Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P16e50t64r 85H61a16n43n87i17g

19. 9. 2019 10:59

Toto téma má mnoho úhlů pohledu. Autor i je oponenenti mají v něčem pravdu, v něčem zase ne. Lidově řečeno "jsme rozežraní" spotřebováváme to, co nepotřebujeme. Ale ono hromadné alarmistické hnutí, podporované těžkými penězi těch, co planetu nejvíce ničí, multibilionářů, stojícími za politiky a médii, kteří zneužívají mladé lidi pro své vlastní účely. Výsledkem bude omezena svoboda ve všech aspektech lidské činnosti, zvláště pak svoboda pokybu. A oni budou ve svých soukromých tryskáčích a soukromých jachtách (Greto, kde bojuješ proti těmto ekologickým zátěžím těch naprosto nejbohatších?) brázdit svět nad hlavami novodobých nevolníků

0 0
možnosti
Foto

P47e79t30r 70H69a76n55n49i75g

19. 9. 2019 11:00

oprava: autor i jeho oponenti

0 0
možnosti

Své doby jsem se taky věnoval prezencnimu studiu a můžu s klidem říct že nadpis článku je nesmysl. Stihnout se dá obojí a ve vysoké kvalitě. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Závidím těm mladejm, že mohou svobodně říct, že se jim něco nelíbí.

My to nemohli.

2 0
možnosti

A co se jim nelíbí?

0 0
možnosti
Foto

Tak trochu mi to připomíná:

DRŽET HUBU A KROK.

A taky hodně časté:

JSTE MOC MLADÍ, ABYSTE DO TOHO MOHLI MLUVIT

a pod.

Inu, velmi demokratické a svobodomilné.

2 1
možnosti

JSTE MOC MLADÍ, ABYSTE DO TOHO MOHLI MLUVIT.

To ne. Pouze je většina nedovzdělaných a stádních.

Student, kterému je odporná matematika a fyzika ví o klimatu víc, jak 60-ti letý absolvent MATFYZ.

Pavlík Morozov má dobré následovníky.

2 0
možnosti

Jednou jsem si jen tak počítal co by znamenalo, to co chtějí studenti. Okamžité řešení a nulové emise.

Takže. Kdyby to nastalo dnes, tak by to znamenalo.....bez práce několik milionů řidičů kamiónů, několik desítek milionů lidí bez práce zaměstnaných v automobilovém průmyslu. Okamžitý kolaps desítek milionů obchodů , v podstatě všech v Evropě. Tolik koní není, aby nahradily nákladní auta. To znamená další desítky mil. nezaměstnaných lidí. Hladomor. Stovky milionů lidí by náhle neměli přístup k základním potravinám. Ekonomické zhroucení států. Půlka Evropy by neměla přístup k elektřině, protože i v tom Německu uhelné elektrárny zajišťuji 30 procent produkce.

Konec důchodů a sociálních dávek, protože státy by najednou neměly peníze. Atd atd.

11 0
možnosti
Foto

J82a55n 78Š85i71k

18. 9. 2019 14:49

Nekomentuji text článku. Jen mi přijde paradox: Titulek: "Studenti by měli raději studovat a ne bojovat za klimatický socialismus" a text pod Vaší fotografií: "Jsem zastánce svobody jednotlivce" :-) Přijde mi paradoxní i to, že mladé generaci se vyčítá, že není aktivní a když aktivní je, tak je posíláme zpátky do lavic. Jedna věc je mít jiný názor a druhá někomu říkat toto ale nedělej, dělejte radši toto. Nechal bych je být. V některých věcech se spálí, v některých poučí, stejně jako generace před nimi. Osobně jsem rád, že mladí mají o velké téma zájem, který mezi nimi roste a věřím, že jednou v budoucnu dojdou k závěrům, které budou prospěšné pro celou planetu. Jen si musí projít trnitou cestou poznání. Lepší aby se na ni vydali, než aby líně leželi a povalovali se u netu. Studovat určitě budou, ale podle sebe, ne, když je budeme násilně držet ve třídě. Ta doba je už doufám pryč.

8 0
možnosti
Foto

Proč se domníváte, že je to paradox. Z toho, že studentům doporučuji studovat a nestávkovat, nijak nepřekračuji jejich svobodu.

Dále, nevím zda se mladé generaci vyčítá pasivita nebo ne, nicméně já jim nevyčítám aktivitu nebo pasivitu. Vyčítám jim, že prosazují klimatický socialismus; že se dali do služeb extrémně kolektivistické ideologie.

Aktivismus musí předcházet myšlení, jinak to špatně dopadne. Stejně jako velmi nedobře dopadly aktivity mládežníků prosazující komunismus nebo fašismus.

11 3
možnosti

P13e46t34r 86L24a14n70g67e56r

18. 9. 2019 14:41

Víte, ono to k mládí patří a mají do jisté míry pravdu. Smutné je, že když těm dnešním demonstrantům bude kolem 30, začnou jezdit v těžkých SUV, pořídí si barák, ve kterém by mohla bydlet gymnaziální třída a budou podnikat letecké cesty kolem světa. Tak to prostě bohužel je.

2 0
možnosti

Oni je podnikají již teď. Pravda za peníze EU v rámci Erasmu nebo jak se to jmenuje. A říkám proč ne, když mají tuto možnost? A zkuste těm demonstrujícím studentům říci, ať se vzdají zahraničních cest, mobilů, cizokrajného ovoce a jdou vysazovat stromy

7 0
možnosti
Foto

Potřebuje člověk k přežití plný bazén vody na zahradě a několik cest na dovolenou letadlem ročně?Jde pouze o to chovat se šetrné a skromně,na to ovšem nikdo nechce slyšet...za peníze si další planetu nekoupime.

6 1
možnosti

Potřebují ty studenti k přežití mobil, který cestuje z Číny anebo Koreje? Myslím si, že když někdo po někom něco chce, tak by měl začít u sebe a ne poukazováním na to, že někdo má bazén anebo cestuje po světě. Ostatně při cestě letadlem je spotřeba paliva na osobu menší na 100 km, než při cestě autem. Ovšem autem se do Brazílie nedostanete, pokud tedy nepoužijete loď.

A potřebujete banány, pomeranče, kiwi, mango, avokádo, ledničky pračky, boty? Protože to jsou vše komodity , které procestují půl světa než se dostanou do našich obchodů

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS