Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaroslave, to je moc pěkný, zajímavý blog. A používáš v něm krásné slovní džonglování.

Jsem ateistka, a tak se plně ztotožňuji se zněním odstavce v závěru blogu kde píšeš, že Bůh = příroda. Ano, tak to vidím, cítím, vyznávám.

Díky.

0 0
možnosti
Foto

Marie, díky za pěkný komentář.

Právě píši pokračování. Je to věčné téma, dala by se o tom napsat hodně. Někde však mé dnešní psaní budu muset useknout a dát to na to blog.

K tématu se možná časem zase někdy vrátím.

0 0
možnosti
Foto

Kdo neví, věří. Kdo ví, nevěří. U víry mě vždy vadilo to modlení, prosení na kolenou. Dej nám, pomož nám, nejlépe udělej to za nás. Vždy mě to připadalo jako takové zbytečné betlování, protože stejně nic nedostali.

To spíše se přikláním, že nás lidi, geneticky upravili mimozemštani. Mezi opicí a člověkem je příliš krátká doba, aby to udělala příroda. Jsme jen vědecký pokus toho, kdy se vzájemně vyhubíme.

1 0
možnosti
Foto

Díky za návštěvu a za zajímavý komentář.

Modlit se k Bohu, aby si člověk něco vymodlil, je skutečně zvláštní. Možná je to jen dobré jako forma meditace, když se člověk k Bohu modlí, aby mu dal sílu.

Mně se líbí přísloví švýcarských kalvinistů: Bůh pomůže každému, kdo si pomůže sám!

0 0
možnosti

Je docela dobré se nad teologickou problematikou občas zamyslet. Za agnostika jsem se prohlásil po návratu z vojny - to mi bylo asi 23. Nakonec jsem v Boha dobro uvěřil, když jsem měl krizi - moderně řečeno psychospirituální, to mi bylo asi 35. Člověk koneckonců není žádná skvělá inteligence a řídí se vesměs osobními prožitky a ne tím, co vymyslí jeho mozek. Dnes bych řekl, je mi 65, že Bůh může být - a pravděpodobně jest - ale těžko je to Osoba, to zní nadměrně absurdně. Nicméně lidská mysl si může klidně vygenerovat i Boha jako osobu a to klidně jakéhokoliv. Indové třeba vidí Kršnu, Kálí nebo Višnua a křes'tani často Ježíše, ostatní Boha jako takového, říkají mu Světlo, a někteří buddhisté dokonce vidí Buddhu atd.- Je ale docela možné, že to, čemu říkáme Bůh, je umělá inteligence, která nás naprogramovala. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za příspěvek. Vcelku souhlasím. Jen ta poslední věta se mi nezdá. Ale ani to nemohu s jistotou vyloučit.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS