Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Dnes je zřejmé, že zastavením stíhání Babiše buď došlo z důvodu 1. Politické přání zbavit se Babiše ve vedení státu, 2. Babiš tlačil na stání zastupitelství, a to stíhání zastavilo, 3. Státní zastupitelství postupně došlo k názoru, že se nejdná o trestný čin. Osobně se přikláním k variantě číslo 1. I proto má Kalousek takový vztek, vždyť to bylo tak dobře připravené!

3 7
možnosti
Foto

Aaaaaa Kalousek ;-D jestli on nakonec nepodával tu žádost o dotaci na Čapí hnízdo s těmi lživými údaji ;-D;-D;-D

8 5
možnosti
DM

Kdybych použil Babišovu rétoriku, kterou aplikuje na všechno, co se mu nelíbí, tak bych musel říci: "Zastavení trestního stíhání je odporná kampaň a spiknutí státních zástupců k tomu, aby Babiše za každou cenu udrželi v politice" :-P

9 7
možnosti
MH

Tak si aspoň všichni z oněch "milionu chvilek...." vyzkoušeli, jaké to je podléhat davovému brainwashingu. Ano je to demokratické! Ovšem ti inteligentnější budou schopni sebereflexe. A ti ostatní...? Ti si počkají na další důvod k protestování ....

11 6
možnosti
VK

Další koblihář, který spolu s Janem Kellerem nepochopil demokracii.

Demokracie není o tom držet hubu a krok.

13 16
možnosti
MT

Už citovat Kellera je diagnóza. Ten normalizační kádr na mě v televizi vždycky působil jako z jiného světa.

5 8
možnosti

Včera byl na ČT1 další díl seriálu kriminálních případů Rozsudek, kde jsou probírány skutečné kriminální kauzy. Tento díl pojednával o zmetkovi, který znásilnil servírku, byl pravomocně odsouzen na dva roky a po odsezení poloviny trestu byl podmíněně propuštěn na svobodu. Po propuštění začal uplatňovat stalking vůči své oběti. Schválně se ubytoval v hotelu, kde pracovala jako recepční, dával jí do schránky porno časopisy, v kostele si sedl do lavice za ní a obtěžoval ji sexuálními narážkami. Dokonce se objevil i před jejím bytem. Oznámila jeho chování Policii ČR. Věc se dostala až k soudu, kde byl tento člověk osvobozen i přesto, že ho soudní znalec z oboru psychiatrie označil za psychopata s narušenou osobností bez jakékoliv empatie ke svému okolí. A i přesto, že nebezpečné sledování uplatňoval vůči ženě, kterou před rokem znásilnil, což pro ni muselo být obzvlášť trýznivé. A zdůvodnění osvobozujícího rozsudku? U nebezpečného sledování musí být prokázáno nejméně deset kontaktů, což v daném případě nenastalo. Takže soud prostě o t r o c k y spočítal kontakty pachatele s obětí a to mu stačilo k vynesení osvobozujícího rozsudku, aniž by vzal do úvahy všechny další okolnosti a hlavně nebezpečnost chování pachatele. Jestli takto funguje české (potažmo evropské) právo, pak se nedivím posledním výrokům, které padly v kauze Čapí hnízdo ze strany dozorujícího státního zástupce.

12 4
možnosti
KN

K33a94r85e97l 54N74o97v62á61k

17. 9. 2019 13:58

Já se taky nedivím. Nemá důkazy, tak to zabalil. A co jiného by měl udělat? Vyrobit je?

5 0
možnosti
Foto

Pan profesor plácá nesmysly. Možnost demonstrovat, proti čemukoliv, je jedním ze základních pilířů demokracie.:-/

14 16
možnosti

Tak, zbývá rozhodnutí OLAF o neproplacení dotace z důvodu dotačního podvodu a také Babišovo vyšetřování auditními orgány EU pro podezření z porušování pravidel o střetu zájmů. To stále trvá. A Babiš zkrátka ve střetu zájmů je. Nevidí to snad pouze jeho příznivci, kteří zároveň přivírají oči i nad tím, že je to mimořádně slabý a neschopný premiér. To nesouvisí s jeho podnikáním, jeho střetem zájmů či předpokládaným dotačním podvodem. To se prostě projevuje tak, že je to špatný premiér.

16 18
možnosti
Foto

Už si tu zprávu OLAFu konečně prostudujte

18 3
možnosti
MR

Na těchto dlouhých kauzách je skvělé to, že lidi mají krátkou paměť a s tím lze úspěšně pracovat.

Zde je potřeba přihlédnout k době kdy bylo podáno trestní oznámení a tehdy zde byla ještě na pozadí funkční opoziční smlouva, silná ČSSD a už dříve vyzkoušené postupy jak postupovat vůči malým stranám a hnutím, zde třeba VV a odposlechy sl. Kočí a další mediální lynče, pak přišla doba Nečase a kde jsou tyto kauzy ... Navíc jak podivně postupoval soud ohledně kauzy Z.Altnera ... V počátky tedy bylo jiné mocenské uskupení a vliv, než ke konci. Tak proč "nevyužít" policii a dát ji určité paragrafy s tím že se to nějak uhraje, to umí dobrý právník .... Mezi tím se tato celkem banální kauza stala municí pro určité media, politiky, strany a takto se nafoukla a bylo ji potřeba udržovat. Mezi tím ale ČSSD padla, vliv opozičních stran je slabý a k tomu jak dopadly kauzy kolem Nečase. Proč byla náhle vyvolána policejní reforma ??? Státní zástupce poznal tyto slabiny a školu a jak by s tím pochodil u soudu ... Jak dopadla teď kauza Kladruby. Je potřeba vnímat v celém časovém kontextu a co všechno se nabalovalo na tuto kauzu a v jaké době vznikla... Už to že zde bylo příliš dlouhé policejní vyšetřování hodně říkalo ...

13 0
možnosti
Foto

Jen trochu myslícímu bylo hned zkraje kauzy Čapí hnízdo jasné, jak to musí dopadnout. Sám jsem to, s čím přišel státní zástupce, psal v diskuzi hned po vypuknutí kauzy. A pokud jde o tu kalkulaci s krátkou pamětí, tak to mohlo platit u těch kauz předchozích, které byly zameteny pod koberec, nebo se ještě stále soudí. Čapí hnízdo bylo přetřásáno dennodenně od rána do večera a tudíž i hodně krátká paměť neměla šanci na to zapomenout.

14 3
možnosti
MK

M14i80l15a32n 94K27e86s83l

16. 9. 2019 21:06

Nikdo nečeká,že by se lídři a superlídři Demokratického bloku Babišovi omluvili.To by lídrům na zádech vyrostl hrb a superlídrům dva.Měli by se však omluvit svým sympatizantům,že jim vykládali nesmysly a spolustraníkům,že jim udělali ostudu.

24 10
možnosti
JJ

J38i56ř26í 29J82a97n23d63a

16. 9. 2019 21:02

Nesmíte zapomenout na slovo "pachuť". Každý, kdo chce být považován za přemýšlivého demokrata musí cítit pachuť. Ani se neodvažuji odhadnou, kolikrát bylo to slovo v poslední době použito.

10 0
možnosti
EH

Všechno, co není podle mě, má pachuť. Demokratické volby mají pachuť, když nevyhrají naši, sportovní zápas má pachuť prohry, soudní kauzy mají pachuť. Ale když vyhráváme, že vše čisté a bílé jako lilie. ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2249x
Oblíbené citáty:

"Říkat pravdu není nenávistné" -- J. K. Rowlingová, spisovatelka
 

"Mluvit pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin" -- George Orwell, britský spisovatel a novinář
 

 

 

Ve volnem čase autor knihy o programování.

Seznam rubrik