Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Příčiny současné migrantské krize jsou dvě:

1) fanatická, nerozumná a, bohužel, úspěšná strana nejrůznějších dobrodějů - lékařů a mecenášů - zbavit Afričany decimujících chorob

2) naprostá neschopnost Afričanů soustavně pracovat, systematicky uvažovat a prozíravě plánovat

Výsledkem je katastrofální nárůst počtu obyvatel, kteří nejsou schopni se uživit. Naneštěstí díky současným technologiím mají dostatek informací o místech, kde si lidé soustavnou prací celých generací vybudovali blahobyt a zárověň si jako společenskou povinnost zavedli starat se ty méně šťastné nebo méně schopné. Bohužel mají rovněž technické možnosti, jak se na taková místa dostat a sociální systém zneužívat. Stejně jako se chovali jejich předchůdci při všech stěhováních národů a v intencích se svojí mentalitou bohatství dobytých území jenom využívají a spotřebovávají, nemají nejmenší zájem a pochopení pro místní kulturu, ani úctu k panujícím pravidlům a už vůbec ne zájem podílet se na místním hospodářství a udržovat a spolubudovat rozvoj hospodářství.

Opakuje se to celé dějiny lidstva - ať jsou to Avaři, Hunové, Mongolové nebo jiné hordy. Změkčilé a soucitné současné obyvatelstvo se ovšem patrně nezmpůže na to, aby po vzoru svých předků o svoji zemi a svůj životní styl bojovali.

7 0
možnosti
BK

VR^R^, děkuji ze srdce za vaše slova, pane Máji.

2 3
možnosti

Na nás se Afričani nemůžou vytahovat ani že byli kolonizováni ani že odtamtud byli vyváženi otroci.

My jsme také byli pár set let kolonií a co se týče toho otroctví, tak kdopak asi těm otrokářům ty otroky prodával? Jiní Afričané. A měli pro to docela dobrý důvod, je humánnější zajaté nepřátele prodat do otroctví než je pozabíjet. My jsme to dělali také tak a proto je slovo "slave" odvozeno od "Slav".

6 0
možnosti
VH

My jsme byli kolonií? My, nejvyspělejší část R-U???

0 1
možnosti
VF

A vy tomu, co jste napsal, věříte?

8 0
možnosti
FL

Migrace s kolonizací před staletími žádnou souvislost nemá. Příčina je v dnešní chudobě kvůli průmyslové neschopnosti obyvatel, nebo přelidnění (většinou oboje), nebo současné politice v těch zemích a válkám. Kolonizace, kdyby se dnes zopakovala by některým zemím mohla spíš pomoci. Pro některé země by mohla být řešení, ke kterému k jejich škodě nedojde

13 0
možnosti
Foto

Migrace je důsledkem technologického pokroku a absence hlídaných hranic EU.

Dnešní migranti období kolonizace nemohou pamatovat, reálně dokonce těží z toho, co jim přinesla.

7 0
možnosti
Foto

No, už chápu proč komunisté a nejrůznější afro diktátorské režimy měli k sobě docela blízko.Necítím se být povinnen odškodňovat někoho za kolonialismus.Auž vůbec ne někomu něco platit.Angažuji se v nejrůznějších projektech už dlouho, finanční pomoc málokdy doputuje tam kde je jí třeba.V případě, že ji necháte rozdělovat místní papaláše (a nejen v Africe), tak nikdy.

3 1
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem lékař, vlastně byl jsem...

Seznam rubrik