Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Když se Země otepluje, což nikdo nezpochybňuje, tak jak mi ekoligisti vysvětlí, jak to že odtávající ledovce obnažují lidská obydlí? Jak vysvětlí, že pod odtávajícími ledovci v Grónsku se objevují pozůstatky stájí pro ovce?

Vše totiž nasvědčuje, že jde o normální cyklus. Mimochodem v tom co nazýváme skleníkovým plynem je nejhorší vodní pára. Čím více sluneční činnosti, tím více páry a tím větší teplota. Nejlepší by bylo vysušit oceány. :-P

18 0
možnosti
JR

J61a85n 44R15á91ž

23. 8. 2019 16:56

Se zájmem jsem vnímal informaci, že v Antarktidě byly ve vzorcích hlubinných vrtů nalezeny semena oliv a zbytky dávných dřevin.

6 0
možnosti
JK

Představa některých lidí, že na ekologický kongres by se měli účastníci dopravit ekologicky, svědčí o jejich namáhavé cestě k přemýšlení :-)

1 12
možnosti
PD

P25e78t54r 69D50r29a93p38a54l

23. 8. 2019 13:03

no, když mě bude vegetarián přesvědčovat o svém životním stylu hubou mastnou od tlačenky, taky ho nebudu brát vážně

25 0
možnosti
PD

P96e60t84r 39D60r49a41p10a31l

23. 8. 2019 12:45

jakýkoliv ekologický summit by se měl plánovat 10 let dopředu, aby se všichni účastníci zvládli dopravit do místa bez ekologické stopy, tedy pěšky

20 0
možnosti
JH

J20a19k67u72b 59H39o53z63a

23. 8. 2019 12:58

Hezké, ale dovolím si parafrázovat poručíka Troníka z Černých baronů:

„Jéžišmarjá. Těch třicet kiláků denně nikdo z těch šm*jdů neujde, soudruhu veliteli.“

11 0
možnosti
MR

Těžiště ekologického chování už se dávno přesunulo z Evropy do Číny, Indie, Indonésie, USA. Evropa už nemá těžký a ocelářský průmysl, jen zbytky, je zde velmi rozvinutá plynofikace, průmyslové zdroje spalin mají velmi drahé a několikanásobné čištění, výroba se přesunula do zemí třetího světa, už od 20 let fabriky, mlýny, používají vodní zdroje k výrobě elektřiny, jsou zde jaderné elektrárny, od 70 let jsou postupné zákazy nebezpečných látek ve výrobcích, dále je zde důraz na odpadové hospodářství, čištění odpadních vod, výrobky musí splňovat ekologii a ekologickou likvidaci ... Je zde velmi přísná legislativa. Velmi už zatěžujeme naši světovou konkurenceschopnost a rodinné rozpočty. Včera bylo ve zprávách informace o zdražování tepla, tím že zdražily emisní povolenky jež zavedla EU,jaký mají dopad na náš průmysl, dále úvaha zdanění lokálních topenišť, v elektřině platíme solární výpalné ... Evropa nemůže obětovat svoji budoucnost a nemá takovou ekonomickou a politickou, vojenskou sílu aby donutila země které vlastně od 70 let, procházejí přechodem ze zemí třetího světa na rozvinuté průmyslové ekonomiky. Čína a Indie ještě nedávno byla plná kol a rikš a dnes jsou zde x proudé ucpané dálnice, mnohamilionové aglomerace, Peking je pořád ve smogu, Čína vyrábí většinu elektřiny z uhlí, které se dováží z Austrálie a Ruska. Čína navíc má polovojenské jednotky jež zajišťují umělý déšť ... Mladé generace si musí uvědomit, že nemají žádné právo rozdávat to, co vlastně nevytvořili a co je odkazem i dřinou předchozích generací ...Je potřeba aby evropská mladá generace komunikovala s vrstevníky světových velmocí jako je Čína, Indie Indonésie, USA, tak aby tlačili na místní vlády a vytvořili určitou světovou platformu jež by měla vliv a finance na řešení krizí ... Mám za to že je potřeba už v Evropě přibrzdit, neboť nemůžeme dotovat celý svět, a zničit si vlastní prosperitu a budoucnost.

+14/0

7 0
možnosti
LB

Nefinancovat tyhle "klimatické aktivisty", financovat řádné a pravdivé vzdělávání mládeže o těchto problémech, jiné cesty není.

22 0
možnosti
MT

Vzdělání je sice prima, ale není mi moc jasné, co praktického by se tím vyřešilo v tomto případě.

1. Pokud předpokládáte že by pak začali zachraňovat svět způsobem který Vy považujete za správný, tak byste byl zklamán. Lidé mají sklony chovat se nesprávně i zcela vědomě - i když ví že jednají nesprávně:-)

2. Z opačné strany hrozí riziko, že po utrpěném vzdělání by byli ještě radikálnější než dnes. Jen by možná tlačili na něco jiného, protože by zkrátka průšvihy uměli lépe pojmenovat.

3. pokud jen chcete aby neotravovali v novinách, tak levnější by byla vodní děla a slzák. Navíc by to potěšilo spoustu zde přítomných. Proč to konečně nepřiznat nahlas?:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články