Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A10l36e87x 45G75r31e25g31o20r

15. 9. 2019 17:25

Vám prostě nevadí, když vyvolený národ okupuje jiné území. Co na tom, že jsme jen díky útoku Izraele na okolní státy začali obhajovat status preventivních úderů a nedokážeme říci, že je to svinstvo. Rusko se chová stejně jako Izrael a to si dovolím tvrdit, že v případě Krymu s naprostým souhlasem jeho obyvatel,narozdíl od palestinských Arabů a v případě Golán s nesouhlasem jak Sýrie tak kupodivu i mezinárodního společenství. Jenže Izrael patří do klubu kamarádů ale Rusko je v jiném klubu a proto je to odsouzení hodné a důvodem k nesmyslným sankcím.

Ale že mne to vůbec překvapuje.

1 0
možnosti

Bez ohledu na to kdo má být zlý a hodný, je dát rovnitko mezi anexi Krymu a Šestidenní válku dost velká mimoza.

0 1
možnosti
Foto

Krym je Rusko, myslel jsem, že je to snad každému jasné

1 6
možnosti
Foto

Na Krymu do roku 1944 žili původní obyvatelé a měli zde většinu. V tomto roce jich 270 000 nechal Stalin vystěhoval do Uzbekistánu a nastěhoval tam Rusy. Takže ti jsou také okupanti na území, které jim historicky nepatřilo.

3 0
možnosti
Foto

Krym se nejprve odtrhl od Ukrajiny a po provedeném referendu se připojil k Rusku. A navíc předtím Ukrajinci Krymčany podvedli. Za podporu odtržení od SSSR jim slíbili provedení referenda o osamostatnění. Tento slib nebyl nikdy dodržen.

Anexi Jordánského údolí asi žádné referendum předcházet nebude. A připojit si území, na němž žije 11 000 Židů a 50 000 Arabů nelze považovat za nic normálního.

Tedy zvýšení bezpečnosti jedné šestiny obyvatel je placeno unesením pěti šestin obyvatelstva do cizího státu proti jeho vůli.

Kdežto na Krymu se toho obyvatelstva na jeho mínění alespoň zeptali. A proto nejde o anexi.

1 6
možnosti

"Krym se nejprve odtrhl od Ukrajiny" - Rusové Krym odtrhli za dozoru armády (zelených mužíčků), a tento krok nebyl ze strany Ukrajiny ničím iniciován, natož vojenským útokem na Rusko, tak jako tomu bylo před obsazením "jordánského" území. "Jordánského" v uvozovkách protože jordánské prakticky nikdy nebylo; tudíž nemůžete ani mluvit o tom že obyvatestvo je "uneseno do jiného státu". Správně uvádíte, že účelem anexe je bezpečnost obyvatel a nejedná se tudíž o mocenskou expanzi , jako v případě Ruska - další rozdíl.

6 0
možnosti

Prostě všechna zvířata jsou si rovná jen..... :-))))

0 0
možnosti
  • Počet článků 4800
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 839x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal