Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53i23r59i 96B15o11r

16. 9. 2019 9:19

Odpusťte už konečně těm hnusným USA.:-/

0 0
možnosti
Foto

Vzdycky me pobavi ta predstava nekterych lidi, jak NATO v roce1968 zacina treti svetovou valku kvuli rozepri dvou komunistickych stran vychodniho bloku.

11 0
možnosti
Foto

Aha, tak už chápu co jste myslela tím hašteřením. Ale omyl. Nebudu se s vámi hašteřit. Jen uvedu příklad. Hrozitánsky se zamilujete do člověka, budete s ním žít a on vás začne najednou mlátit. Samozřejmě od něj odejdete, jenže po pár létech si řeknete, že vás sice mlátil tak, že jste nemohla ani chodit, že vám nedával peníze, že vaše vám ještě kradl, jenže občas vás pozval na zmrzlinu. Taky zapomenete?

A ještě jedna věc. Je nesmírně důležité, aby egoismus zvítězil. EGOISMUS, nikoliv egocentrismus. Nevěřím že se to týká i vás ale spousta lidí si tyto pojmy plete. Egoismus a snaha starat se především o své zájmy není nic hnusného ale je to základ pro každý vývoj kupředu a možnost pomoci následně i těm, kteří nemají tolik štěstí jako já, vy nebo kdokoliv jiný. Jako příklad uvedu současnou uprchlickou krizi. Všichni jsme konfrontování s názorem, že prostě musíme pomáhat. A musíme a musíme.Že nesmíme myslet především na sebe. Jenže když na to přistoupíme, tak i to málo co máme rozdáme. A nakonec až vyschnou zdroje nebudeme mít nic.

Ale zpět k roku 68. Po roce 1945 všichni SSSR milovali a vzhlíželi k němu s obdivem. I k tomu dacanovi Stalinovi. Logicky, vždyť nás zbavil nacistů. I když ve skutečnosti jeden prevít nahradil druhého. To ale nikdo neviděl, protože ani nemohl. Nebyl internet, nebyla televize. Rozhlas a tisk vám naservíroval jen to co chtěla po roce 48 ta nejzrůdnější strana. Proto ty lidi chápu. Chápu Pavla Kohouta, chápu Vlastu Chramostovou i Jiřinu Jiráskovou. Chápu ti tisíce lidí, kteří v SSSR viděli bratra a přítele největšího. Jenže přišlo Maďarsko a pak přišel rok 1968 a tak se lidi začali ptát. Opravdu je toto příklad chování přítele? Na povrch vycházela fakta o únosech lidí na Sibiř. A lidé se opět ptali. A poté, v 70. létech, neustále vnucování všeho Sovětského. Kdysi se zpívala taková písnička mezi lidmi. Jede vláček přátelství a co veze? Do SSSR uran zlato uran zlato, a zpět? H....za to.

Takže zapomenout? A proč? Co nám dnes nabízí následník SSSR?

10 0
možnosti
Foto

Dokončení: Co nám nabízí Putinovo Rusko tak velkého, že máme odpustit? Proč? Z jakého důvodu a co nám to přinese? Protože to musí být naším elementárním zájmem.

7 0
možnosti

I62v12o 73B11o67u53š65e

15. 9. 2019 15:07

Takže máme velebit SSSR za obsazení a hanobit USA, že nám nepomohly. 8-o

7 0
možnosti

L68u50k88a53s 94F23i87k65r

15. 9. 2019 19:25

A Rath je nevinej.

0 0
možnosti

To jste zase objevila Ameriku.:-P Proč by se USA a západní Evropa měly plést do sporu mezi reformními a ortodoxními komunisty? O nic jiného v roce 1968 nešlo. Jestli si někdo myslí, že kdyby Pražské jaro nebylo násilím potlačeno, byl by u nás nastolen pluraritní systém a parlamentní demokracie, tak je hodně naivní. Socialismus (byť s lidskou tváří) by zůstal pořád jen socialismem v režii komunistů. Ti by si otěže nenechali vzít za žádnou cenu.

7 0
možnosti

S oblibou píši, že rozvoji kapitalismus nic neprospělo tak výživně - Jako existence SSSR s prosazováním tkz. NE Reálného socialismu. V r. 1968 byla jakási šance náš propad změnit - zastavit. Ony snahy - Nasadil tomu - Lidskou tvář + Ekonomické reformy. Brežněv poslal tanky a zabil do rakve svých 21 Rudých hřebíků. Zrezavěly, vyviklaly se - Komunisté to v r. 1989 vzdali . Reálně ! - Neuvěřitelným způsobem, připravili Západu nesmírně levný výprodej našeho NH - Stalo se ...

Když jsem na sušické divizi dělal písaře - Zažil se pojem - "Furt v lese". My sice dleli po kancelářích a cvičili po mapách. Směr byl jasný = Udeřit na agresora přes průsmyk - Furth im Wald ! - (Německé pohraniční město v severovýchodním Bavorsku). Na mapě se kreslily symboly tanků i atomových - omezených výbuchů ! To byla obrana Socialismu jako blázen ! Varšavský pakt - Neuvěřitelně agresivní uskupení s tradicemi. Když toužebně nedošlo na přepadení agresora - Kremelský agresor přepadal své členy samotný - Rarita dějin ! . :-)

5 1
možnosti

Pane Nikl, já Vás skutečně obdivuji ! Vy jste schopen zřejmě vyminusovat celou reálnou historii a dokonce Tajné mapy Velitelství Sušice - 2 motostřelecké divize. Vždyť to bylo pod kódem 00 = Přísně tajné ! Že jste se nám vloupal - Do Spisovny ? Byla vedle hlavní budovy a kuchyní - Obehnáno zdí a stráženo - Jak jste pronikl ? ... ... :-)

1 0
možnosti

P85e25t61r 13T72o79m86e86k

15. 9. 2019 12:04

Beatko, zase vedle jak ta jedle. Vy jste zkrátka taková rusanda, která na své sovětčíky nedá dopustit. A když tedy máme zapomenout na ruskou okupaci v roce 68 máme taky asi zapomenout na rok 45, kdy nás rusáci osvobozoval. Nebo na to se zapomenout nesmí?

7 1
možnosti

P19e85t57r 81T47o90m50e51k

15. 9. 2019 12:06

A takhle zprznit tu krásnou McCartneyho....to je strašný.

2 1
možnosti
Foto

Má či nemá vůbec smysl na těchto stránkách ,,rozebírat" to či ono z historie. Spíše nemá. Což směřuji i na autorku tohoto článku. Všichni až ignorují kontinuitu událostí a dějů, a ,,vyzobávají" z ní jen to, co se jak komu zrovna hodí.Vše se rozmělńuje jen do zkratek, mnohým pak nejednou stačí jen nadpis. max. ještě perex, a vše je jim ,,jasné":-/

3 1
možnosti

Přesně. Ovšem směřoval bych to na úplně jiné blogerské historické mistry, paní Beata je proti nim pouze (snad promine, je to pouze přirovnání) slabý odvar oproti tomu co jsou tu oni schopni vymyslet.

3 4
možnosti
Foto

Asi Vám uniklo, že SSSR a spol. měl připraven plán na okupaci celé Evropy a počítal se s tím, že se NATO nechá vyprovokovat k nějaké akci, aby měl záminku na protiúder. Ale tato úvaha je na Vás příliš složitá. Rv

8 6
možnosti

špatná armáda, která by takový plan neměla.... jestli si myslite, ze pro demokratické NATO končilo vše směrem na východ železnou oponou, jste naivní....

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS