Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P18e31t50r 33N22e14d55v96ě57d

19. 9. 2019 16:59

No, hájí neobhajitelné? Ten památník v Katyni, co odhaloval tuším polský prezident s Medvěděvem byl tedy k čemu?

0 0
možnosti
JZ

Znovu opakuji, zločiny proti lidskosti jsou odporné, ať se jich dopustí kdokoliv. Myšlenkové pochody těch, kteří se snaží namluvit, že kritikou komunistických zvěrstev hájím nacisty, jsou nepochopitelné. Nikdo nezpochybňuje nacistické zločiny, ale ty nemohou být v žádném případě omluvou pro ty komunistické. To, že speciální jednotky NKVD se dopustily v Polsku těžkých zločinů na civilním obyvatelstvu je fakt se kterým se nedá nic dělat. A kdo to nechápe, je zřejmě slaboduchý. :-)

2 0
možnosti
SN

:-).......Jane, jste velkorysý! Mažete opravdu rychle! ;-D

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JM

Jen bych připomněl - Stalin vstoupil do Polska 17.9., aby se případně vyhnul spoluodpovědnosti za začátek války. A docela mu to vyšlo, i třeba Churchill vyjádřil pro sovětský postup pochopení. O tom, že SSSR má spoluodpovědnost, se dlouho nemluvilo ani na Západě, a to ani v době Studené války.

1 2
možnosti
Foto

Churchill vyjádřil pro sovětský postup pochopení. Tohle tvrzení je hodné vymyšlené.Přečtěte si jeho životopis. V Británie a Francie měla snahu uzavřít se Stalinem dohodu o společném postupu proti Německu. Stalin si kladl takové požadovky, které nemohli spojenci přijmout. Dochoval se dokument, kde Stalin nadiktoval Klimentu Vorošilovi pokyny, jak postupovat při jednání s cílem nedohodnout se.

6 0
možnosti
JL

Pane Zieglere, pokud jste pod jmenem Greta Neumannova mel na mysli Margarete Buber-Neumann jsou Vase udaje prinejmensim nepresne a taky neuplne. Precte si jeji vzpominky v knize "Veznem Stalina a Hitlera". Pokud jde o stejnou osobu, jsou Vase udaje do jejiho zatceni spravne. Doplnim Vas, soucasti sovetsko-nemecke spojenecke smlouvy bylo take vydani nemeckych komunistu kteri dostali v SSSR asyl Nemecku. Jednalo se asi o 250 osob. M. Neumann byl jednou z nich, Byla po vydani nacistum roku 1939 uveznena v Ravensbricku kde se spratelila s Milenou Jesenskou. V sibirskem lagru si mohla odsedet "jen" dva roky. Jde li o osobu jinou, omlouvam se.

Jinak vydani osoby jiz byl poskytnut jednou asyl, je na mezinarodni scene neco neslychaneho.

2 0
možnosti
PB

P54e30t45r 65B35u84r57i47a10n

17. 9. 2019 23:44

Mockrát karma. Je to tak. R^

4 0
možnosti
JZ
Foto

Téměř po 75 letech od této tragédie si mnoho Rusů myslí, že katyňský zločin byl spáchán Němci. V lepším případě považují někteří postup ruské strany jako chybný. O genocidě polského národa Rusy se nemluví.I přes doložené zločiny je Stalin v Rusku hodnocen jako třetí nejvýznamnější osoba ruských dějin.

16 0
možnosti
LH

U nás by vyhrál Cimrman....

1 2
možnosti
  • Počet článků 3311
  • Celková karma 26,78
  • Průměrná čtenost 1813x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz