Diskuse

Po nich potopa

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Přiznávám, řadím se mezi zatím ještě mladší generaci, nicméně demokracii nevidím jako povinnost slepě schvalovat volbu nebo činy druhého. Vidím ji jako možnost diskuse a hlavně kooperace a hledání kompromisu. Nemusí se to týkat hned parlamentní politiky. To samé se děje kdekoli jinde. Když je na svou pozici dosazen člověk, který je k dané problematice zcela nekompetentní a já sním musím pracovat. Dělám vše pro to, aby výsledek práce byl co nejlepší, i pokud to má znamenat výměnu adepta nebo mé osoby....

Co se stáří týče. Nejde generalizovat. Z vlastní zkušenosti vím, že každý člověk (tedy i senior) je jiný. Mému dědečkovi je dnes 82 let. Stále by rád řídil, ale nepamatuje si význam dopravních značek. Již před deseti lety vjel do příkopu, protože otočil volantem když šteloval při jízdě rádio, nevnímal dopravní značení, zásadně nevnímal přednost v jízdě apod. Na to konto jsme mu oznámili, že řídit nemůže, přestože měl stále platné řidičské oprávnění i lékařskou prohlídku. Schopnost řídit musí být řešena individuálně a je jedno kolik Vám je let. Jsem přesvědčená, že by dědeček dostal papíry na řízení i dnes, přestože jeho reakce ani znalosti dopravních předpisů neodpovídají požadavkům na provoz. Upřímně bych zavedla přezkušování á 10 let od získání ŘP. Vždyť je obrovský rozdíl mezi lidmi, co najezdí 300t km/10 let nebo 300... Navíc předpisy se čas od času mění. (ZIP, ulička pro ZZS/HZS v kolonách a pod.)

2 0
možnosti
Foto

Asi žiju někde jinde než vy. Dejte mi odkaz na jednu jedinou větu, kde někdo zpochybňuje výsledky voleb. Ať prezidentských, nebo parlamentnich. Já js nikde nic takového necetla. Samozřejmě nemyslím to, když někdo hned po volbách soudně napadne jejich výsledek, kvůli nějaké ptákovině.

2 2
možnosti
Foto

Dva mínusy, žádný odkaz. Ach jo

0 0
možnosti
VF

Jak už jsem psal jednomu mladému kolegovi, co tu horoval pro to, aby se všem seniorům zakázalo řídit, tak ti mladí, pokud budou mít stejné štěstí jako my, také jednou zestárnou. A někteří z nich možná zmoudří, podobně, jakou jsou moudří někteří z těch dříve narozených.

Díky za článek.

6 0
možnosti
PK

Část "problému" vyrábí media (i Idnes) svým bulvárním vyjadřováním - např. Stát si došlápne na řidiče-seniory. Sám jako už senior - mazák vím jak narůstají zdravotní problémy a "řidičování" jsem se dobrovolně vzdal. Na stárnutí regulace je nutné reagovat a media zveřejní jakýkoli syrový návrh, který při jednání nemá šanci projít ale společnost jím žije.

2 0
možnosti
Foto

Málem bych zapomněl: Nemyslím si, že starší lidé jsou citlivější na závany totality. Prostě někteří lidé ano, jiní ne. Někdo bývá znepokojen, jiný si ani nevšimne a někdo naopak vetří příležitost.

1 0
možnosti
Foto

Hodně pesimistické, ale ne od věci... "Mladí vpřed - a staří na svá místa" - tak se to říkalo dřív - a některým to vyhovuje i dnes... Autorce blogu karma. R^;-)

6 0
možnosti
Foto

Do jisté míry mám pro Váš pesimismus pochopení. Nějaký čas bylo mládí skoro hitem. Kdejaká firma se chlubila mladým progresivním týmem, v němž pak chyběly zkušenosti těch, kteří byli tím mládím nahrazeni. Co se týče věku těch či oněch voličů, tyhle statistiky mě moc nezaujaly a nepřikládám jim velký význam. I když od několika duchodců vím, že volili hlavně zvýšení důchodu, jsem dalek nalepkování.

Mládí už není takovým hitem, jak tomu bylo před asi patnácti lety. Ostatně i náš pan president je více než zralý muž a určitý druh kuráže mu rozhodně nechybí, což umějí ocenit v Pekingu i Moskvě, kde si z opozicí umějí poradit. Ve Vašem článku mne zaujala slova o podpoře opozice "medii a bůhví kým ". Bůh to určitě ví, já ne. Vy, zdá se, také ne.

Já za sebe mohu říci, že si nejsem jist, koho a zda vůbec budu příště volit. Určitě ne ty, kdo by se chtěli ucházet o přízeň voličů tím, že by zásadní témata nechali stát a věnovali by se amatérské sexuologii a novým nečekaným "objevům" v tomto oboru . Ale dozajista nepodořím ty, kdo mají podporu petrohradské trollí farmy a Aeronetu. Nemohu zde napsat, že to, co si dovolil Aeronet vůči panu Minářovi, byla prasárna, protože by to mohlo být považováno za neslušné, vulgární, a tedy zcela neadekvátní pojmenování té obludné sprostoty.

Tato témata mně vedou k přesvědčení, že se mám dnes pustit do pátrání. Po nějakých houbách.

2 0
možnosti
Foto

úplně hloupě se zeptám, co je to ten Aeronet? Nějak mě to míjí, to je něco o letectví?

1 0
možnosti
PK

Ano, jeden pan zdejší bloger ve svém díle navrhoval eliminovat názory starší generace počínaje zákazem volit a konče nakupováním jen v ranních hodinách.

4 0
možnosti
Foto

Nevím jestli to byl ten samý, ale taky by zakázal seniorům jezdit autem po dálnici a jiné podobné nesmysly.

2 0
možnosti
  • Počet článků 259
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2881x
introvert a pesimista-)