Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bakala byl investor. 5% rozhodujících akcií prodala města Havířov, Ostrava, Karviná pod vedením zkorumpovaných socanských špindír.

0 0
možnosti

To nechápu!

1. On stát někdy prodával panu Bakalovi byť jen jednu jedinou akcii? NE! Proč by tedy měl mít stát s panem Bakalou jakoukoliv smlouvu o budoucím prodeji bytů ve vlastnictví OKD.

2. Jak uvádím, byty byly ve vlastnictví OKD. Závazek k odprodeji by tedy muselo učinit OKD - za které může jednat jen a pouze představenstvo. Nikoliv "nějaký" pan Bakala, který nikdy v orgánech OKD nebyl. To nevíte.

3. Od státu byl vykupován minoritní podíl. Podle Vás se může minoritní akcionář zavázat k prodeji pod cenou a možná ji i prosadit? To by ovšem zbývající akcionáři byli okradeni a nutně by podali na představenstvo trestní oznámení (porušení povinností při správě ...).

4. Pan Bakala žádné domy neprodával. Majetek OKD (nikoliv Bakaly) byl rozdělen do více společností (není není prodej, pane Paroubku), jednou z nich byla společnost pro bytové hospodářství, kam byl převeden příslušný, nejen nemovitý, majetek. Akcionáři OKD byli - samozřejmě - poté i akcionáři odštěpených společností. Nikdo opět neprodával byty, byl prodán pouze 100% podíl. Vlastnictví bytů se neměnilo.

Jak dlouho vydrží žvásty o nějakém závazku kupujícího (minoritního podílu), o jakési povinnosti prodat byty (jak byla definována cena? a jak její vývoj v čase?). Původně bylo dokonce tvrzeno, že se jedná o jakési předkupní právo ("pokud budou byty prodávány, ...). Byty prodávány nebyly, dokonce ani nebyly objekty rozděleny na jednotky - bytové a nebytové).

Žvásty, žvásty, žvásty.

0 0
možnosti

Pokud vím, Bakala nic neprivatizoval ani od státu nekupoval, kupoval to až od soukromých firem, takže mi není jasné jeho strašné provinění, když jeho jméno stálo Zemani za to zmiňovat v inauguračním projevu, což je samo o sobě hodně nestandardní. Případný korupční problém vidím ve ztrátě majority státu a prodeji soukromým subjektům.

0 0
možnosti
Foto

I44v73a64n 74V71e67s26e16l17ý

14. 9. 2019 11:31

On pan Paroubek, možná schválně nechápe, že jde o prodělané prostředky za prodej toho státního podílu a ne o to, co se s OKD dělo potom. Komise snad vyšetřuje právě ty ztracené miliardy rozdílu mezi prodejní cenou a cenou určenou znaleckým posudkem. Co s od státu nabytými akciemi kupec udělal dál do toho státu už nic není. A Bakala, kterého tak rád označuje, nejen on, za "lumpa" k těm akciím přišel až jako třetí v pořadí a se státem to nemělo nic společného až na to, že vyšla najevo tržní cena společnosti daleko vyšší než co v předchozím kroku utržil stát.

0 0
možnosti

L83u52k36a57s 84F40i92k12r

13. 9. 2019 18:07

A co Prvni mestska banka?

0 0
možnosti
Foto

Na vás se zapomnělo a tímto se rozhodně účinně nepřipomenete.

3 0
možnosti

Pane paroubku Taky nám v Brně severu slibovali odprodej bytu do soukromého vlastnictví za rozumné ceny, několik domů se privatizovalo v dobách kdy byla regulace nájemného, no a pak už nebyl důvod byty prodávat nájemníkům, a teď je v návrhu odkup za 35 až 40.000 Kč za metr.

1 0
možnosti

Omluva za (pane Paroubku)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS