Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

V USA vzdycky rikam, vsechny narody jsou stejne. A kdyz prikyvuji, dodam - akorad Cesi jsou o trosku lepsi. A oni srande rozumi, to co se o nich vyklada je blbost, jsou vtipni, jen trochu jinak. Ale... Vas clanek ve mne vyvolal sentimentalitu, vzpomel jsem si na Elektru Almetydu, ktera byla jedna z nejlepsich holek v Brne, dost jsme spolu vypili, a ona dodrzovala I to, co mnozi by hodilli za hlavu. Doucoval jsem ji matematiku a ona chodila ke mne do naseho bytu /bydlel jsem s babickou/ a kdyz nemohla prijit, nesnesla by se neomluvit, poslala svou sestru, diky cemuz jsem poznal jednu z nejkrasnejsich holek v Brne, vzala si Boba Frydla /zpevak hezky rostlej/. No Elektra byla fantasticka. Mel jsem rad I Martu a Tenu, zpevacky, ktere jsem moc neznal, ale jednou, kdyz jsem nesl sveho maleho psa v naruci, se ke mne vrhli a rikali jedna pres druhou, jezisi, ten je krasnej, ja se blazene usmival a rikal jsem jim ze je to poprve, co byl nekdo tak unesen mou krasou. Tedy Reci jsou fajn. Hned za Cechy.

2 0
možnosti
Foto

Upřímné vyznání, karma.

Moc hezky jste to napsala a beru vše, co jste popsala, nemám důvod nevěřit.

Jen bych podotknul, že skutečnost vašeho pobytu v ČR leccos říká.

Mějte se krásně.R^

2 0
možnosti
JT

J66i84r61i 43T69i31c73h94y

15. 9. 2019 18:52

Pani Kaltsogianniova, v mnohem s vami souhlasim a nechci byt negativni, ale rad bych si vysvetlil, proc tak schopny narod ma snad nejhorsi ekonomii "zapadu"?

Pro porovnani, v Norsku pred desitiletimi jste mohla pred domem zanechat kolo,hracky, nechat dvere nezamknute, nic se neztratilo. Ted jsem tam delsi dobu nebyl a nevim, jestli to stale plati s prilivem nejruznejsich pristehovalcu, snad spodoba s turisty na ostrovech.

1 0
možnosti
GC

S tim Norskem vas mohu uklidnit, jezdime tam s kamarady kazdy rok za morskym rybolovem a venku pred domem muzeme nechat bez obav opravdu cokoli ve dne i v noci vcetne satelitnich navigaci na clunech, ktere v kotvisti nikdo nehlida

1 0
možnosti
VF

V čem je řecký národ JINÝ,než-li český.

0 0
možnosti
Foto

Napsala jste to moc hezky - a od srdce. To se pozná. Díky. R^V

1 1
možnosti
Foto

Dovolte mi malý historický exkurs - z doslechu. Československý stát před druhou světovou válkou patřil k předním v Evropě. Československá koruna, tedy měna, byla prakticky na úrovni švýcarského franku. Průmysl a produktivita byly jedny z nejlepších v Evropě. Dodnes se říká "zlaté české ručičky" a není to myšleno pejorativně. Češi umějí být velmi velmi pracovití, ohleduplní a vstřícní. (A nezapomínal bych na pomoc Československa 12 tisicům řeckých emigrantů v r. 1948-9.)

Pak se do toho začali míchat politici. Přišel Mnichov. Po Mnichovu Hitler, Po Hitlerovi Stalin... nyní přišla - neadresně řečeno - EU.

Od roku 1938 je československý stát jenom potírán, okupován a hlavně nedemokraticky směrován do područí ostatních evropských států.

S tím je spojen záměrný úpadek školství a vzdělanosti, nastartování povrchní tendencí a cílená likvidace inteligentního průmyslu (stačí když vzpomenu Škodovy závody, ČKD... kladenské a ostravsko-vítkovické podniky)... a vytváření novodobých otroků montoven.

Češi jsou skvělí tím, že jsou připůsobiví. Tedy\ adaptabilní. Snad proto si nepotrpí na prázdné fráze, patetismus a "národní hrdost". A budou jen vždy takoví, jakými jim dovolíte být. I jako EU, i jako Řecko.

9 0
možnosti
Foto

Martine, napsal jste to velmi kvalifikovaně, ale jenom bych ráda dodala, že právě ta "národní hrdost" je dle mého názoru důležitá. Tu si díky svému rozhledu oproti jiným národům, šikovnosti a kultury českého národa, měl český lid udržet. Měl by si ji konečně pěstovat a vážit si toho, že z česR^kého národa pochází. A děkuji za čtení.V

1 0
možnosti
JR

J74a90n 75R80á39ž

15. 9. 2019 14:03

No, generalisovat nejde. A to při posuzování kohokoliv.

Jezdím do Řecka hodně dlouho a:

Ve vnitrozemí super všude. Na Krétě super všude. Ale na ostrovech (Korfu, Zakyntos), často jsem byl rád, když jsem dost otráven z chování personálu hotelu i mnoha restaurací, odjížděl. Takže jsem místopisný pojem "Řecko" zjednodušil na "Kréta", kam se rád vracím.

0 0
možnosti
Foto

Pane Jane, díky za čtení, to víte ostrovy - to je "jiné Řecko," je to už turistický průmysl.

0 0
možnosti
PK

Proč by vás někdo vyhazoval kvůli tomu, že chválíte svůj národ, domovinu, nesmysl a navíc s mnohým napsaným souhlasím, bo jsem to při návštěvách Řecka sám zažil. Neřeším ek.situaci,tam je to na širší diskus.

1 0
možnosti
Foto

Petře, díky a přeji hezký zbytek neděle.

0 0
možnosti
JF

J53i55ř89í 32F52o40g32e66l

15. 9. 2019 12:20

Proč by se taky okrádali mezi sebou když jim stačilo přes stát okrást EU.;-)

3 0
možnosti
ND

Hezky jste to napsala, článek se mi moc líbí.

V Řecku jsem nikdy nebyla, ale všechno vám věřím, jen toliko, že ač Češi působí odtažitě, tak když někomu věnují svůj cit, tak se podobají vaším Řekům :-) a pak, když se něco vážného semele, dovedou si pomáhat a držet při sobě. Ale to vy určitě víte. :-)

1 0
možnosti
Foto

Paní Naďo, díky jak za pochvalu, tak i za čtení.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik