Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

A když tam přišli Němci tak je Poláci vítali jako osvoboditele? Nové historické pověsti?

2 9
možnosti
PB
Foto

Během okupace SSSR a její NKVD deportovala půl milionů Poláků do Gulagu a postřílela dvaadvacet tisíc polských důstojníků a jiných příslušníků polské národní elity V červnu 1940 napadlo SSSR Finsko, provedlo faktikou anexi Lotyšska, Litvy rumunské Beserábie. Pramen: Vít Smetana vědecký pracovník Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR

11 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DR

Němci nyní párkrát něco plácli při projevech o jakýchsi omluvách a tudíž jsou přece dneska ti hodní a lidumilové, jak mi zcela jistě těmi svými tradičními humornými mínusy potvrdí. :-)

P.S. Asi bych se měl stydět, že tu dnešní Slávii zároveň s PC sleduji na zlém íránském programu. ;-D

2 15
možnosti
Foto

R^R^R^ Velká karma.

Jakoby přestala platit slova Gorbačova a Jelcina, kteří aspoň nad některými věcmi vyslovili lítost. Dnešní ruská oficiální politika vzhlíží k dávným časům Sovětského svazu, ovšem bez ochoty pravdivě pojmenovat a uznat jeho zločiny. Obávám, se, že Rusko dosud mentálně nedospělo a má dětinskou tendenci zamlčovat a nepřipouštět si nic z temných stránek vlastní minulosti. Jenomže infantilním zalháváním, (ve stylu: "Já nic, to všechno Pepíček") se nic nevyřeší.

Zločiny nacizmu byly důkladně popsány a morálně odsouzeny. A také byli aspoň hlavní exponenti odsouzeni a potrestáni (zejména při norimberském procesu, ale i později) Někteří nacističtí váleční zločinci byli vypátráni až odstupem času a rovněž je stihl trest.

Zatímco zločiny komunistů (zde, ve vztahu k obsahu článku zločiny sovětského komunistického režimu) byly zejména v zemích tzv. "východního bloku" dlouho zamlčovány, nesmělo se o nich mluvit. Je velice žádoucí, aby se zločiny komunizmu - stejně zrůdné jako zločiny nacizmu - důkladně a do detailů odhalily. Aby také proběhlo jejich silné, veřejné a závazné morální odsouzení. Bez pravdivého poznání minulosti není možná ani plnohodnotná svoboda.

18 1
možnosti
PB

P72e11t43r 30B10u42r31i35a85n

17. 9. 2019 23:50

Pane Trizuljaku R^

4 0
možnosti
JJ

J20a96n 25J15a34n20u66š36k26a

17. 9. 2019 19:30

tohle uz je posedlost

3 9
možnosti
PT

P19e84t71r 31T21o29m40e36k

17. 9. 2019 20:04

Jaká posedlost? Pravdu je třeba pořád opakovat, protože lidi těm odporným, prolhaným ruským webům věří pořád víc.

11 4
možnosti
Foto

Spíše by se měl řešit rozpor mezi tím, že sovětskému vpádu do Polska čelily pouze pohraniční jednotky a vysokým počtem zajatých polských vojáků.

1 4
možnosti
RW

Sprostě lžete (jak je vaším zvykem) : "...Rusové dál hájí neobhajitelné. Jenomže fakta, je usvědčují z opaku. ". Prosím uveďte text vašeho článku na pravou míru.

"V listopadu 2010 ruská Státní duma schválila rezoluci, která prohlásila, že Katyňský masakr byl zločin provedený na přímý příkaz Stalina a dalších sovětských funkcionářů.[10] V roce 2011 označil Katyňský masakr za zločin ruský prezident Dmitrij Medveděv[5] a prohlásil: „Odpovědnost za tento zločin nese tehdejší vedení Sovětského svazu. Snahy o nějaké jiné verze se neopírají ani o historické dokumenty, ani o morální důvody.“"

5 5
možnosti
JZ

Lžete vy Woloszczuku, jak je u Vás normální. Já nepíši o Katyni, ale o sovětsko-německé smlouvě. Vy vytrháváte z kontextu anebo nerozumíte psanému textu. Obojí je špatně. Tečka

11 3
možnosti
MK

V květnu 1945 v Anglii, prohlásili letci nejslavnější polské perutě 303. Všichni vyhráli, jen my jsme prohráli. Protože Sověti jen dokončili okupaci Polska, která začala napadením Polska Sovětským svazem. Nacisté se kritizují, že po obsazení své části Polska začali likvidovat polskou elitu. To samé dělali Sověti na své části Polska a v mnohých ohledech zašli ještě dál než nacisté. I když dohoda zněla, že si země vymění kritiky svých režimů a politické vězně. Tak jen SSSR odevzdal do rukou nacistů kritiky nacistického režimu, kteří utekli před Hitlerem. A nejen to, NKVD na německo-sovětské hranici předávala do rukou SS i občany Polska a Německa, Rakouska i Československa, kteří před nacismem utekli do Sovětského svazu, kde hledali oporu a pomoc.

10 0
možnosti

A20n96n68a 44Č48e44r54n32á

17. 9. 2019 18:52

„Proti Stalinovým gulagům je koncentrák Ravensbrück zotavovnou.“ - to když řekla, tak ji ostatní komunistický trestankyně nenáviděly, jako kdyby za to mohla...

6 1
možnosti
  • Počet článků 3316
  • Celková karma 26,53
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz