Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve třiceti, nemá mozek, jak praví aforismus neznámého myslitele.

A to jsou přesně Doubravsky, Jankovský a spol, mladé horké hlavy. Jsou to lidé, co právě začali rozum brát a mají pocit, že řešení jsou nadosah ruky, jen stačí chtít. Nějaký strach a nenávist k produkci, či racionalitě jsou prostě mimo mísu. Chlapci by rádi měnili svět k lepšímu a dost možná se skrze to osobně realizovali, takže ten strach z osobní zbytečnosti nemusí být mimo. Ale pokud autor tak miluje individualusmus, mel by chapat, že individuální zájem chlapců je zachránit svět podle jejich notiček, tak je snad super, že to prosazují všemi prostředky, co mají k dispozici.

0 0
možnosti

Pan Hlinka pode mnou v diskuzi má v něčem pravdu, byť se tedy nechal unést svou iracionální nenávistí k Babišovi a uvedl dost nevhodný příklad s řepkou. Faktem ale je, že vaše série blogů vyznívá poněkud jednostranně ve smyslu "jakákoliv ochrana životního prostředí je vždy špatná". Pokud je toto váš názor, tak musím ostře nesouhlasit. Pokud to naopak nevidíte takto extrémně, pak by asi bylo na místě i napsat (třeba 5. díl), jak si tedy představujete adekvátní přístup k ochraně životního prostředí.

0 0
možnosti

;-D Dejme tomu, že budeme můj vztah k Babišovi nazývat nenávistí. OK. Ale musím vás ujistit, že v žádném případě NENÍ iracionální, ale je zcela přesně a racionálně zdůvodněný.

0 0
možnosti

Obhajujete přístup ve stylu po mně potopa. Uvedu tedy jeden takový příklad, který se reálně děje.

Mějme řepkové pole určené pro spálení v motorech. Proto pro pěstování této řepky nejsou tak tvrdé restrikce, jako by měl jít ten olej do jídla. Majitel pole tedy postříká úrody herbicidy, aby mu tam nelétal hmyz. Načež hmyz pochcípá (včetně včel). Načež v okolí pochcípají i ptáci. Herbicidy se dostanou do spodních vod, čímž se otráví voda lidem v okolí, kteří pijí vodu ze studen. Pole je třeba zalévat, takže vodu vytáhnu z podzemí a tím vyschnou lidem v okolí studny - nebo nevyschnou úplně, o to však bude jedovatější ta voda. Jejich problém, že? Co je pěstiteli řepky po tom? Že za pár let nebude ta půda po takovém způsobu pěstování úrodná, koho to zajímá? Stejně ji má jen pronajatou, takže ji zdevastovanou vrátí majiteli. Tomuto přístupu se říká drancování. Po mně potopa...

Takto jste to myslel?

1 2
možnosti

K těm herbicidům patří ještě pesticidy...

1 0
možnosti

Pojem lidstvo je hodně zavádějící a připomíná to, jako kdyby někdo řekl celá ves se bude chovat podle malé usedlosti, kam se přestěhovala rodina, která celý život žila uprostřed Londýna a teď chce žít Eko a je bohatá ...

1 0
možnosti

Velice dobře a podrobně zhodnoceno.

Já bych si jen dovolil doplnit letošní vyjádření Grety Thunbergové na ekonomickém fóru v Davosu, které problém dokonale ilustruje: "Nechci, abyste nám dávali naději. Chci, abyste začali panikařit. Chci, abyste pocítili strach, který cítím každý den. Chci, abyste jednali tak, jako v krizi.".

Pokud by politici této její výzvy uposlechli a začali podle toho jednat, museli by vytvořit nějakou formu diktatury, museli by omezit práva a svobody občanů a životy lidí podřídit "vyššímu" cíli. Byl by to konec demokracie a nástup totality se všemi důsledky. Své místo by v takové společnosti nepochybně měly také internační tábory pro "klimatické popírače".

16 0
možnosti

Prostě klasická FUD strategie,

pro neznalé:

Fear - strach

Uncertainty - neurčitost

Doubt - pochybnosti

4 0
možnosti

Celé lidstvo, pokud jsou lidé alespoň trochu svobodní a trochu racionální, závisí a záviselo od 19. století na maximálním využívání planety a zejména fosilních paliv.

Zdroj: https://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=725257

No a to je právě ten kámen úrazu. Tím vznikla současná neudržitelná situace. Neříkám, že by měla propukat hysterie, ale odklon ekonomiky od fosilních paliv je prostě nevyhnutelný.

0 6
možnosti
Foto

Jaká současná neudržitelná situace? Co je špatného na fosilních palivech? Běžná nafta je zcela určitě lepší než nějaká bionafta z řepky. Řepka navíc ničí zemědělskou půdu a po přidání produktu z řepky do motoru, ničí i motor.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS