Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete: „Zpochybňovat a odmítat rozhodnutí justice jest v demokracii nepřípustné“. A to jste vzala kde? Pokud existuje svoboda slova jako nedílná součást demokracie, mohu zpochybňovat a odmítat, co chci. Proč bych nemohl vyjádřit, že něco považuji za špatné, když to za špatné považuji?

Ale i logicky a technicky je toto vaše tvrzení nesmyslné. Když o někom rozhodne okresní soud, že je vinen, je to rozhodnutí justice v první instanci, ale dotyčný se může odvolat, a to až k nejvyššímu soudu a existují ještě další opravné prostředky, jako třeba dovolání... A co jiného je odvolání než „zpochybnění a odmítnutí rozhodnutí justice"?

Kromě toho se za justici (spravedlnost) považují především soudy, zatímco státní zastupitelství (žalobci) a advokacie (obhájci) jsou jen součástí justičního systému. A nevím nic o tom, že by v kauze Čapí hnízdo o něčem rozhodl jakýkoli soud. Šlo jen o to, že jeden státní zástupce neshledal dostatečné důvody ke vznesení žaloby.

3 0
možnosti

Pro stabilitu demokracie je totiž důležité, když se opírá o tři funkční pilíře moci: zákonodárné ve formě parlamentu, výkonné představované prezidentem a vládou a soudní, kterou tvoří systém nezávislých soudů a státních zastupitelství.

Hmmm, státní zastupitelství není moc soudní. Jestli je to dál tak věrohodné, tak nemá smysl to číst.

2 0
možnosti

J60o37s69e74f 67S19u12k

17. 9. 2019 12:26

vtipné je na tom to Babišovo "všeci kradnů.." Ne, pane Babiši, všichni nejsou zloději..

Ale podobně jako nám zůstává soudně potvrzený lhář v prezidentském úřadě, velmi pravděpodobně nám zůstane i soudně nepotvrzený zloděj ve svém křesle..A i když to asi nebude díky neskutečnému veletoči žalobců soudně potvrzeno, je to podobné, jako v té pohádce o přebohatém králi...Všichni to ví, vidí a můžou zvolat : "Král je nahý"

2 1
možnosti

M67i67l39a37n 39N25e26t45r80h

17. 9. 2019 10:51

Odkopala se hlavně autorka a Piráti mají pravdu. To, že největší české zločince až na výjimky musela nakonec dopadnout zahraniční spravedlnosti je notorický známé a jak správně sdělil profesor Honzák, že stejně, jako by se nesmířil ad absurdum se zvolením Hitlera, nemůže se smířit dnes se zvolením jiných darebáků. Nakonec Dr. Horáková i Heiiodor Píka byli také popraveni podle tehdy platných zákonů, což, paní Lhotáková ?

3 4
možnosti

Nazor, ze (slepe) respektovanie autorit je zakladom spolocnosti, razila uz inkvizicia. Tvrdili to aj nacisti, tvrdili to komunisti a tvrdia to aj radikalni islamisti. Pokial ma ist o spolocnost demokraticku, tak jej skutocnym zakladom je neustale PREVEROVANIE autorit.

4 0
možnosti

Ti, kteří Babiše několik let neustále pomlouvali, by měli nyní alespoň držet ústa nebo se neustále omlouvat !

8 4
možnosti

M35i69l29a10n 62N24e64t44r63h

17. 9. 2019 10:53

Babiše-Bureše, soudně uznaného lháře a udavače, někdo pomlouvá ?

4 2
možnosti

Vidim, ze kalouskovy hnojomety nezajimaji uz ani blogery:o))))

1 1
možnosti
Foto

Nesouhlasím, nezávislost soudů nezávisí na tom, jestli se nějaký politik nesouhlasně vyjádří, spíše naopak ta péče o "trojnožku" by naopak měla spočívat v neustálém a opakovaném prověřování. Mimo jiné například i to, že ve sporných případech politici řeknou, že se jim to vzhledem k předchozímu zdá podivné. Jiná věc by byla, kdyby vyvíjeli intenzivní nátlak na změnu rozhodnutí. Ale pochybnosti nikdy nejsou na škodu.

7 1
možnosti

Přes 20 roků vládly kmotři a vysavali stát v takových částkách že světová krize je o drobných.Časem se začaly objevovat lidé kteří to chtěly změnit ale neměly žádný vliv.A objevil se AB a kmotrům do toho hodil vidle a stále na ně vyvíjí poměrně značný tlak.A kmotři se brání a to dost neefektivně,zkusily nachytat kohokoli z ANO a vůbec nic se kmotrům a zájmovým stranám nepodařilo.Podle dnešních zákonu je AB "podvodník" ale podle tehdejších zákonu je nevinen .Otázkou je proč občanská společnost dovolila tak mizerné zákony kdy podvod,zlodějna a okrádaní státu ve velkém nebylo trestné a nebylo trestáno.Můj názor je že jsme ve čtvrtém odboji proti kmotrům.Nejsem plátcem EET a jsem z vládou spokojený.

8 2
možnosti

Jděte "z" tou vládou do...

2 2
možnosti
Foto

I58v14a42n 16M50a48r89e67k

16. 9. 2019 20:42

Karma, ale . . . . . .My toho Babiše dostaneme,i "kdyby čert na koze jezdil?" 8-o Rv

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS