Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Strop na výši nájemného? Tedy regulovaná cena soukromé služby? Ale to by měl být dříve strop na cenu chleba, pak cenu mléka, jablek, možná všeho. Bylo to tady - a byty nebyly.

2. Co je "kšeftaření s pronájmy". Tomu nerozumím. Čemu rozumím: absolutním nesmyslem je, že stát je ochoten platit příplatek a doplatek na nájemné pěti rodinám na stejný byt. Tady má být regulace. Dávno.

3. Víte, že prodloužení odchodu věku do důchodu prozíravě zavedli politici v polovině 90. let? Ti v daném okamžiku nedostatek prostředků na důchody neřešili. (Jen věděli, že problém nastane.)

4. Víte, že na sociální dávky (včetně rodičovského příspěvku) je vynakládáno letos cca 36_mld. Kč? Na důchody bude chybět řádově víc. Přitom převážnou část sociálních dávek (cca 2/3) tvoří právě rodičovský příspěvek. Závěr: Ani naprostým zrušením sociálních dávek byste na budoucí potřeby pro starobní důchody neušetřila.

5. Oni dva lidé s mediánovým příjmem 29 000 tis. Kč hrubého neuživí dvě děti? (čistý příjem 22 100 + 25 500 = 47 600). Vy máte dojem, že jsme měli před padesáti lety (reálně) víc? Pcha. A uživili jsme děti tři. (Poznámka: I když jen jeden bude kolem mediánu a druhý bude na hranici nejhůře placené čtvrtiny zaměstnanců, bude jejich čistý příjem téměř 45 tisíc Kč)

0 0
možnosti
Foto

No a stačilo místo toho všeho ponechat rodičovské příspěvky a slevy na daň ze mzdy tak jak byly a dnes vypadala zcela jinak.

0 0
možnosti
Foto

Do roku 1989 měli pracující jedinou jistotu, s níž mohli počítat jako danou. Že v 60 budou moci odejít do důchodu. Takže počítali, kolik to mají do důchodu. Kdeže loňské sněhy jsou. Nejsou děti, nejsou pracující, nemohou být důchodci.

1 0
možnosti

A přibývají nepracující, dodal bych.

0 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik