Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co je to ,,vláda lidu"? Lidovládou se oháněli i kom, ba to měly mnohé státy i v názvu, nazývajíce se lidovědemokratickými. S jednou ,,maličkostí", a to sice pod vládou a vedením jediné strany a vlády, což si následně daly i do ústavy. U nás nyní funguje demokracie, čili ,,lidovláda" parlamentní, TEDY zastupitelská, VZEŠLÁ ZE SVOBOD. VOLEB ,,lidu", čili občanů, majících voleb. právo.,,Volná" vláda lidu může být. Ovšem asi jen v podobě až anarchizmu. Druhou ,,polohou" lidovlády ovšem může být i diktatura, kdy ,,ve jménu lidu" je uzurpována moc, a to až absolutní. A včil si vyberte;-)

2 0
možnosti
Foto

Píšete krásně, ale ani v nejmenším pravdu nemáte. Demokracie a svoboda je pouze u nás pojem, nikoliv realita se vším všudy tak, jak má být.

0 0
možnosti
Foto

A jaká by ona ,,realita", tedy dle Vás, měla u nás být? Taková ,,až nad námi", tedy ono ,,veliké cosi"?Vždy vzpomenu dílo St. Lema, který leccos až vizionářsky predikoval. Např. i munici typu B.L.B, což byly ,,bomby lásky k bližnímu". A pod jejich vlivem se též všichni až bratřily, dokonce i krysy. Účinek ovšem měly čas. omezený, a pak se zase vrátila ,,pravidla džungle". Ovšem v daném okamžiku splnily svůj účel. Tedy zájmy těch, kteří je použili. PS.: nepřipomíná to i Vám cosi?:-/

1 0
možnosti
Foto

Víte, mám dojem, že žijeme každý v jiné realitě. Vypadá to, jako byste byl spokojen v jakém prostředí žijete. Já patřím mezi lidí, kterým silně vadí pokrytectví komunistů, kteří se po r.1989 začali tvářit, že to co způsobili za čtyřicet let všem lidem v Československu je jen epizoda, která nevyšla, a že stejně jako bojovali proti buržoazii, můžou ze dne na den bojovat proti těm, kteří chtějí se proti ní chovat nepřátelsky. Na jedné straně se tvářili, že hlídají náš společný socialistický majetek, a na druhé straně již za totality přemísťovali co jen šlo domů s tím, že co je doma to se počítá. V rozpadajícím se sovětském bloku, připravili scénář r.1989 a polistopadové událostí vzniku politického spektra, různých potřebných adiaforizací a nakonec největší rozkrádačku všech dob, kde z nás všech udělali hlupáky a obětí své zvůle. Kromě zničení majetku, jenž patřil nám všem, přivedli miliony spoluobčanů do chudoby a z obrovského množství bezcitně nakonec udělali žebráky a bezdomovce. Mohli bychom široce rozebírat všechny částí privatizace a čím zřetelně lidí podvedli a silně poškodili. Stojí za zmínku vznik fondů, které odporovaly světovým pravidlům a na které byli odborníky důrazně upozorňováni. Přesto, jako jediní na světě nechali nerozdělený majetek správcovské investiční společnosti a majetek investorů z řád občanů tak, aby v dalším kroku mohli jednoduše vytunelovat. A je toho mnohem více, co pokřivilo morálku a pohled na celou českou společnost. Dodnes znalci trvají na tom, že na tak obrovském porušení morálních zásad se žádná normálně lidská společnost budovat nedá, pouze zas s většinovým ustálením křiváctví, což, jak jistě víte, samo o sobě vytváří podmínky ke vzniku strastiplných událostí negativních zpětných vazeb, což nám předkládá historie. Znalci dále poukazují na dnešní rozbujelý cynismus a klamání jeden druhého ve všech modifikacích.

0 0
možnosti
Foto

Nejvíce se to dotýká samospráv obcí a měst naší republiky, kde již na první pohled jsou na většině místech návštěvníci ohromení a dávají nám najevo, že se máme za co stydět. Na exponovaných místech (bez rozdílů) jsou všude v mnohých regionech rozbité chodníky, silně zaplevelené bývalé trávníkové plochy a zdevastované výsadby dřevin. Máte pocit, že to je výsledek činnosti odpovědných správců? A to je jen první dojem, Záhy poznáte,že stejná katastrofální situace je v mezilidských vztazích a ve všech oblastech lidské činnosti. Lidé se stali apatičtí, morálně lhostejní a slepí s naučenou bezmocností a malosti uvažování. Jejich přání je ignorováno a lidé u moci se tváří, jakoby oni byli od toho, aby rozhodovali a občané od toho, aby se podřizovali.

Komu slouží svoboda? Neschopným lidem, kteří si z politiky udělali svou živnost? Můžeme hovořit o demokracii, kde lid je utlačován a znehodnocováno všechno jen proto, že ve funkcích a na místě zbohatlíků (t.j. ne vlastním umem ) sedí lidé, kteří prostě na to nemají!!

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane. Není mou zásluhou, že, a stále, velice dobře pamatuji i padesátá léta XX. století, ale i vyprávění pamětníků dob R/U, ale i toho, co se dělo po vzniku ČSR po r.1918. Jsem realista, s bohatými ivlast. život. zkušenostmi. A ,,lapidárně"- I po I.WW byli zbohatlíci a různí šejdíři. Dtto i po II.WW. Po nástupu kom k moci se to ovšem opět opakovalo. Ovšem dtto i po tzv. sametu. Čili, nic nového. Pokud dnes kdokoli čeká na Godota, těžko se dočká, neb tak to opravdu nefunguje. Svoboda dnes je! A považujete-li se za schopného, je jen na Vás, jak to dokážete zúročit, ergo ,,bez ztráty kytičky". Nářkem nad realitou a výmluvami na neschopnost jiných to ovšem nedokážete, ale ani ,,burcováním mas", natož na blogu:-/ Jinak zdravím.

2 0
možnosti
Foto

P.S.: až nyní jsem pod Vaším CV pod Vaším foto postřehl i kontakt na Vás a Vaše web.stránky, což by bylo lze považovat i za cosi jako skrytou reklamu v souvislosti s Vaší profesí a zaměřením. Ale to je Vaše věc, nikoli moje;-)

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane!

Protože dnes již patřím mezi ty dříve narozené, také já si pamatuji padesátá léta a všechny další událostí. Proto ze všeho nejvíc mě udivuje takový postoj k životu, jaký tady předvádíte.

Vypadá to, jakoby Vám více, než na dokonalostí lidství, záleželo na argumentacích, které hledáte k ranění někoho, koho si vyhlédnete poškodit. Vyplývá to zejména z posledního Vašeho příspěvku o reklamě.

Věřte, že reklamu jsem nepotřeboval, zákazníci si doporučovali mezi sebou moji práci a práci mých kolegů, které jsem zaměstnával. To byla ta nejlepší reklama. Dnes již ve starobním důchodě, omezují se na projekci a poradenství s případným zajištěním akce do zhotovení díla až po dohodě.

Vaše poznámka mi však připomněla lidské charakterové typy, kteří v minulosti s oblibou udávali ostatní a podobným způsobem je zastrašovali, když jejich posudky a přesvědčení jim vadily. Věřte, že paměť mám velmi dobrou.V

0 0
možnosti
Foto

Vaše názory na mé ,,postoje" jsou velice mylné!A to, co ,,popisujete" v závěru, jsem nikdy nepraktikoval, ale naopak, patřil jsem mezi ty kteří měli své ,,andělíčky strážníčky"!! Jak to bylo ,,tehdy" u Vás, to nevím. A JAK JSEM JASNĚ NAPSAL, TO CO JSTE UVEDL POD SVÝM CV, je toliko Vaše věc. Nic mně není po tom, zda se i v důchodu věnujete tomu, co uvádíte. Nakonec, ani na těchto stránkách nejste sám, mnozí dávají své kontakty i odkazy i na svou ,,činnost" i na tyto stránky. A Vaše reakce na mé ,,péses" spíše svědčí o tom, co a proč se Vás asi také ,,dotklo":-/

0 0
možnosti
Foto

Když nevíte a pouze se domníváte, tak raději mlčte a jen pozorujte.

Když Vás věcí nezajímají, jak uvádíte, tak o nich nepište.V

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz