Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hmm, je to v podstatě schizofrenní situace - na jednu stranu se máme výrazně lépe, na druhou výrazně hůře. Potíž bude v tom, že to dobré co je, je nadbytek všeho možného ZBYTNÉHO zboží. Takže, chválit bude IT nebo bankéř ze svého křesla s platem, o kterém se mu za bolševika ani nesnilo. Opačný názor bude asi mít pomyslná prodavačka z Tesca.

Fakta jsou taky zajímavá - srovnejme průměrnou mzda a tzv.medián. Za bolševika medián mírně nad průměrným platem, dnes cca 1/4 pod průměrným platem. Potíž je v tom, že není moc lidí, kteří chápou medián. Jako malej kluk jsem si hrál na poli, kde v r. 89 stálo celé sídliště státních a družstevních bytů. Dnes? Nemyslitelné, Vlastní byt je pro onu pomyslnou prodavačku nedostupný, nájem ji spolkne většinu výplaty. Vždycky když čtu srovnání, chybí mi kolik nájmů byl schopen člověk z průměrného platu zaplatit a jak je na tom dnes. Samostatnou kapitolou jsou důchody - žena s 3 dětmi odchod v 54, muž v 60. Ale byl to neudržitelný systém, dnes oba odchod někde po dosažení 64 let ... a kupodivu, opět slyšíme, že je to neudržitelný systém. Dále poměr důchodu k průměrné mzdě - i tady vychází komunisti jako ekonomičtí géniové, neboť fakta hovoří v jejich prospěch.

Se slzou v oku můžeme taky vzpomínat na byrokracii. Svoboda? Ale jděte, na vše povolení nebo aspoň oznámení. Na jednu stranu likvidační pokuty za banality, na druhou velkorysé přehlížení miliónových zlodějen. A největší zlodějna ? - prolobované zákony, kdy babka zelinářka na trhu je kontrolována, aby řádně odvedla daně na dotace miliardářovi, který z eráru jen bere. Když složíte píseň, že prezident má jít do kytek, tak nic, když slušně napíšete podiv nad tím, že je přísně pokutován dovoz čehokoliv neevropského (z důvodu nežádoucí invaze) ... tak máte na krku trestní řízení. Za bolševika se říkalo, že je zajištěna svoboda projevu, ale už nikoliv po projevu. A dnes? Vidíte rozdíl?

A to se nebavím o hrdosti z příslušnosti k národu. Dnes jsme ti ee z východu ... o tom se baví v knajpách

7 0
možnosti

Tak nějak k to je. Trefil jste.

0 0
možnosti

P37e24t90r 69L38a24n10g18e67r

20. 8. 2019 16:49

Zajímavě napsaný článek. R^

1 0
možnosti

Zvláštní, u nás to jede jinak, komunisty nikdo nepostrádá, ale o myslivcích se říká, že jsou ještě horší než K.....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS