Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co se týká hnutí ANO, je to strana jednoho muže, a to Marka Prchala. Proto osobní kauzy jediného mluvčího hnutí pana Babiše nejsou spojovány s hnutím. Není důležité, že si ho Babiš platí, dobrovolně koná Prchalovu politiku a zatím to vychází. Daří se oddělit politiku od osobních selhání a zlodějin. Nehorší vidle mu (Prchalovi) do toho hází Evropská komise, která Agroholding spojuje vyumělkovanou politickou marionetu a zároveň bezohledného podnikatele s veřejnými penězi, tedy tím, co se vybere na vlastních voličích a vymůže na těch ostatních, kteří jsou vlastně jen zloději. Tohle nepříjemné spojení bylo zatím utnuto absolutním informačním embargem a ať už bude výsledek jakýkoliv, jistě uslyšíme pouze Prchalovo mediální hodnocení, kde bude Babiš buď jako vítěz, nebo ubohá oběť, nebo zázračně oboje a to včetně státu, protože upevnit pozici, že Babiš je stát a stát je Babiš se vždycky hodí.

Uvedomuji si, že Prchal řídí velkou fabriku na Babišovi sny, kde Babiš je jediným akcionářem, který si celý ten ansámbl nechal za nemalé náklady nachytřit v zámoří. Babiš politik je řízen Prchalem a Babiš podnikatel je krutý jako vždy, pro spolustraníky hnutí je to někdy těžké rozpoznat, kterou z těch tváří má zrovna nasazenou a kdo se hodně sekne, tak prostě končí a je vypuzen do zapomnění, to je předem pojištěno, že pane Stropnický, Pelikáne, Ťoku, Stuchlíku, Poledníčková, všichni v Karlových Varech a další, také se odvracejí příznivci a mediální tváře, Holeček, Jiřičná, Kašpárková, Lichtag, Lukeš, Prachař, Samaras, Synek, Špátová, Váňa, Vaněk a další. Snad někdo na ty volební plakáty zbude, no za ty prachy, že jo.

0 0
možnosti
Foto

Tak on Babiš není úplně bez vlastní vůle, že..... Ale někdy se také zasměji nad tím, co mu Mára propašuje za ptákovinu do sociálních sítí. Ale že by měl Mára Bábu tak namotaného, že by ten bez něj nebyl, tak to asi těžko. Dle mne je to jen povrchní efekt. Ve skutečnosti ty Bábovy (Márovy) tvytrové příspěvky nikoho nezajímají, lidi jdou po tom, volit velkou stranu, která slibuje, že zatočí se sousedem podnikatelem, co má pěknej barák, každý tři roky nový auto, pohlednou manželku a děcka studují na střední v Americe. Tohle štvalo socanskýho voliče odjakživa a učinit tomuhle přítrž je jediný jeho cíl, co se politiky týče.

0 0
možnosti

Nepochopil jsem, proč ČSSD nešla cestou ODS a po výprasku ve volbách si neudělala pořádek nejdříve doma a pak by mohla svoje představy prosazovat ve vládě. Měli jedinečnou šanci říci, že dostali výprask, protože nejsou opravdoví sociální demokraté a mají několik straníků co kopou za jiné kluby. Tím pádem bylo nutné zbavit se všech křečků co viditelně hrabou pro sebe na všech úrovních a těch co se hlásí k jiným stranám včetně té Hradní. Prostě si ujasnit, co je socanský program a každého odpůrce okamžitě vykopnout. V tomhle je třeba ODS dost razantní a evidentně dělá dobře, není to strana jednoho muže (ženy) a přitom hlásají všichni to samé, a to ne z přinucení, ale z přesvědčení. Takhle mohla vypadat i ČSSD se svojí socanskou politikou, stojící ne za předsedou, jako nyní, ale za programem. Je jedno zda jde o Šmardu nebo někoho jiného, měli jsme slyšet co chce echt socanského na ministerstvu vykonat, a že jiný socan na tom postu bude konat to samé. Díky tomu by debata nad morálně volními vlastnostmi a erudicí pana Šmardy byla nesmyslná, protože na postu vykonává politiku strany a nikoliv nějakou svoji vlastní. Jenže nyní o osobě pana Šmardy víme vše a o tom co chce ČSSD na kultuře vykonat nic. Proč? To se vracím na začátek, ČSSD nemá jednotný program, díky kazisocanům ve svých řadách. Bohužel to na radikální rekonstrukci strany (dle vzoru ODS) nevypadá a tak lze pro ně předpovědět politickou druhou ligu a možná i ligu pralesní, což by Zeman asi zaplesal, neb by se ČSSD ocitla hned vedle SPOZ a možná až za ní, to by pak byl ve Vladislavském sále večírek století.

0 0
možnosti
Foto

Teda pane Kučero, to odněkud kopírujete, ne? Ale v zásadě máte pravdu, jenže socdem program, jestli se o něčem takovém dalo kdy mluvit, byl vždycky hodně "rozkročený" (dobře to ilustruje dávné Zemanovo vyjádření, že Sládkovci jsou nic než jen zdivočelí sociální demokraté). Jinak si myslím, že v příštích parlamentních volbách zůstane ČSSD mimo sněmovnu a bude tu prostor po nápravu. Prostě to chce navodit situaci, kdy na delší dobu nebudou v dosahu prakticky jakákoliv placená místa a obroda ČSSD může začít. Bohužel dávná Zemanova poznámka o Sládkovcích dává tušit budoucnost - nějakých 10 či 15 let s naší politickou scénou budou lomcovat všelijaké entity zdivočelých sociálních demokratů, jako jsou třeba nyní Piráti, ANO atd.

0 0
možnosti

Jen k odstavci "Řeknete si, důchodci..." Takže vy jako tvrdíte, že generace gaunerů z 90. let vymřela nebo odešla do důchodu (potud relativně ok), a žádná další ji nenahradila? Nebo jak to mám chápat?:-)

0 0
možnosti
Foto

90. léta byla z dnešního pohledu fantastická (pro člověka, jako jsem já). Ano, mnoho z toho, co tehdy bylo tak nějak ještě v normě, by dnes bylo za hranou. Ale úplně nevím, zda-li bych lidi, co tehdy podnikali (jak nejlépe uměli, a někdy to nebylo nic příliš ctnostného) nazýval gaunery..... Byl to kus života těžkýho, spousta lidí, co jsem znal, to nepřežila... ale co naplat, tu dobu už nikdy nevrátíme zpět. Dnes jsou jiné podvody, hlavně s DPH, takže to tak nevyčnívá jako tenkrát. Taky je mnohem méně mladých lidí, to tu společnost viditelně mění, k takovému bezčasí a unylosti. Takže asi tak, bylo by to na dlouhé povídání. Mějte se pěkně, ať se Vám daří.

1 0
možnosti

Tahle klišé o důchodcích, vidlácích a nevzdělancích jsou nesmrtelná. Zvolili Trumpa, Salviniho, Farage, Babiše, Zemana a způsobili Brexit. Inu, máte to těžký.

2 0
možnosti
Foto

Tak já třeba vím o spoustě mladých, vysokoškoláků, lidí z města, kteří volí a budou volit Babiše. A dovedl bych si představit okolnosti, za kterých bych volil Babiše i já (zatím ty okolnosti nenastaly a už to - bohužel - moc nevypadá). Když jsem poprvé slyšel o kandidatuře Trumpa (šlo to tiskem jako kuriozita), tak jsem si říkal, jo kamaráde, ty bys byl prezident, jakého potřebujeme, ale to republikáni nikdy nepřipustí... no a ono ejhle, Trump je nejlepším prezidentem za posledních....x let, směle se může měřit s Reaganem a doufám, že bude mít podobné výsledky. Jinak, jsem toho názoru, že my v ČR potřebujeme někoho takového jako Salviniho. A Farageho projekt se mi moc líbil a fandím Brexitu. V roce 1996 jsem volil Zemana (v prezidentské volbě už ne, to totiž kandidoval pan Alkehol voděný za ručku Nejedlým). Co teda mám podle Vás tak těžkýho?

0 0
možnosti

J60i52r45i 79B53o37r

19. 8. 2019 13:50

Mám pocit že "famózní" Marek Prchal již začíná mít výpadky.

2 0
možnosti
Foto

No mně spíš připadne že Bába už má toho dohledu dost a občas se jim nekontrolovatelně utrhne.... viz třeba ten populární "jakešovský" proslov o motýlech..... ale zase, je to v rozsahu, že celkový projekt to nijak zásadně neohrožuje. Takže možná právě proto, a Mára si třeba říká, ať si ten Bába taky trochu užije svobody, nemůžu být na něj úplně pes......

0 0
možnosti

Nevím sice kam a proč odešli voliči ČSSD, ale myslím, že vše směřuje ke konci koaličního menšinového kabinetu a je možná správný čas zamyslet se nad tím, zda by se skutečně neměly uskutečnit předčasné volby.

3 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by předčasné volby mohly něco změnit. Dopadnou principielně stejně, bude tu Babiš a ten zbytek. Můj postoj k tomu, že lidé Babiše volili a volí, je stejný, jako k lidem, co si jdou hrát do stohu slámy se zápalkami. Prostě to zkuste a uvidíte. Já samozřejmě snadno dokážu odhadnout výsledek, ale kdo já jsem, abych byl oprávněn ostatním radit. Koneckonců, Babiš je český občan a má právo volit a být volen. Toho se zhostil tak, že jeho projekt má 78 poslanců a chybí mu jich k naplnění štěstí celkem 23. Jestli to budou poslanci z ČSSD, KSČM nebo od Okamury - to je Babišova věc, jak si to zařídí. Ať udělá cokoliv, bude se vždy opírat o demokraticky zvolené poslance. Já považuji Babiše za velký omyl, ale asi je nám to souzeno. Tak je dosti zbytečné se tím nadměrně trápit a nezbývá, než vyčkat věcí příštích..... (vždycky se smutně zasměji, když si vzpomenu na německé mámy, co volily pana Hitlera. Až jim i poslední syn zmizel na východní frontě, tak v nich jistě začal hlodat červíček pochybností.... No doufám, že mne veselý ani smutný smích jen tak nepřejde, zatím tedy nejsme v analogické situaci - a to ani s velkou nadsázkou).

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Právník, podnikatel, příslušník aktivní zálohy Armády ČR. Zajímají mne témata týkající se naší společnosti a jejich vliv na politiku a ekonomiku naší země.

Seznam rubrik