Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

V jakých intervalech se může půda hnojit průmyslovými hnojivy,každý rok, nebo se to nějak sřídá.....a maji PH nějaký vliv třeba na hraboše..?

0 0
možnosti
LV

Průmyslová hnojiva se v půdě špatně drží. Voda je snadno odplaví, proto se jimi nehnojí do zásoby, spíše se pomocí nich řeší okamžitá potřeba živin v konkrétní fázi vývoje plodiny. Čili omezení pro jejich použití souvisí spíše s druhem plodiny, jejím okamžitým stavem, stavem půdy a případnou prognózou vývoje plodiny i podmínek růstu (počasí). Jak jsem uvedl, chceme-li udržet výnos, přihnojovat musíme. Moderní technika umožňuje velmi přesné cílení hnojiva, jak v čase, tak i v ploše. Pokud jste klikl na odkaz v textu, mohl jste si všimnout, že traktorista dostává flešku s daty. To jsou data pro rozmetadlo, které ve spolupráci s GPS ví, kde má přidat a kde ubrat, a to s přesností až 5 metrů. Tato data, včetně upřesnění termínů a četnosti jednotlivých zákroků, jsou sestavována pomocí snímků z dálkového průzkumu Země. Teoreticky lze získat až 3 takové snímky denně, v praxi je to cca 1 snímek z 5 dní (většinou se berou snímky z jednoho satelitu. Satelitů je dnes v provozu asi 15, každý z nich nasnímá každý bod na povrchu Země jednou za 5 dní.)

Suma sumárum - omezení pro průmyslové hnojení jsou spíše agrotechnická, ekologická a hygienická a jsou vázána spíše na okamžitý stav. Není to tak, že by se například hnojilo jeden rok statkovými a druhý rok průmyslovými hnojivy.

Jaký vliv to má na hraboše, to jsem nezkoumal, ale vzhledem k tomu, že se opakovaně přemnožují, soudím, že nevýznamný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,45
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.