Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JS

Tak fakt, že sovětští osvoboditelé se chovali hůře k obyčejným lidem, než okupační Němci je znám, ovšem nesmíme zapomínat na jiná zvěrstva Němců, jako byly koncentrační tábory, odvádění dětí od rodin na převýchovu do Německa, nucené práce atd. tam byl problém jinde, ne v osobní rovině vojáka, který vešel do vašeho domu, ale v celém zvrhlém systému. Dnes je ovšem v módě psát o Rusku špatně a o Německu dobře a klidně se vytáhne na Rusko věc takhle stará a to ještě se nejednalo jen o Rusko, ale o celý SSSR, takže ten dotyčný osvoboditel mohl být klidně třeba Ukrajinec, ale staré věci na Němce se už nevytahují a při tom jsou mnohem hrůznější.

0 0
možnosti
Foto

Nejsou mnohem hrůznější. Jsou naprosto stejné. Oba režimy, jak nacistický, tak komunistický, byly stejně zrůdné a vražedné. Také komunisté se dopouštěli zločinu genocidy,a to v naprosto obludném rozsahu.

A jen tak mimochodem, hladomor vlastních obyvatel s počtem obětí odhadovaným až na 8 milionů (z čehož bylo cca 4 miliony obyvatel Ukrajiny a cca 4 miliony v jiných částech SSSR) ani nacistické Německo nespáchalo.

"Vyvolaný hladomor podle odhadu historiků způsobil v celém Sovětském svazu smrt až osmi milionů lidí, polovina z nich podle kyjevských badatelů zemřela na Ukrajině. Diktátor Josif Stalin zastavil zásobování venkova potravinami a nařídil jejich násilné odebírání zemědělcům, aby prosadil politiku násilné kolektivizace a získal prostředky pro úhradu dovozu z Evropy.

Vědecká pracovnice Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR Daniela Kolenovská upozornila, na drobná ale fatální nařízení sovětské vlády, které hladomor doprovázely. Rolníci nesměli například ani vlastnit mlýnek, aby si nemohli náhodou umlít mouku.

Podle ukrajinského historika Volodymira Tyliščaka bylo Stalinovým cílem „přivést Ukrajince k rozumu“. Upozornil, že se Stalinovi sice nakonec nepodařilo zlikvidovat ukrajinský národ, ale hladomor zásadně změnil jeho mentalitu. Dnes jsou podle něj Ukrajinci post genocidní národ."

Zdroj: https://echo24.cz/a/SXqYB/hladomor-na-ukrajine-komunisticka-genocida-o-ktere-se-nesmelo-mluvit

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

AF
Foto

Tak ho tady vůbec nemusíte mařit :-):-):-)

0 1
možnosti
BM

Marně se snažím pochopit proč si musíme navzájem vyčítat to co dělal kdysi SSSR, nebo USA. A nebo co dělají dnes. Je to jejich věc. Jsme demokratická země už 30 let. Máme jistě dnešních problémů docela dost i když se nám daří zatím nejlépe z celé naší historie. Měli by jsme si toho vážit a makat na ještě lepší budoucnosti. Pořád se někomu něco vyčítá, pořád chce být někdo chytřejší než ten druhý. Proč? Málokdo respektuje výsledky voleb, což je protidemokratické, i přesto že mají plná ústa demokracie. Nechme historii historikům a nemachrujme tím že si někde na internetu něco najdeme co nám vyhovuje a hned s tím letíme dál a snažíme se to zkrátka někomu "nandat" a dát tak najevo jak jsme chytří. Nejsme. Hledat na internetu umí už i prvňáčci. Přestaňme si "čechrat" svá ega a chovejme se jako normální občané této naší malé země. UF. Díky že jste dočetli.

6 9
možnosti
Foto

Další s touto mantrou. Dejte mi odkaz na jeden jediný příklad, kde někdo nerespektuje výsledky voleb? To vás nenapadne nic lepšího?8-o8-o8-o

11 4
možnosti
VB

V dnes již neexistující Rudé armádě sloužili příslušníci patnácti dnes samostatných států. Rusko bylo pouze jedním z nich. Určitě nemá monopol na nějaký vděk či oslavy konce 2. světové války. Chlubí se něčím, co mu nepatří protože nic jiného nemá.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713668

Schválně se rozhlédněme kolem sebe. Většina z nás by doma nic ruského nenašla, ani tu pověstnou vodku, snad kromě plynu ve sporáku a nafty v nádrži automobilu. Nevím ale, proč bychom měli milovat benzinku či plynojem. Žádné davy do Ruska na prázdniny nejezdí. Střední doba dožití ruských mužů je 65 let, stejně jako před 30 lety, hluboko pod rozvinutým světem (v Česku je to 76 let, o 8 let více než před 30 lety). Vysoká úroveň ruských zbraní je produktem propagandy, byly mnohokrát poraženy v lokálních válkách třetího světa. Současná hudba, literatura, filmy, módní trendy, filozofie, etika, zásady slušného chování. Kdo kdy o něčem takovém slyšel v souvislosti s Ruskem? A pokud někdo utíká, tak z Ruska na Západ a ne naopak. Stejně tak Rusové jezdí studovat na Západ.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=662784

15 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Děkuji, pane Baráku.

3 0
možnosti

R^R^ Na tyto příběhy se po vlně euforie z "osvobození" jaksi pozapomnělo a později v dobách vlezdorektismu k SSSR už se o tom ani veřejně mluvit nesmělo. Přitom o tom, že "Rusáci" kradli jako straky a znásilňovali, si štěbetali vrabci na střeše. Ono to koneckonců o mnoho lepší nebylo ani po roce 1968, kdy se u nás na dvacet let usadily ruské vojenské posádky. "Zachránci" pytlačili v lesích, ze kterých si udělali soukromé smetiště a ženské z okolí si musely dávat pěkného majzla, aby se neoctly samy na špatném místě. Tyto zkušenosti mají jen lidé z měst na severu republiky, kde byly dislokovány sovětské posádky, zbytek republiky o tom vcelku nic neví.

7 0
možnosti
BM

Karma dána omylem, omlouvám se. A něco pro vyvážení, "My-lai" 15.3. 1968

2 4
možnosti
PB

P79e73t88r 48B80u93r36i91a15n

15. 9. 2019 10:16

;-D;-D;-D opravdu poněkud trapné

10 0
možnosti
  • Počet článků 1005
  • Celková karma 21,06
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy