Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J85a94n 13Z58í80m98a

23. 8. 2019 12:23

U takovéhle banky účet ? ZRUSIT. !!!!! Hned !

6 0
možnosti

Může banka dle zákona exekutorskou blokaci zrušit?

1 3
možnosti
JZ

Asi nikdo rozumný se nechce vracet před rok 2001, kdy exekutoři neexistovali, a vymáhání dluhů měli na starosti státní soudní vykonavatelé. Jejich úspěšnost byla asi 3%. Není normální nesplácet dluhy. Na druhé straně zase čeští exekutoři mají přílišnou moc, větší než jejich kolegové v jiných zemích. A to je špatně. Také poukazování na pochybení exekutorů je na místě. Za článek karma R^

25 0
možnosti
JK

Tak. Exekutoři potřeba jsou ale není nutné např, zablokovat celý účet kvůli dluhu 20 tisíc.

3 0
možnosti
JP

Takže "Všeobecná pojišťovna odmítla uznat španělská potvrzení a jen požadovala nejradši okamžité splacení údajného dluhu" - ale pán se ani nezeptal svého španělského zaměstnavatele, proč tomu tak je? Nezeptal se ani na pojišťovně, co potřebuje k tomu, aby mu práci ve Španělsku uznala? Tak této pohádce fakt nevěřím. Členové naší rodiny taky pracovali (nebo stále pracují) v zahraničí a potřebují různá potvrzení, ale že by se kvůli tomu dostávali do exekucí? Ano, někdy je problematické si potřebná potvrzení obsarat, někdy zjistí, že potvrzení vlastně není třeba, že na to stačí český formulář, ale že by hned exekuce? Ne, tomu fakt nevěřím (ledaže by pán ve Šapnělsku pracoval jako fiktivní OSVČ a neplatil všechno, co by platit měl).

3 6
možnosti
JZ

J14a80n 67Z65í77m14a

23. 8. 2019 12:27

Paní Pichova každý hlupák má pocit vlastní geniality. Zapomněla jste zmínit že tyhle věci garantují samy státy. A ty mají také informační povinnost. Ale vy to určitě víte líp. Zdravím z Pomoranska.

3 1
možnosti
PB

P88e56t72r 10B60u91r74i35a42n

23. 8. 2019 11:12

Souhlas, karma.

Nicméně tohle je zajímavé: odmítla Všeobecná pojišťovna uznat španělská potvrzení a jen požadovala nejradši okamžité splacení údajného dluhu, ... a z dlužné částky 76 680 Kč se s poplatky za exekutory stalo 179 254 Kč.

Může už se někdo seriózně zabývat také tím, že největším lichvářem (ve smyslu pokut a penále) je stát? Kdy Maláčová s Valachovou konečně navrhnou oddlužení dlužníků vůči státu a přestanou křivě lhát nějaké cancy o nebankovních úvěrech a jejich obětech?

11 0
možnosti
VB

Jo a ještě rodiče vymáhající alimenty. Opakovaně je slyšet, že dluhy jsou nevymahatelné a jak exekutoři nekonají. Tak jak?

2 0
možnosti
IK

Exekutoři konají, ale vymožené peníze si nechávají pro sebe jako úhradu nákladů. Předat dlužníka exekutorovi je dost slušná pomsta, ovšem cesta, jak se dostat ke svým penězům, to obvykle není.

Manžel mojí kamarádky dělal bez jejího vědomí ručitele svému bratrovi (to také nechápu, jak je možné, že když za dluh automaticky ručí oba manželé, není požadavek na podpis obou v případě půjček a ručení) a když bratr nesplácel, místo aby se přiznal, tak zadržoval upozornění a přípisy od soudu, takže se o věci dozvěděla až když do baráku vrazil exekutor. Okamžitě začala spolupracovat, domluvila splátkový kalendář a začala splácet. Po asi semi letech, odvedla exekutorovi asi dvaapůl násobek dlužné částky, aniž služník obdržel jedinou korunu, takže dluh nejenže se nesnížil, ale dokonce narůstal! To, že exekutor (po oněch dlouhých letech řádění) byl vyšetřován a obžalován (kamarádka nebyla jeho jedinou obětí, měl toho hodně), jí nijak nepomohlo. Naštěstí se jí povedlo docílit osobního bankrotu (ty byla také skvělá story), takže teď jí odírá správkyně (nevím, jak se ta funkce přesně jmenuje), ale alespoň vidí konce.

Jsem první, kdo hlásá, že dluhy se musí platit, ale celá věc by měla mít nějakou štábní kulturu a neměla by to být jen možnost pro nejrůznější hyeny, jak dlužníka (i toho, který se poctivě snaží platit) zničit a nahrabat si na jeho účet.

0 0
možnosti
VB

Pane Zdechovský, po přečtení příběhů si nemyslím, že věci se odehrály přesně tak jak ji líčí dlužníci. Např. snaha o "řešení" sporu se ZP v Parlamentu.

Za další, je to smutné, ale v několika milionech exekucí se prostě chyba vloudí. Nechť pán denonestovaný jako dlužník podá žalobu. Musí se to řešit jinak než na blogu.

Dívejte, kdyby parlament přijal zákon, že úvěry se nemusí vracet (kam to míří), tak já je neposkytuji, mohlo by mi to být jedno (ale nebude). Ale každý se může stát věřitelem jako pronajímatel, firmy za dodávku médií..... Věci se vrací před rok 2001, kdy si lidi najímali Albánce.

1 8
možnosti
JK

Podávat žalobu, když mám zablokovaný účet a vyřízení žaloby trvá roky... Kde tak asi měla vzít na právníka?

10 0
možnosti
ŘK

Osobně si myslím, že některé práce, profese či povolání prostě nemůže vykonávat normální, duševně zdravý jedinec s alespoň troškou sociálního cítění nebo empatie, protože by ho to buď zničilo nebo aspoň těžce poznamenalo. Já bych nedokázal být kat, nájemný vrah, inkvizitor aj., abych zabíjel nebo mučil lidi. Nedovedu si představit, že bych byl třeba vymahač dluhů a vyhrožoval dlužníkům. A stejně tak si nedovedu představit, že bych byl exekutorem a dělal prasárny, jaké jsou uvedeny v článku. To bych raději za menší peníze doplňoval zboží do regálů v nějakém supermarketu.

A nechápu, jak se mohla soukromá organizace jako exekutorská komora vůbec získat takové pravomoce, jaké má. To už rovnou mohl stát předat i některé pravomoce policie nebo armády nějaké soukromé bezpečnostní agentuře, pravomoce soudů soukromím rozhodčím a smírčím soudcům apod.

23 0
možnosti
JS

J31o19s88e36f 50S82u97k

23. 8. 2019 10:57

s takovým přístupem exekutorů k lidem se člověk nediví, že získali pověst středověkých inkvizitorů

14 0
možnosti
VB

Jsou to polovylhaniny dlužníků.

0 13
možnosti
JU

J61a78n 40U47r86b28á41n23e75k

23. 8. 2019 10:48

Mně fascinuje jedna věc, totiž zodpovědnost za způsobenou škodu. Pokud vím, takoví auditoři, daňoví poradci, účetní, nebo třeba notáři i advokáti mají profesní pojistku na škodu způsobenou svým jednáním. Povinně ze zákona. Případný přešlap, např. při prošvihnutí lhůty pro podání daňového přiznání či pro podání odvolání v soudní při, pak lze většinou pokrýt z této pojistky. Neměli by mít takovou pojistku automaticky i exekutoři? Nebo ji případně již mají? Pokud ji mají, má tato pojistka ve výjimkách záměrnou zvůli, nebo proč se tedy nepoužije?

P.S. Se samotnými exekutory je potíž ta, že se sice s nimi nedá žít, ale nejde to ani bez nich, abych parafrázoval klasika. Těch, co kašlou na své dluhy, a nechají to dojít až k exekutorovi, jsou kvanta. Ony i ty matky s dětmi exekutora potřebují, třeba právě na otce svých dětí atp. Spíš než pořádat na exekutory hon na čarodějnice považuji tedy za účelnější postihovat jednotlivá exekutorská selhání - a pochopitelně odškodňovat jejich oběti!)

8 0
možnosti
IK

Jenže na onom postihování zvlčilých exekutorů (o odškodňování poškozených nemluvě) není politický zájem. To má exekutorská mafie obšlápnuto. To se budou pořád vymýšlet komplikované a nesystémové způsoby, jak těm nejhůře postiženým (nejnezodpovědnějším) z dluhů pomoci (aby mohli dělat další dluhy), ale zprůhlednit a kontrolovat exekutorské postupy a postihovat pochybení a podvody - to ne, ani omylem.

0 0
možnosti
PT

P83e65t51r 15T89o24m33e89k

23. 8. 2019 9:28

A politici o tom melou pořád dokola ale jenom melou. Je to odporné.

4 0
možnosti