Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K49a18r71e52l 49C78a21c91h

21. 9. 2019 10:51

Řekl bych, že Vaše hodnocení celého případu je velmi přesné. Poměrně dost lidí v této republice není hloupých a vyhodnotilo si celou kauzu podobně, bez ohledu na to, co vše o kauze říkají komentátoři Česká Televize a jejich pečlivě vybraní hosté. Pokud jde o právní stát, tak asi toto. Občan si představuje, že výsledkem soudního projednávání je nalezení spravedlnosti. Naše soudy však občanovi zajistí pouze vynesení rozsudku podle platného práva - nikoli spravedlnost. A v mnohých případech ten konečný rozsudek přichází až v době, kdy už nemá pro stranu domáhající se spravedlnosti, praktický význam. Z toho pak pramení nedůvěra občana v justici jako takovou.

1 0
možnosti

o to větší důvod, aby NSZ stíhání obnovil

1 1
možnosti

o to větší důvod, aby NSZ stíhání obovil

0 0
možnosti
Foto

Agent StB Bureš shromáždil za pomoci Zemana od revoluce majetek větší než šlechta za staletí! Dnes nás oba táhnou do politického a morálního bahna! ;-€Rv

3 1
možnosti
Foto

Dnes ale Babiš nic nevlastní. Pěkně ho parlament o vše oškubal.

1 2
možnosti

J50o76s75e62f 43S84u56k

21. 9. 2019 6:44

tlak veřejnosti i opozice je legitimní - jako součást veřejné kontroly výkonné moci mezi volbami..A pan Pospíšil měl skutečně zásluhu na tom, že místo zametačů Rampuly a Grygárka byl jmenován p. Zeman..ALE. Dnes už p. Pospíšil tu moc nemá a nemá ani výkonnou moc ho odvolat..Od pana prezidenta Zemana je to ale jiná písnička s podtóny Requiem pro svého jmenovce..A to je podle mne špína.

1 0
možnosti

J74o27s34e53f 74S23u66k

21. 9. 2019 1:01

budu si Vaši obhajobu Zemana pamatovat. Ale doufám, že se k věci vysloví n.s.z. pan Zeman s patřičným rozborem veletoče žalobců..

Pozn. - podvod pro mne zůstává podvodem a má se trestat, u politiků tuplovaně..Omluvou pro Babiše není to, že /možná/ kradli i jiní..A je zvláštní, že když pan prezident Zeman nemá s retroaktivitou problém /v otázce privatizačních podvodů se chtěl také vracet před zákonný rámec../, teď by i milost udělil, když je Andrej v úzkých..

5 0
možnosti

Konečně rozumný názor, karma.

Věc teď má rozhodovat Pavel Zeman, tedy člověk, který stojí v čele soustavy žalobců a je za ni plně zodpovědný. Té soustavy, která dopustila protiprávní trestní stíhání AB po dobu min 2 let a umožnila tímto ovlivnění politické situace v ČR.

Neboť skutková podstata, která byla obviněným kladena za vinu, byla do trestního zákona zařazena až s účinností od 1. 7. 2008. Jednání proběhlé před tímto datem není možné považovat za trestné. Podání žádosti přitom proběhlo ještě před účinností, a jediným jednáním, které bylo v tomto směru relevantní, bylo podepsání smlouvy o poskytnutí dotace, které proběhlo až po 1. 7. 2008. Při podepisování smlouvy však obvinění neprovedli žádný úkon, který by naplnil skutkovou podstatu, ze které je policisté vinili. Ti totiž spáchání trestného činu spatřovali především v uvedení zkreslených údajů v žádosti o dotaci, která ale byla podána ještě před datem účinnosti.

Pavel Zeman tak podle mého nemá morální právo na překontrolování úkonu žalobců Šarocha a Erazíma, neboť tito jen napravovali protiprávní stav a našli k tomu odvahu. A právě je podpořil prezident úvahou o abolici, pokud by se hlava žalobců pokusila vývoj zvrátit a věc opět vrátit do stavu protiprávnosti.

Nad rámec výše uvedeného se domnívám, že hlava soustavy žalobců, která dopustila protiprávní trestní stíhání, by měla uznat svou chybu a sama rezignovat.

6 4
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 5
možnosti
Foto

Pan president veřejně přiznal, že pan premiér je vinen. Nevinný přece abolici nepotřebuje.

4 4
možnosti
Foto

Až na ten ,detail", že o vině přísluší rozhodnout toliko soudu, že. Tedy kromě i lid. soudcům a lid. prokurátorům, že:-PPrávo udělení abolice ovšem prezidentovi, a to i v případě trest. stíhání, což se stalo již nejednou;-)

4 2
možnosti

Stále většina lidí nepochopila, že od Zemana to to není podání pomocné ruky Babišovi, ale naopak promyšlené bodnutí do zad.. :-P

3 0
možnosti
Foto

Spíše lehké kopnutí do pozadí, ovšem nikoli Ánrimu;-)

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS