Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyborny blog, v podstate jsem zazil uplne to same, jine byly jenom detaily. Keep doing good work Mr. Braun!!

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím níže s Karlem Boháčkem a přidávám, že je Vás tady na blogu více, co žijí na americkém kontinentě a tady píší a komentují, vzpomínají, udržují si v srdci svoji rodnou zemii. A Vy jste, Martine, navzdory věku (nejsme od sebe věkově daleko) stále tak trochu Rebel;-)

1 0
možnosti
Foto

Jo, rebel to jsem. A je to špatně nebo dobře? Proč bych neměl být? Pokud rebelantství znamená, že říkáte vždy a za každých okolností, co si myslíte? Víte, ono je to strašně líbivé a dojemné říkat " já odjížděl a plakal jsem. Oni mně komunisti donutili, a tam v dálce jsem hrozitánsky truchlil po své rodné hrudce" To se místním vlastencům líbí, protože to zároveň dává za pravdu jejích domněnce, že emigrací člověk trpí. Jakmile ale řeknete nebo napíšete že jste sice odcházel s těžkým srdcem ale rád, protože jste očekával vývoj svého života podle vašich představ, je zle.

Ve vší úctě k němu, nejsem Ross Hedviček. I když často s ním souhlasím. Já nikdy nebudu na Česko házet špínu a pomlouvat je. Ovšem kritika poměrů, to je jiná věc. Bylo by pro mně možná jednodušší se na to vykašlat a se smíchem sledovat, jak se země žene do stále většího průšvihu. A jak jsou občané zmatení a mnohdy neochotní vzít svůj život do svých rukou. Jak raději slzí při hymně, nebo při modlitbě pro Martu, které se hulákají na každé sebemenší demonstraci, ale když přijdou volby, zase volí ANO, ČSSD nebo dokonce KSČ ( protože jak řekla jedna moje známa - z trucu)

Jsem rebel? Ano, vždy jsem byl a starého psa novým kouskům nenaučíte. Ale rebelantsví neznamená opovržení nebo nenávist. To se mi snaží vnutit ti, kteří se bojí nebo cítí odpor k pravdě.

Moc děkuji za váš komentář, paní Vodová a přeji hezký den,.

2 0
možnosti

R^

Vážím si každého svobodného člověka, svobodně myslícího člověka! Těch závisláků zde žije přehršel! Je příčinou skutečně to čtyřicetileté komunistické vymývání mozků?

:-)

0 0
možnosti

"Naopak ti, kteří odešli svobodně po revoluci za prací už vrčí jako Lendl v televizi po 3 letech pobytu v USA, o Česko se ostentativně nezajímají, jedí vybrané místní speciality a stávají se z nich Američané, Kanaďané, Francouzi či kdo ví kdo ještě. Tedy - oni si to myslí."

To myslíte vážně pane Braune? Lidé, kteří odešli po 89 se o Česko ostentaivně nezajímají? Větší nesmysl jsem hodně dlouho nečetla a navíc mě ta věta hluboce uráží. Já osobně neznám nikoho (netvrdím, že takoví lidé nejsou), kdo by se o ČR ostentaivně nezajímal. Ale setkala jsem se s těmi, kteří utekli za komunistů, a na nás, co odešli po 89, se dívají skrz prsty. Taková emigrantská šlechta. Tedy - oni si to myslí. A vy jste to tímto stupidním tvrzením akorát potvrdil.

1 2
možnosti
Foto

Pani Spalenkova to co jsem napsal je bohuzel naprosta pravda. Osobne se setkanim s krajany spise vyhybam a ne proto ze bych si myslel ze jsem neco více ale protoze mně uráží jejich chovani a to jak ze sebe delaji co nejsou. Jistěže ne vsichni ale u tech kteri si falesnou svatbou zlegizovali pobyt to plati

1 0
možnosti

J55a98n 96K44o14z59á30k

24. 8. 2019 1:56

Když už jste svou vlast opustil rád, tak proč máte pořád potřebu se vyjadřovat k někomu, koho máte nerad? Svou vlast mám rád i když je třeba v komunistickém srabu. Copak je tak složité si přiznat, že kvůli seberealizaci, je vám všechno ukradený? Vůbec vám to nezazlívám, ale váš blog je silně neupřímný. Všichni mí přátelé, kteří emigrovali, řekli, že odcházeli s těžkým srdcem a neradi.

0 4
možnosti
Foto

Jste na velkém omylu, pane Kozáku. Vaší interpretaci, totiž že seberealizace je pro mně důležitá jsem v blogu napsal. Jen jinými slovy nežli že by mi bylo jinak vše ukradeno. Ale s jistou dávkou nadsázky je to možno prezentovat i takto, protože není nic důležitého pro člověka, nežli seberealizace.

Tento blog je jeden z nejúpřimnějších které jsem napsal. Nebudu lhát do kapsy sobě ani jiným pokryteckým tvrzením, jak mi odchod trhal srdce a jak jsem řval jako krokodýl. Jistěže mi bylo smutno ale věděl jsem že jinou možnost nemám, pokud se nechci sklonit.

2 0
možnosti

Pane Braune. Muj odchod mel podobne pohnutky jako vase. Snad jen, delali jsme to s manzelkou, protoze jsme nechteli, aby nasi dva kluci museli prozit co my. Manzelka pul ceska a pul slovenka narozena ve Francii. Osobne narozen do oklestene republiky mesic pred umrtim Karla Capka, svobodne matce, kdy otec byl z "lepsi" rodiny. Tri leta svobodneho CSR a pak doba temna. S usvitem v 68 prislo to, co jsme oba s manzelkou nemohli skousnout.

Jednou veci jsem byl podporovan, Pochazim ze Zlina a zde nebylo nic divneho odejit z republiky, pracovat delsi cas v cizine a navratit se zpet. Zde dokonce se zajimali ti, co zustali, co noveho a lepsiho je ve svete. Batovka byla postavena na takove znalosti. Rika se v legraci, ze Janek Batu privezl vykresy budov fordovky a nechal to postavit i s rozmery oken jako ty v Detroitu. Rozmery v palcich!!!!

Vzdy jsem i s manzelkou a obema syny zustaly cechy. Stale mame obcanstvi a vsichni se hlasime k CR jako k vlasti. S manzelkou od pocatku meho duchodu, jsme 16 let prozivali 5 mesicu v lete v CR. Postavily jsme si letni vilku a uzivali jsme zivota v CR. Snad jen pro pouziti automaticke prevodovky v mem aute, jsem byl k smichu ceskym motoristum. Nevedomost hrichu necini, neznalost zakona neomlouva. V teto veci je to ta prevodovka. Urcite pohodlnejsi nez "saltr paka".

1 0
možnosti
Foto

J76a53n98a 27M98a56j79o67v47á

23. 8. 2019 14:13

Opustíš-li mne, nezahynu, to je Viktor Dyk, nikoliv Pluhař.

...A...nejste lepší, protože jste odešel (možná mylně, ale tak to z článku vyznívá...jakože na to člověk "musel mít"). A nejsou lepší ani ti, kdo zůstali. Každý žil jak uměl, chtěl a mohl a jak dokázal ovlivnit svůj život. Na obou stranách tuhle padesát let starou situaci jen hrotíte.

4 2
možnosti

J43a70n 67R17á64ž

23. 8. 2019 12:16

Neznám nikoho, kdo by měl proti někomu, kdo se rozhodl odtud zmizet, nějaké předsudky, či se nějak vyjadřoval vůči nim negativně. S výjimkou těch, kdo jsou zřejmě frustrovaní z toho, že mnoho z těch, kdo tady zůstali, prožili šťastnější život než on venku, aniž by z režimem kolaboroval. A díky této frustraci jen šíří hloupé řeči, dělá ze sebe něco, co není a hloupě machruje. I v diskuzích na těchto stránkách se takoví najdou.

Pro Vás KARMA!

1 1
možnosti
Foto

Tak pane Ráži, dovoluji si vám představit pana Vaňka a pana Kozáka. Jsem moc rád že se tu objevili a ukázali, že jsem si o těch předsudcích nevymýšlel. I když to co napsali je jen odvar toho, co je možné číst v diskusích na jiných místech. Ty bývají občas velmi výživné, včetně neustálého pokřikování, že nežijeme v Česku tak máme mlčet.

1 0
možnosti

J70a65n 51K68a42r74a51s46e12k

23. 8. 2019 12:07

trochu obecneji.

Sociologicky dnes jiz vime, ze ve spolecnosti je jen ca 15 % populace, ktera je takova 'avantgardni' Z teto casti populace se rekrutuji oni disidenti, emigranti, nespokojenci - proste lide, kterym nevadi, ze by se mohlo neco zmenit. Dokonce je to elixirem jejich zivota. Zbytek ma panickou hruzu z toho, ze by to zitra mohlo byt jine nez vcera. Omluvne se tomu rika konzervatismus. Takovi lide samozrejme zustavaji doma, protoze tam to uz znaji. Mimojine z toho take vyplyva, ze Evropa nemusi prijmout celou Afriku, ale asi jen 10% :-)

Ted pozor: to, ze kazdy z nas prislusi k nejake te skupine (vice ci mene) nerika nic o tom, jak kvalitni, hodnotny nebo buhvijaky ten ktery konkretni clovek je. Nase spolecnost je proste uz ale takova.

Pojem ekonomicky emigrant je zavadejici. Z Nemecka odchazi rocne ca 60-100 tisic schopnych zajistenych, vetsinou mladych odborniku. Tech duvodu je hodne, ale urcite to neni hlad nebo ze nemohou svobodne volit.

Kdyz se spoluzakladatele firmy SUN ptali (von Bechtolsheim) proc odesel z Nemecka, tak se udivene podival na redaktora a rekl: 'abych byl tady v Nemecku mizerne placenym inzenyrem nekde u Siemensu? Zblaznil jste se?'

I ti migranti z Afriky nejsou zadni hladovejici ubozaci. Nejedna se sice o lekare nebo inzenyry, ale o stredne vzdelanou a stredne movitou spolecenskou tridu z Afriky. On ten utek take neco stoji, ze.

Kontroverzni aspekt emigrace je, ze tato dela z emigrantu 'jine' lidi. Kdyz uz jsme u tech citatu, tak to: 'kolik reci umis, tolikrat jsi clovekem' (puvodne jsem myslel ze je to neco lidoveho, ale pry to rekl Goethe) - tak to znamena, ze emigrant muze (neni to vzdy) byt 'vicekrat' clovekem. Kontroverzni je to v tom, ze pri setkani tech 'jedenkrat' a 'vicekrat' cloveku musi dojit nutne k nazorovym stretum, pohledum na svet apod.

2 0
možnosti

Každý to holt má jinak. Můj otec měl možnosti zůstat venku mnohokrát, měl by vlastní studio, ale nechtěl. Byl tady doma, pevně zakořeněn.

3 0
možnosti

Na druhou stranu Voskovec říkal "doma jsi tam, kde si pověsíš klobouk". Werich ale taky nebyl schopen emigrovat a mohl.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS