Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jsem Vás chtěl jen upozornit, že směšování Jana Hamáčka s Jiřím Zimolou nejspíš není tak přímočaré, jak to vnímáte Vy osobně, ale rozepsal jsem se tak, že replika by možná byla delší než Váš článek. Tak jsem zabrzdil a možná to zveřejním samostatně.

Vnímám to tak, že Jiří Zimola ke křídlu Jana Hamáčka nepatří. Jiří Zimola byl jen úlitbou Haškovu křídlu při obnově akceschopnosti ČSSD. Zimola byl součástí Lánského puče!

Myslím, že se lišíme i v chápání, proč ČSSD zůstává ve vládě Andreje Babiše. Většina lidí to chápe jako nezkrotné bažení po moci. Já to vnímám jako sebeobětování Jana Hamáčka se svojí stranou ČSSD. Proč? Vystoupením sociálních demokratů z vlády vypadne z naší podivné politiky korekce vrcholného vládnutí tandemu Zeman-Babiš, což znamená vážné ohrožení Česka.

Čím? Nejde jen o nebezpečí likvidace svobody veřejnoprávních médií včetně ČT a Rozhlasu, nejde jen o zachování svobody soudní moci, nejde jen o uchování si svobodného myšlení neovlivněného desinformačními weby, ale především je ohrožen náš vztah k záchranné síti Evropské unie a NATO, a příklon našeho státu k možnému protektorátu Putinova ruského imperialismu a to i cestou ekonomického zavázání naší atomové výroby elektrického proudu do rukou ruského Rosatomu. Stačí to, že jsme značně závislí na energetických zdrojích ruského plynu a ropy, což nám občas Tusové dávají řádně pocítit.

0 0
možnosti

To jsem netušila, že vhodné vzdělání na ministra kultury v demokratickém státě je absolvování dvouoborového studia marxistické filosofie a politické ekonomie - dvou pilířů marxismu-leninismu.. To je vzdělání vhodné jen pro učitele VUMLu. Na takovýto obor se přijímali jen ti nejprověřenější z prověřených.

0 0
možnosti

Možná právě proto, Maláčová se potřebuje o někoho opřít v napjaté (sprosté) konverzaci s premiérem, mluvit a držet pozice to Zaorálek umí. Společně pak Babiše vytočí tak, že udělá chybu a oni budou moci odkráčet středem z celé té divné vlády.

0 0
možnosti

Jak víte že je ta konverzace sprostá?

1 1
možnosti

Že je v politice zběhlý, o tom není sporu bez ohledu na to, zda-li s ním v tím či oním souhlasíme či ne. Ovšem pokud vím, tak on se zabýval především zahraniční politikou a ta kultura, no nevím nevím.

2 1
možnosti

Vidím to naprosto jinak. Pražská ČSSD svými nesmyslnými požadavky dostala tuto stranu na okraj propasti. Aby měla oběť, dala Hamáčkovi plnou moc jednat. Hamáček tedy jednal. Pokud bude razantně jednat i dál a vykašle se na ty pražské vyžírky, je sice malá, ale přece jen nějaká naděje, že ČSSD zůstane parlamentní stranou i po příštích volbách.

1 1
možnosti

ČSSD ztratí hlasy voličů tak i tak! Je zcela lhostejné pro ČSSD, zda vystoupí z vlády nebo v ní setrvá. V obou případech o voliče přijde! Bude třeba, aby se obnovili, jako kdysi lidovci. Tomu brání současné rozdělení na dvě party. Jedna parta chce být pod ochrannými křídly Miloše Zemana a druhá parta chce být svobodná.

0 0
možnosti

Byl jsem happy když pan Z. odešel a bude ještě o něco více až zase odejde...;-D

0 1
možnosti

Zaorálek má své chyby, ale klady převažují! :-)

0 0
možnosti

D74a40v92i53d 41H39o86r27á70k

22. 8. 2019 10:21

Prostě další žvanil, čímž je Zaorálek pověstný, se usadí v téhle komické vládě.

2 1
možnosti

J22a22n 43B62u36r93i18a34n

22. 8. 2019 9:35

O tom, že do vlády nemá ČSSD vstupovat, mluvil i Šmarda. A když se měl stát ministrem a byl na to tázán, tak v podstatě řekl, že je třeba vycházet ze situace, která je a ne z té, která by dle něho byla lepší. A protože ČSSD už ve vládě je, tak je na něm, aby z toho pro ČSSD vytěžil maximum.

Třeba to má Zaorálek podobně, ne?

0 0
možnosti

Samozřejmě! Vnímají to jako oběť pro Česko!

0 0
možnosti
Foto

Máte zřejmě pravdu, škoda, že v tom nepřehledném textu se mi špatně luští. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS