Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jste velmi špatně informován o stavu vydávání náboženské literatury v ČSSR. Koneckonců i tehdy vycházely Katolický týdeník, k dostání v každém kiosku, to vím, neb jsem si ho kupoval, který stěží své čtenáře vychovával k vědeckému ateismu. A Lidová demokracie taktéž. Stejně tak týdeník Rodina.

A mohl bych takto odpolemizovat celý váš blog, ale nemám sil.

0 0
možnosti
Foto

Asi jste z jiného světa. Vždy jsem nešťastný z toho, když lidé nepochopí to, co je jim sdělováno. Já jsem o náboženství nemluvil a tudíž ani náboženská literatura mi ani v nejmenším nemohla pomoci. Vycházel jsem výhradně ze svého vlastního poznání,V

0 0
možnosti
JL

Pane Slatinsky. Kopiruji osobni prispevek pod jinym clankem. Jelikoz se hodi i pod vasim, prinasim jej i zde.

Napsal jste to velmi dobre, ale je to moc dlouhe. Stacilo rici, ze cesky (moravsky a slezsky take) narod je liny ve vytvareni lepsi spolecnosti, Nema predstavu moderniho a demokratickeho statu. Naznaky nekterych ihned hazi do kose jako neuskutecnitelne a to bez nejake solidni diskuze. Dokazeme velmi dobre nadavat, horekovat a poukazovat na problemy bez ukazky napravy. 26 let se nachavame okradat temi, kteri poznali (chytri lide pro sebe) jak se v tom chodi. Hledame viniky a nevidime sami sebe. Ano, my jsme vinni za tento nesvar nazyvany organizace CR!!! Zde upresnim, za nesvar v celkovem vedeni statu. Ti dobri zapadaji do organizace, ktera jim nedava moznost vytvoreni toho, proc sli do politiky. Protoze je mandat kazde funkce dostatecne dlouhy, po urcitem case i ten dobry pozna, ze je lepsi se na vse vy....t, a myslet jen na vlastni dobro.

Snad nejvetsi tragedie v celem tom deni, je mysleni uvnitr tohoto naroda o vyjimecnosti ceskeho cloveka.

Zde moji uvahu radeji skoncim. Jsem smuten, protoze jsem moravak. Z mesta, ktere jiz v minulosti nam ukazovalo cestu. Dnes zbyla jen vzpominka.

Nebudu dodavat nic noveho. Dnes ziji v zemi, kde politicka sila je v blizkosti obcanu a ten ma moznost ovlivnit chod teto politicke sily. Od vyberu soudcu, policejniho kapitana (sherifa) az po prezidenta. To je sila cele politicke organizace.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji! Jsem rád, že se našel v diskuzi člověk, kterému dnešní stav společnosti také vadí. Poznávám stále více lidí nejen na internetu, kteří cítí, že již není u nás jen něco shnilého, ale, že to pořádně páchne a začíná to vadit i těm, kteří ještě do nedávna tvrdili, že jim smrad nevadí.

0 0
možnosti
Foto

Co je to ,,vláda lidu"? Lidovládou se oháněli i kom, ba to měly mnohé státy i v názvu, nazývajíce se lidovědemokratickými. S jednou ,,maličkostí", a to sice pod vládou a vedením jediné strany a vlády, což si následně daly i do ústavy. U nás nyní funguje demokracie, čili ,,lidovláda" parlamentní, TEDY zastupitelská, VZEŠLÁ ZE SVOBOD. VOLEB ,,lidu", čili občanů, majících voleb. právo.,,Volná" vláda lidu může být. Ovšem asi jen v podobě až anarchizmu. Druhou ,,polohou" lidovlády ovšem může být i diktatura, kdy ,,ve jménu lidu" je uzurpována moc, a to až absolutní. A včil si vyberte;-)

2 0
možnosti
Foto

Píšete krásně, ale ani v nejmenším pravdu nemáte. Demokracie a svoboda je pouze u nás pojem, nikoliv realita se vším všudy tak, jak má být.

0 0
možnosti
Foto

Ač máte zcela jistě pravdu a musím s Vámi souhlasit, článek jsem nedočetl, jelikož je příliš dlouhý, stačilo to shrnout do pár vět a i tak bychom věděli o čem je řeč.

Hezký den.

1 0
možnosti
MK

Ač se osobně domnívám, že žijeme v době postdemokratické, tak jsem stejně nepobral, jaké řešení autor v blogu navrhuje.

Naopak "všeholidové" pojmy v článku hojně zmiňované (potřeby všeho lidu,zájmy všeho lidu, moc všeho lidu, blaho všeho lidu) na mne dýchly rétorikou dob dávno minulých.

Vždyť co je potřebou jednoho člověka, může být újmou někoho jiného. Lidé nejsou stejní a je ošidné snažit se jejich potřeby glajchšaltovat.

2 0
možnosti
Foto

Chápu, že článek je do této rubriky příliš dlouhý. Nekladl jsem si za cíl žádnou líbivou rétoriku, ale spíše probuzení občanů, jak na Letné řekl p. Svěrák.

Soudě podle toho, co jste napsal, zřejmě jste článek nečetl, což mě mrzí. Nicméně to, co tvrdíte, že jste nepochopil heslovitě zopakuji.

Demokracie, kterou jsme zatím u nás nepoznali, je jen zastíracím pojmem pro upevňování moci lidí, jenž se nám vecpali do horní poloviny pomyslné společenské pyramidy hierarchie moci.

Vadí mi, že jsou to téměř všichni, kteří před r.1989 zastávali významné komunistické funkce, jejich příbuzní a známi. Tudíž demokracie a svoboda nám v této době nějak nechce naskočit a navíc jsme dopustili komunistickým aktérům znehodnotit spoustu majetku a všeho, co se nám občanům (nikoliv komunistům) za čtyřicet let od r.1948 povedlo.

To nejdůležitější však jsou zmařené životy v tak obrovském množství, že je až k nevíře, že lidé se chovají z takovým cynismem a lhostejností.

To, co v článku uvádím je, že pokud chceme, aby se ta naše potápějící loď zcela nepotopila, nutně musí ustát v mnoha směrech přetrvávající centrální řízení a moc rozhodování musí dostat občané ve svých bydlištích a ze všech zisků vytvořených v jejich bydlišti, nutně musí, navíc také mít finanční podíl každý jednotlivec bydlící v dané lokalitě. Občan = hlas při hlasování = podíl na zisku. To vše z důvodu zainteresování a navíc jako kompenzaci za nepříjemnosti, kterým zisková činnost způsobuje.V

0 0
možnosti
PK

Vláda lidu, zespolečenšťování, základní změny vlastnictví - tudy svět nepůjde. Bitva je především o rozdělování.

1 0
možnosti
PK

Příliš dlouhý čtení, ale víte nic lepšího než stávající způsob vlády nemáme a jak říkal WCH: ,,

Mnoho forem vlády bylo a bude zkoušeno v tomto světě hříchu a strasti. Nikdo nepředstírá že demokracie je perfektní nebo že všechno ví. Ve skutečnosti bylo řečeno že demokracie je nejhorší forma vlády, s výjimkou těch ostatních co jsme kdy měli". ;-DR^

2 0
možnosti
Foto

Omlouvám se za dlouhý článek, ale chtěl jsem s tím spojit všechny potřebné souvislosti a bylo by toho víc. Jsem však za 30 let zklamán a rozhořčen zejména učiteli, kteří učí mladé generace a ovlivněním lidí starších ročníků, kteří se chovají ke všemu laxně, bez zájmu a s neuvěřitelným cynismem. Bohužel demokracii jsme u nás v těch posledních sedmdesáti letech neměli a svobodu nemůžeme posuzovat jen podle možnosti cestovat nebo podle možnosti projevu. Daleko více je u nás významný marasmus, směřujícího ke stále větší závislosti na moci, nesvobodě a návratu k totalitě. Ovšem za podmínek nově vzniklé komunistické buržoazie a nikoliv všeho lidu.

1 0
možnosti
JB
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 847x
Ne vlastní vinou, ocitl jsem se v důchodě. V životě jsem se naplno věnoval zahradní architektuře, ekonomice, finančnictví, šachům a hledání podstaty našeho myšlení a inteligence, vytvářející stupně lidskosti a chápání, zejména krásy a lidského cítění.

V současnosti se zabývám projektováním zahrad, úspěšnému zhodnocení financí v otevřených investičních podílových fondech a hráním šachů.

Politika dneška mě vyvádí z míry a jsem přípraven se přidat ke všem, kteří chtějí docílit návrat k čestnosti, národní hrdosti, přirozené morálce a zdravému rozumu, bez používání nejrůznějších modifikací klamání, které nás zatlačuje do společenského bahna a vytváří podmínky pro naše neštěstí.

Kontaktovat mě můžete na č.mobilu 605 783 045 a emailu delfin.fin@email.cz ;

www.projekt-zahrady.webnode.cz