Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I71v42a65n 18L52a49c20k64o

21. 10. 2019 13:39

"...Většina Čechů jednoduše nebyla přesvědčena..." Ta vaše většina se ani nenamáhala získat nějaké informace o této problematice, možná toho ani není schopna. Výsledek je ostudný.

0 0
možnosti

Takový typický čecháčkovský připokakaný přístup. Jen ať nás NATO chrání, ale chraň příroda, abychom se my sami museli nějak angažovat, nebo snad dokonce něco riskovat. Třeba umístěním radaru na na našem území kvůli ochraně Evropy proti případnému raketovému útoku. Co když se právě proto staneme terčem!? Bojím, bojím! :-P A koneckonců, už jsme si vytrpěli dost přítomností sovětských vojsk, my už tady nikoho dalšího nechceme! Ani pár specialistů na obsluhu radaru!8-o

Někdy se fakt za Čechy stydím.:-/

6 0
možnosti

Možná stačí málo a tj. konečně pochopit proč sem skutečně ten radar ušáci chtěli. Ale toho budete těžko schopen.

1 2
možnosti

J21a87n 72P51a75v50l43í40k

19. 9. 2019 16:11

Kampaň proti radaru byla řízena a financována Kremlem (obskurní spolek Ne zakladnám!), to bylo asi jedno z prvních neblahých vystoupení na veřejnost ruské páté kolony po roce 1989. Obama projekt zastavil z důvodu, že chtěl uskutečnit jakýsi restart ve vztazích s Ruskem, což se mu později vrátilo tím, že ho Putin přestal brát vážně. Rovněž k tomu rozhodnutí mohla přispět kampaň, kterou tady rozpoutala zmíněná pátá kolona. Pokud jde o nesmyslné referendum ohledně radaru, stát má povinnost a je to v jeho výhradní kompetenci zajistit bezpečnost. O bezpečnosti nemohou rozhodovat laici nebo lůza, to je opravdu idiotské uvažování.

4 2
možnosti

Kampaň proti radaru byla řízena a financována Kremlem - důkaz by byl?

1 0
možnosti

Nadpis obsahuje zajímavou nelogičnost: radar nestojí, přesto nás rakety neohrozily. To je v podstatě nesmyslná věta, která usuzuje na existující spojitost mezi neexistující příčinou a neexistujícím následkem. V této větě se vlastně tvrdí, že za normálních okolností by měla neexistence radaru být příčinou raketového útoku, čili by popis situace zněl takto: neexistence radaru (nebo třeba existence kusu lesa na místě, kde by mohl být vystavěn radar) je příčinou raketového útoku. Pak by teprve dávala smysl věta, že se žádný raketový útok neodehrál navzdory té skutečnosti, že absence radaru (či existence kusu lesa) tento útok měla vyvolat, jako obvykle. Pak je ovšem otázka, jestli souhlasíme s tvrzením, že absence radaru je příčinou raketového útoku, kdežto jeho existence raketovému útoku zabraňuje.

1 0
možnosti

Jen malá otázka... Proč je v textu o radaru zmínka o tom, že je starosta phy 6 synem bývalého velvyslance v USA? Má to nějaký důvod?

0 1
možnosti

J94a45n 96P20a27v77l43í36k

19. 9. 2019 16:18

To je přece ten zlosyn, který chce lidu odstranit Koněva, troufám si vžít se do myšlení pana Nožičky.

0 0
možnosti
Foto

Když tedy pominu fakt, že nikdo nepředpokládal, že na nás zaútočí někdo raketami během těch 1o let (šlo spíš o dlouhodobou ochranu) a pominu i to, že by nás chránil i předterorismem.

ČIstě pragmaticky pokud se mýlili zastánci radaru a radar by se u nás postavil přestože by se nikdy nepoužil tak se nic nestalo-měli bysme zbytečný radar.

Pokud se mýlíte Vy a někdy ten radar budeme potřebovat může to stát spoustu lidských životů.

Váš přístup je krátkozraký jako když člověk vypoví úrazovou pojistku nebo pojistku na dům, protože se deset let nic nestalo

2 1
možnosti

No, kdyby došlo na nějaké ty rakety tak už by bylo vše jedno. Možná by se povedlo zničit ty ruské. Předpokládám, že by letěli opačným směrem jiné rakety. Jinak Saudové prý investovali nemalé částky do obraných opatření a stačilo pár relativně levných a dostupných dronů....

2 1
možnosti

Škoda, že tam nestojí,tak jsem se těšil,že tam zajedu a pokecám;-D

1 0
možnosti

A ni se není čemu divit, poněvadž to byla hloupost na entou. Jeden z hlavních propagátorů, co si pamatuji, byl tehdy Saša Radar Vondra (to ještě ale aspoň vypadal jak člověk) a ta jeho klika amerických patolízalů okolo.

2 2
možnosti

Ona tahle věc má souvislosti daleko za obzorem postřehů z článku.

Je naprosto správně poukazovat na to že pravděpodobnost korejské či íránské rakety jé hodně hodně malá. Ale možná by se taky vyplatilo zamyslet nad tím, že nejistit se proti tomu, by mohlo být taky hodně hodně drahé. Rusove jsou agresivní nabubreli, ale nikoli šílení, takže se chřesti hlavicemi, všichni v tom už umí chodit a vědí, jak tu jadernou válku nezacit. Ty nové malé jaderné mocnosti v tom můžou být úplně jiné.

Ta politická úroveň je v tom, že se může objevit "efekt salamovani" , současna protiraketova obrana je mizerná, se štěstím pobere jednotlivé low tech strely a proti ruskému arzenalu je k ničemu. Ale její instalace je principiální prulom, který může (a nemusí)roztočit závody ve zbrojení ve smyslu upgradu obrany na úroveň kdy by už napadení Ruskem řešila, následně reakce vylepšováním raket a tak dal. To je

důvod nelibosti Ruska.

2 2
možnosti
Foto

..a nelibost Ruska je důvod nelibosti autora :-)

2 2
možnosti

P31e94t27r 97B34u45r60i19a45n

18. 9. 2019 22:52

Topolánkův kabinet odmítal, aby o radaru rozhodli občané v referendu a prosazoval tezi, že by o takto důležitém projektu měl rozhodovat parlament.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728385

chybou, že se tento projekt nakonec neuskutečnil, nebo udělal Barack Obama rozumnou věc, když v roce 2009 stavbu radaru zastavil? Na tom se česká veřejnost neshodne ani dnes.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=728385

Sám jste si odpověděl, proč se ptát lidí na takovéhle otázky je zbytečnost.

4 0
možnosti

A Vy snad víte o nějakém problému, na kterém by byla ve společnosti stoprocentní shoda? 8-o

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS