Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou zde etnika ,kterým nestačilo k integraci ani 600 let společného soužití - pak jsou zde etnika - která jsou za méně než 40 let integrována do té míry - že nikoho z nich nepotkáte na pracovním úřadě - natož žádat o dávky -

1 0
možnosti

V Čechách by starosta žádnou stavební firmu nezaložil. Protože, na každou blbost se musí vypsat výběrové řízení, a stavební firmy si to pohlídají. Jenom jaké jsou problémy s veřejně prospěšnýma prácema. Na dávky peníze jsou, ale na "práci" ani náhodou.

3 0
možnosti

Já sem sbíral problematiku s "Rómskou otázkou" http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=s dva roky..., pak jsem to vzdal, je to zybtečné. Vláda to neřeší, společnost to neřeší, Kanada to neřeší, ÚP to neřeší, Akademie věd to neřeší, ( AV ČR mohla by vypracovat seznam pracovních pozic pro Rómy...v lese je kůrovec...,v přírodě jsou "pet-lahve"..., natírat státní ploty, opravy vlastních bytů v panelácích což bych jim dokonce i zaplatil k dávkám !!! navíc k dávkám, atd. tisíce možností co Róm zvládne ) no, prostě bojíme se Rómů je jakkoliv k práci přimět. Já bych i zvolil metodu néé "cukr a bič", ale "cukr + cukr", dal bych jim i dávky i mzdu za jakoukoliv práci, kterou by šli dělat, já..já bych jim i dokonce dával prémie a odměny za to, že pracovat "se odhodlali" ..., protože : už od návyku pracovat začíná si odvykat třetí generace.., to už pracují i na Maledivách, v Bangladéži, na tichomořských ostrovech, v džungli, Laponci na Sibiři, i ti indiáni pracují, co prohlašovali, že Bůh je nestvořil k práci, prostě celý svět pracuje...jen Romové nebudou, nechtějí a chtějí jen ty dávky ( a tlačit kočárek na náměsti a v levé ruce cigáro ).

0 0
možnosti

J48a16n 44S92m35e62j71k34a54l

18. 9. 2019 14:42

Pane Zdechovský, níže píšete, že je třeba do toho zahrnout romy, zaměstnával jste je někdy, máte s nimi zkušenosti? Já mohu říci , že ano, 99% z poslaných z úřadu práce chtělo pouze razítko s tím , že nabízená práce není pro ně s tím ,že Vám na rovinu řeknou , že pracovat nechtějí. Pokud některý/á začne dlouho nevydrží, nejsou schopni (někteří) dodržovat pracovní morálku a navíc jejich komunita, hlavně mladší jim to dají patřičně najevo. Zde už není potřeba je do práce je lákat, ale musí pro ně nastat potřeba pracovat, ať mají hlad, kdo dá pracujícím rodičům na jídlo pro děti když musí platit vše sami včetně daní ze všeho a na vše.

jak jsem již psal, je to na Vás politicích, ale naši politici se radši poměřují kdo ho má většího než aby z nich něco rozumného vypadlo. Proč to na Slovensku jde silou a u nás ne? A všiml jste si razantního snížení daní na Slovensku ? To u nás se jen zvyšují. Vím ,že Vy nic neovlivníte , pokud psaní blogů je Vaše přidaná hodnota pro náš stát není to moc, tato hra je daná jinde a jinýma.

2 0
možnosti
Foto

Autor již v úvodu článku úvádí, že "se zkoušelo všechno možné - po dobrém i po zlém" a nic nezabralo. Ovšem tady bych si dovolil pana europoslance trochu opravit. Zatím se zkouší všechno možné jen po dobrém, protože nepřizpůsobivým se vtlouká do hlav, že mají na úplně všechno jen samá práva a žádné povinnosti. Jediným řešením (jak k práci nepřizpůsobivé přinutit) je po šesti měsících pobírání dávek nárok na další dávky zrušit. Někdo tvrdí, že Cikáni/Romové budou rabovat, přepadávat a loupit protože na jídlo a bydlení mají údajně nárok zdarma. A jak na to přišli? Zda je to učí ve školách, tedy pokud tam vůbec chodí, by mohla asi nejlépe odpovědět exministryně školství ČSSD Kateřina Valachová.;-O

2 0
možnosti
Foto

Petře, děkuji za Vaší reakci, ale opravdu se zkouší lecos. Podle mě ale je důležité do toho řešení zahrnout samotné Romy.

2 0
možnosti

Bez vzdělání (a chuti se učit), s tak vysokými dávkami, že se jim nevyplatí chodit do práce, s jejich neustálým zvýhodňováním, obavami policie prosazovat vůči nim zákon (noční klid, pořádek u popelnic, dětské gangy), se nic změnit nemůže, protože v současném úchylném stavu nemají důvod se měnit

2 0
možnosti
Foto

A proč to nezměnit, když víme jak. Například v Luži už to dokázali.

0 0
možnosti

Tak dneska dostane práci snad každý. Článek sice pravdivý, ale řešení nenabízí. Musí chtít oni sami a to se podle mne nikdy nestane.

2 0
možnosti
Foto

Řešení je v tom, že by bylo dobré se inspirovat projekty, které fungují.

0 0
možnosti

I83v21a98n 45M87i12n33á76ř

17. 9. 2019 12:50

Není sebemenší důvod, proč by měl být - právě Cikánům, neustále usnadňován život. Mají stejná práva i povinosti, jako kterýkoli občan této země. Obecně vzato - zdravým, ale práce se štítícím lidem - by neměla být společnost povinována vůbec ničím. Pro všechny ostatní je náš sociální systém dostatečně vstřícný.

9 0
možnosti

Ne, je třeba začít ještě "níž". Romové potřebují především vzdělání. Současné dospělé generace jsou odepsané. Je třeba se věnovat těm nastupujícím.

1 0
možnosti

To nezlomíte. Rom totiž ví, že pokud je nevzdělaný, tak je nezaměstnatelný = nesežena práci a má tak usnadněn přístup k sociálním dávkám. Romům je třeba dát práci, a to jakoukoli, třeba zametat ulice nebo házet písek lopatou z levé hromady na pravou a poté opačně. A zároveň jim ukázat, že ten, kdo dělá odbornější práci, tedy je vyučený, má i víc peněz. To ale můžete v okamžiku, kdy je za práci víc peněz, než za poflakování. Což pravidla tohorto státu nedovojují, protože pracující málopříjmový člověk má míň, než kolik činí dávky

3 0
možnosti

Jestli to nebude tím, že na Slovensky mají trošku jiné, nižší, nižší dáFky.

Takže, pane poslanče nechte si spočítat příjmy od státu pro:

Sedmičlenná rodina, invalidní dědeček 60 let, matka 43 let, dcera 25, čtyři děti do 15, dvě jsou napsány na matku jako pěstounku a dvě, do pěti let, má dcera na sebe, otcové nejsou.

Domek o dvou místnostech není jejich, jsou tam v nájmu.

2 0
možnosti

Bingo. Slováci dávky dosti snížili. Rómové zkusili na nekolika místech rabování, byla povolána armáda a je to. Jen bohužel pak se jich hromada přistěhoval k nám kde jim létají pečení holubi ve formě zmíněných pěstounských dávek, invalidních důchodů, doplatků, příplatků.......

5 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.