Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano. Pokud je ředitelem FnB jmenován člověk, který dělal vše, jen ne zdravotnictví, tak ano. Pane řediteli, jaký máte náhled na poslední výstavu Jaromíra Funkeho? Můžu se zeptat na vaši docela vysokou pracovní fluktuaci? A na jakém základě jste byl vybrán na pozici ředitele, bez předpokládaných schopnosti, FnB?

0 0
možnosti
Foto

J41i49r17i 24C45i58z

17. 8. 2019 12:03

Popsal jste neresene duvody nefunkcnosti ceskeho zdravotnictvi vyborne. Jeste bych k Vasim logickym a spravnym zaverum dolnil nutnost digitalizace cinnosti vsech slozek ve zdravotnictvi. Tak to jiz dlouhe roky je zavedeno ve vyspele zapadni civilizaci, kde si lekar pres pocitac precte vsechny info o pacientovi od nemoci, kdo ho lecil, jake leky dostaval atd. Je to samozrejme i kontrola jeho prace pro pojistovny. Ze nikdo z lekaru nechce na venkov i pres ruzne financni pobidky je z jejich pohledu pochopitelne, neni tam tolik volnocasovych moznosti jako v tech par ceskych centrech, kde se casto nevenuji ani sve profesi, nybrz maji plat za vyplnovani ruznych lejster (predevsim ve velkych meganemocnicich). Ze se neinvestovalo do mensich nemocnic nebo ambulanci je videt vsude na venkove. Je to velky rozdil oproti zapadni casti Evropy, kdy lekar nebo dentista bydli se svymi pacienty ve stejne vesnici ci mestecku a dobre je zna (obcas zajde taky do mistni hospudky na pokec). Je hodne rozdilu v pojeti zdravotniho systemu zde a v zapadni casti EU. Jen malou poznamku na zaver. Znam osobne par lekaru a pokud si vzpominam, tak v socialismu se vse resilo umistenkami, kdy absolvent dostal befel nastoupit do vesnice a teprve po odslouzenych letech mohl odejit do vetsiho mesta:-). Berte moji poznamku jen jako minulost, soucasne problemy snad jeste umime vyresit i jinak. Nebo ne?

0 0
možnosti

Hezký článek. Souhlasím s tím, že jsou situace, kdy jde navyšovat plošně a také, kdy by se mělo navyšovat podle náročnosti provozu. Mě také přijde nespravedlivé, aby dvě pracoviště měla stejnou odměnu a přitom rozdíl v náročnosti práce je do očí bijící.

Tento rozdíl by ale měl být také promítán v povinných platbách zaměstnanců a OSVČ za zdravotní pojištění. Proč člověk, který se snaží žít zdravě má odvádět stejně jako člověk, který své zdraví zanedbává, nebo ho riskuje? (Beru srovnání dvou lidí, kteří mají stejnou výši odvodu).

Proč by státní pojištěnec, který nedává do zdravotnictví nic (platí za něj stát), měl být vyjmut z okruhu lidí, kteří by měli zodpovídat za své zdraví? Jestli nic nedávají do zdravotního rozpočtu a přesto chtějí žít nezdravě, nebo riskovat své zdraví, tak ať se zdravotní odvody vztahují i na státní pojištěnce.

Už dnes mají obvodní lékaři všechny potřebné informace o zlozvycích pacientů v kartotékách. Tak ať pojišťovny ty informace zohlední při platbách za zdravotní pojištění.

0 0
možnosti
Foto

A70l51e36š 67M95e50r14t93a

16. 8. 2019 17:38

Souhlas, zvyšováním platů sice může pomoci udržet stávající doktory a sestry, ale není to recept, jak doplnit ty chybějící.

1 0
možnosti

Rv

Byl jsem na tento článek odkázán, že se chce čtenáři z něho zvracet. A ejhle, již v prvním odstavci dvě věty, které nejsou pravdivé! Jdu ho přecejen dočíst! Snad se mi povede.

!!

0 0
možnosti

Pan autor je zjevně nevzdělaný manažer, že? Pravdu skrývá. Pokusím se přidat shrnutí, proč nemocnice krachují. Není to špatným hospodařením, jak nám takovíto manažeři tvrdí. Důvod mi byl také do nedávna utajen! VZP vybraným nemocnicím neplatí za péči v plné výši. Ale náklady musí platit hned! Tak krachují a jsou ve ztrátě. Proč? Aby si je mohly postkomunistické holdingy koupit za hubičku! !!

0 0
možnosti

Proč se vůbec lékaři nedistancují od těch svých odborových kádrů? Vždyť je to jedna velká pakáž

3 1
možnosti

J96a48n 77K86v89a63č17e64k

16. 8. 2019 13:06

Tak ona jich většina v odborech ani není. Problém je ten, že odbory jsou mediálně aktivní organizovaná skupina a ti ostatní jsou shluk jednotlivců. Je to stejné, jako mnoha jiných oblastech.

1 1
možnosti

:-).......Popsal jste to a dodal argumenty, výborně! Poslední dobou je natahování rukou mánie, podporuje to hlavně "odborový" Středula. Pořád málo. Daně se vybírají, rozpočty proti minulosti super, pořád je to málo. Lejdy Venezuela by chtěla 11 mlrd. Petříček milion a půl, nakonec se spokojil s 250000, Hamáček také! Prostě vojna proti Babišovi i když se nám tak dobře jako teď, nikdy nevedlo! R^R^R^

3 1
možnosti

:-)........Ještě to doplním, možná si někteří z Vás vzpomenou. Zástupce odborů Engel při prvních černých sanitkách měl zuby jako noty na buben, samá mezera! Všiml jsem si toho. Teď, při posledních vystoupeních.....zoubky jako perličky! !!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS