Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte pravdu. Potom ale odvézt domů.

Nesouhlasím, aby ošetření měli zadarmo milovníci kober, lvů, opilci...., měla by být minimálně spoluúčast. A prosím nerozvádějte protiargumentaci ad absurdum, začít se musí postupně.

1 0
možnosti

P39e85t69r 74B58u53r39i31a10n

17. 8. 2019 14:54

Nesouhlasím, aby ošetření měli zadarmo milovníci kober, lvů, opilci...

Ale oni si to platí, takže to není zadarmo právo na to mají.

0 1
možnosti

Ještě jedno, záchranáři působí vždy v domovské oblasti, kterou mají na starost, horská služba, hasiči, záchranáři mají svůj úsek a tam působí bez ohledu na to, odkud dotyčný je, ale působí na svém vyhrazeném území. Takže u Afrických břehů by měli působit logicky afričtí záchranáři a u evropských ti evropští, takže ty evropské lodě by měly kopírovat evropské břehy a my jako Evropa bychom mohli nějak pomoci třeba těm africkým záchranářům třeba poskytnutím nějaké finanční nebo materiální pomoci, pokud se bude jednat o nějaké chudé země. Bohužel dnes to funguje tak, jako že kdyby někoho zachránili třeba v Tatrách nebo Alpách, tak by ho měli pak odvézt třeba do Maroka nebo Libye, aby se tam o něho postarali, že to zní divně a je to na palici? zajímavé je, že když totéž dělají organizace typu lékaři bez hranic, tak je to zcela normální a v pohodě, že pane Jiří?;-)

7 1
možnosti

Vy jste úplně mimo mísu, v Libyi je válka, za válčícími stranami stojí velmoci.

0 2
možnosti
Foto

Děkuji, Davide.

1 0
možnosti

Autor blogu zřejmě přehlédl, že jiné "zachránce" za totéž zavírají do vězení, třeba nedávno našeho řidiče kamionu, taky se mu je zželelo nechat stát bez pomoci u cesty a zavezl je nezištně kam potřebují, stejně tak, jak to činí lékaři bez hranic a ještě mnohem lépe, protože si na to nevzal žádnou dotaci;-).

6 0
možnosti

Absolutně špinavý komentář. Ti naši slavní řidiči nezachránili žádné trosečníky, ale zcela vědomě si chtěli přivydělat pašováním.

0 10
možnosti

To máte od svých čtyřnohých ?

0 1
možnosti
Foto

Jak by se asi cítil nejeden z účastníků této diskuse, kdyby se sám ocitl v přímém ohrožení života a marně by hledal pomocnou ruku?

1 0
možnosti

P15a22v78e87l 82V87é89b31r

17. 8. 2019 11:53

Jenomže - v drtivé většině oni nejsou v přímém ohrožení života. Je to pouze divadýlko pro naivky vašeho typu. ̈

Bohužel se s nimi občas svezou i opravdu potřební, ale holt mají smůlu.

8 2
možnosti

Lékaři bez hranic a obdobní dobrodějové se chovají obdobně jako hasiči, kteří nejdříve podpalují domovy důchodců, aby mohli předvést své hrdinství při jejich záchraně. Ovšem s podstatným rozdílem, nic při tom neriskují.

3 1
možnosti

Trochu to pokulhava. S imigranty to funguje trochu jinak. Predstavte si, ze si cesky vysokohorsky turista vyrazi do Rakouskych Alp. Je zachranen v krizove situaci, ale misto zpatky do panelaku v Chomutove je odeslan do domecku v Vidni... To je v poradku?

5 0
možnosti

I tento turista může za svůj osud sám špatnou výbavou, nerespektováním počasí ...... měl by platit.

0 0
možnosti

"migranti jsou lidé, jejichž život má stejnou hodnotu jako život kohokoli jiného"

obavam se, ze pro vas a treba i ty vase lekare bez hranic ma zivot sebevrazednych migrantu vyssi hodnotu nez pro ne same, kdyz dokazi riskovat zivot svuj i svych deti kvuli vidine bezpracne dozivotni existence.

4 1
možnosti