Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Greta by si jisre pochvalovala nas zivot za realneho socializmu. To se zilo velice ekologicky. Obycejni lide auta nemeli. Cestovalo se vlakem, nebo autobusem. O letecke doprave nemluve. Dovolena v zahranici neexistovala. Maso jen, kdyz jste meli znameho reznika. Potraviny vylucne z domacich zdroju (brambory i se zeminou) do vlastni tasky, po pr. nakup do sitovky. Plastove lahve neexistovaly, vse bylo omyvatelne a zalohovane. El.proudem se setrilo, takze se pravidelne vypinal.....

3 0
možnosti
Foto

Patřily k tomu ale také rekordy v těžbě uhlí, kyselé deště, průmysl s odpady vypouštěnými přímo do prostředí, řeky připomínající místy spíše stoky (třeba Vltava pod Větřním), vydržování statisícové armády s tisíci tanků a letadel.

0 0
možnosti
JS

Tak smutné je, že o klimatu jednají aktivisté nebo politici. Podle mne je nejzásadnější to, aby o tom jednali vědci napříč světem i obory, aby mohly vyjít nejen alarmistické výstupy, ale i smysluplné výstupy možných cest řešení. Ale tady tohle je jen kalení vody a nese to více negativního, než pozitivního.

6 0
možnosti
MT

Vědci jednají. Skoro nikoho to nezajímá. Hezká ukázka kolik respektu požívají vědci je třeba pod dnešním rozhovorem s chlápkem, který simuluje mikroklima v ulicích a má z toho docela nečekané výstupy.

0 0
možnosti
KL

A otázky typu.. proč neteče voda, kde si mám vyžehlit vlasy, když nejde proud...řeči jsou fajn, taky máme doma to " něco". Ale sahněte ji na klasický komfort, a jeci. Je to jen maska, když dojde na lámání chleba, tak ta kravka sice dopluje, kam potřebuje, ale naši smradi, co jí lajkujou, si nejsou schopni ani umýt zadek. Bez uhlíkové stopy. A dám jim to vychutnat.

8 0
možnosti
KL

Děti se nam pomatly. Ale nedej bože být den bez WiFi, bez tlf.signalu. To by bylo keců.

15 0
možnosti
JS

J16a86r28d42a 93S23o32k57o96l

23. 8. 2019 21:26

Snaha o zlepšení ovzduší je určitě dobrá věc ovšem musí se to dělat a ne o tom kázat a přitom to s čeho je nejvíce škodlivin nechat vyrábět jiné . Pak to dovážet přes půl zeměkoule kdy se ještě znečišťuje ovzduší dopravou a právě tohoto jsme svědky v přímém přenosu EU.Rv

11 0
možnosti
JP

J37i46r65i 39P40r92a52j57z

23. 8. 2019 18:54

už mě to pomalu přestává bavit poslouchat tyhle uhlíkové kraviny.

7 0
možnosti
JR

J63a43n 24R73á58ž

23. 8. 2019 16:33

Největší znečišťovatelé planety jsou lidé. To slyšíme pořád a proto by bylo podnětné zahájit diskuzi, jak řízeně snížit jejich počet na planetě. Například nařízením OSN zadat kriteria počtu obyvatel na jeden km2. Která země nesplní daná kriteria v počtu obyvatel bude ke snížení počtu obyvatel přinucena. Jak se to dělá, z historie víme. , Druhým kriteriem by byla schopnost uživit se bez zanechání uhlíkové stopy. Toto kriterium však bude problém dodržet zejména pro vegetariány, jejichž hlavním zdrojem bílkovin jsou cizrna, čočka a fazole, které, jak sám dobře vím, jsou velkým zdrojem vypouštění velmi škodlivého CH4 lidmi. Takže toto bude problém!

PS. Jestli jsem správně pochopil tažení EU proti pěstování krav, ovcí a koz, tak důvodem je snížit jejich emise škodlivin, aby se dovozem lidských zdrojů z Afriky, objem CH4 v ovzduší Evropy nezvyšoval. To je moudré řešení!

8 0
možnosti

Jen ať letí, třeba ji aspoň Greta pozve na kýbl:-).

2 0
možnosti
BH

Každý kdo se rozhodne nemít děti udělá pro životní prostředí více než stomilión keců o tom jak maj žít ostatní. Že by hrozilo vymření lidstva kvůli pár jedincům opravdu nemám strach.

Trvalá potravinová pomoc hladovým kteří se rozmnožují geometrickou řadou je právě ta slepá cesta která jednou povede k válkám o zdroje. Asi je to trvalý zájem některých skupin:-/

Každý na světě nemůže mít stejnou životní úroveň jako v Evropě. Stačí si vzít kalkulačku a vynásobit naši dennodenní spotřebu vody, jídla a energie počtem obyvatel planety a domyslet co to obnáší pro životní prostředí to dopřát všem:-P

5 0
možnosti
JR

J66a61n 47R41á52ž

23. 8. 2019 17:09

Věřím, že to příroda vyřeší jako to vyřešila vždy v minulosti. Určitě má v zásobě nějaký na jakoukoliv léčbu nereagující vir a je jen otázkou času, kdy s tím vyrukuje. Na antibiotika resistentní bakterie existují a už se šíří. Nekontrolované přemnožení lidí obvykle lidé sami řeší válkou a příroda to řeší pandemií způsobenou novou rychle se šířící chorobou. Bylo tomu tak vždy a není důvod si myslet, že tomu tak v blízké budoucnosti nebude.

4 0
možnosti
LJ

L58u73d23ě93k 37J91a57š66a

23. 8. 2019 14:40

A jako začátku sezení v New Yorku bude čtení modla člověka, co dostal za záchranu klimatu Nobelovu cenu. Jako modlitbu odříkají: "Dle proroctví velkého mága klimatu Al Gora z roku 2004 zmizí v roce 2012 všechny ledovce na vysokých horách a na celé Antarktidě a světové oceány se zvednou o 1,5 metru a vše do výše zaplaví:. Amen"8-o8-o

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS