírových peněz je silně oslaben. :-P

0 6
možnosti
Foto

Ano kryptoměny mají tu moc zachránit pracující lid od zločinných výběrčích daní a zločinných centrálních bank.

1 0
možnosti
Foto

Záporné úroky máme.

Mám peníze na spořáku na 2%, inflace jsou 3%,záporný úrok je -1%!

12 0
možnosti
OS

A to vám z těch 2% výnosu ještě stáhne stát 15% z každičké úrokové korunky. Pak ten zbytek znehodnotí inflace, takže nakupujte kapesníčky, oči pro vám zbudou zcela jistě.

2 0
možnosti
Foto

Ono mit penize v bance je dost nesmysl. Co za ne koupit neco co dava smysl a vydelava ? Nemovitost, vyrobni prostredky, fabriku , farmu ?

0 0
možnosti
JD

J17i48r19i 75D65o24b84r84ý

20. 9. 2019 22:31

Neco co "dava smysl" nebude k mani.

Uz ted je to videt na trhu s nemovitostmi. Ceny leti nahoru kvuli prebitku likvidity a nedostatku prilezitosti kam investovat. A to neni nic proti prichodu zapornych uroku pro kazdeho.

4 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 42,62
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články