Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"přemýšlet, hledat souvislosti a dokázat si příslušné informace najít třeba na internetu a vyhodnotit"

No a dostanete se zpátky k tomu, že musíte mít jistý objem znalostí v hlavě (leckdy potupně našrocených), jinak nepoznáte, že to, co na internetu najdete, je blbost ať již z nevědomosti nebo úmyslu, nebo dokonce vtip.

Násobení, trojčlenka, základy gramatiky, cizí jazyky a mnoho dalšího do hlavy samo nenaskáče a strejda Google vždycky nevyřeší (a když něco nabídne, tak bez těch základů stejně nepoznáte, jestli to je skutečně odpověď na to,co hledáte).

Jde to i bez toho, pak ovšem vznikají lidé podobní strýci Františkovi ze Saturnina: poznání, že lít vodu do kyseliny je blbost získají až bolestnými zkušenostmi.

3 0
možnosti

předpokládám, že autor těmi ohromnými kvanty vědomostí nemyslel násobení, trojčlčlenku, základy gramatiky a cizí jazyky, ale právě ta šílená kvanta vědomostí z různých předmětů, které opravdu každý z 90% zapomene. Ne, že by se neměly učit. Ale nikoliv jako "učební látka", která se má nabiflovat a pak přeříkat u tabule, ale jako znalosti potřebné k řešení problémů, které si žáci v rámci zadaného řešení komplexnějšího problému sami vyhledají, včetně pochopení jejich významu a souvislostí a aplikují. Nejenže se tak výrazně zvýší jejich zapamatovatelnost, ale hlavně se žáci naučí a osvojí si přístupy k řešení problémů, A pochopí, proč se učí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.