Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

R^, v tomto ohledu jsme zajedno, pane Bárto:-). Tu dívku zneužijí pokrytecké, poliické a obchodní zájmy - to je jisté a zároveň děsivé. Co se týče ale její osoby a záměrů - a mého názoru, tak jednoznačněR^ a V.

1 0
možnosti
Foto

Jsou pozitivní příklady. V Respektu z minulého týdne je článek o starostech obcí, kteří začali obnovovat staré polní cesty, jež byly "zceleny" v 50. letech minulého století. Ty cesty jsou v katastrech majetkem obcí a sloužily ke snadné dopravě k polím, mezi obcemi anebo třeba k poutním místům. Vysazují okolo nich aleje lip a ovocných stromů.

Tito lidé se významně liší od těch, kteří umí jenom nadávat na ekoteroristy a dělat z nich v podstatě zločince.

10 0
možnosti
AP

Liší se především od alarmistů, kteří zvládají teatrální gesta, vykecávání tu i onde či ochranu klimatu zvýšením uhlíkové stopy. Že by zasadili symbolických milion stromů jsem nikde neslyšel.

3 0
možnosti
Foto

Já, když jsem četla, jak ji kritizoval Zeman a Klaus junior, tak jsem myslela, že je to nějaká nová zlá eurokomisařka, která nám chce vnutit milión uprchlíků. A ona patnáctiletá puberťačka.;-D

Karma :-)

4 4
možnosti
AK

To jste se příliš nezmýlila a obavy jsou na místě.

Jestli bude větší katastrofou zakončeno přijímání ilegálních imigrantů nebo poklonkování ekoalarmistického náboženství, to teprve uvidíme.

Proč z Německa vždycky musí přijít nějaká hrůza typu Hitlera a dalších?

0 0
možnosti
JH

J63a95k63u43b 67H91o49z57a

21. 8. 2019 7:59

Na druhou stranu, ti, co z ní udělali symbol, z ní zároveň udělali i cíl. Navíc, vzhledem k tomu všemu humbuku okolo, cíl legitimní.

12 1
možnosti
Foto

Pak už je na místě otázka - cíl pro koho?

1 0
možnosti
LH

Fanatismus, zákazy, příkazy ve jménu čeho? Kde jsou mladí stsvkujici studenti teď o prázdninách - letěli se svými hloupymi neekologickymi rodiči k moři? A přitom mohli jít uklízet les.... :-) ale to bolí ruce...

24 1
možnosti
Foto

Vy všechny ty mladé studenty znáte a víte co dělali o prázdninách...?Je spousta věcí,které jsou zakázané.Třeba sex s dětmi.Je na tom něco špatně....?

0 0
možnosti
Foto

Karma.Sám jsem z toho jak se kdekdo kasá na dnešní mladé docela v šoku.

3 0
možnosti
LH

Takže dnešní učni už u Vas neloupou tuny cibule a brambor - to už dělají sefkuchari? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Karma. Vidím to podobně. Opravdu potřebujeme mít hory svršků, bot, každých pár let novou televizi? Opravdu nám nevadí, že brazilský president nařídil kácet v Amazonii, Číňané se svými plovoucími továrnami na moři, kde se toxický odpad "likviduje" bez jakékoli námahy? I u nás jsou jedinci (netřeba dlouho přemýšlet), kterým nejde o zachování půdy pro další generace, ale o její maximální vytěžení....

Ta Švédka se stala jakýmsi fackovacím panákem, ale z historie víme, že právě mnozí proroci působili na ostatní směšně, dráždivě, odpudivě, byli nazýváni bloudy a lunatiky. R^

5 1
možnosti
RJ

Jak může švédská dívka vědět o vědě víc než samotní vědci? Jak může to že děti nebudou v pátek chodit do školy pomoct planetě?

Ano, lidí vidí že je něco v nepořádku se Zemí. Jenže další drancování jejich zdrojů v honbě za "ekologií" Zemi nepomůže, právě naopak.

Jádro, i když za určitých podmínek nebezpečné, je pořád nejbezpečnější zdroj energie. Přesto je v rámci ekologie vyřazeno a nahrazeno větrníky co ničí faunu, soláry co ničí Zemi(lithium,recyklace atd.)?

Za voláním po záchraně Země je pouze další způsob jak omezit lidstvo,jak přesvědčit lidi aby se nechali omezit.

7 1
možnosti
Foto

Dívka vědce pouze cituje a vychází z jejich prací.Stávka a protest jistě nic nevyřeší,má proto každý sedět doma a tvářit se,že se nic neděje a je mu vše jedno?

1 0
možnosti
SB

Pan autor evidentně patří k lidem, kteří za každou cenu chtějí bojovat za to, co považují za dobro, a tak si v případě potřeby situaci přibarví na černo, jen aby měli za co bojovat.

Pravda je však taková, že nikdo normální nezpochybňuje nutnost dělat něco pro životní prostředí na planetě, ale mnozí z nás jsou přesvědčeni, že cestou k tomu není to, když nějaká šestnáctiletá dívka bude zanedbávat svou školní docházku a když kolem jejích teatrálních akcí bude panáčkovat celý tým lidí (sama přes ten oceán na té lodi nejede).

Stejně tak například nikdo normální neměl v dobách Klementa Gottwalda nic proti poctivé dělnické práci. Stejně jako lidé nic neměli proti poctivé práci lékaře, učitele, prodavače, tramvajáka, číšníka nebo hudebníka, tak neměli nic proti poctivé práci dělníka. Přesto nejeden člověk cítil nechuť při pohledu na mladé funkcionáře, kteří si udělali živobytí z toho, že ve svazáckém stejnokroji teatrálně žvanili o poctivé dělnické práci z pódia.

V dobách krátce po roce 1948 nikdo normální nic neměl proti skutečné poctivé práci statisíců poctivých a lidsky slušných dělníků. Dnes nikdo normáílní nic nemá proti skutečné ochraně přírody. Avšak jak za Gottwlada, tak i nyní se najde hodně lidí, kterým se nelíbí samoúčelná teatrálnost.

13 1
možnosti
Foto

Nutno říct, že Vaše přirovnání Grety ke KG je skutečně neotřelé....a takové zvláštní.

1 4
možnosti
AK

Dospělí zažili ekologický alarmismus 80. let, který vyvrcholil podpisem Kjótského protokolu pod záštitou OSN v roce 1997. Jeho výchozí teze se nepotvrdily a tak přes 30 tisíc přírodovědců v USA už podepsalo žádost o odstoupení od něj.

No a když už je problém uvrtat do ekologismu dospělé, je jen logické, že se alarmisté vrhli na děti.

A tak chudinka Greta ovlivňuje chování politiků v celé Evropě - možná nejen v Evropě a je již takřka jistou nositelkou Nobelovy ceny.

Viz u nás vyhlášení stavu klimatické nouze Prahou 7.

A tak se na nás řítí další nesmysly, na kterých pár společností vydělá a my ostatní je zaplatíme. Typu biopaliv, které životnímu prostředí spíš škodí, fotovoltaiky, která jen u nás stojí 46 mld. korun ročně.

Greta je nástrojem těch, kteří nás zase chtějí pozvat ke kase pod záminkou záchrany planety a lidstva vůbec.

Kdo by chtěl ničit životní prostředí? Nikdo. A tak politici radši než třeba lichvou a exekucemi - které hodně lidí pálí a které politici ovlivnit mohou - se budou zabývat klimatem, jehož ovlivnění je možné jen marginálně. A mají další záminku jak nás ještě více zdanit.

Takže politikům ta současná atmosféra velmi vyhovuje a jen tak ji neopustí.

6 1
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.