Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je kouzlo demokracie. Vy, jako učitel, jste také placen z uloupených peněz. Prostě si musíte zvyknout na to, že ty peníze, co byly pod pohrůžkou násilí, odebrány jejich vlastníkům jsou v držení státu a ti co o nich rozhodují si to pak dělají tak, jak si to schválí.

1 0
možnosti
JH

Obávám se, že tohle téma vyjde jako glorifikace bratří Mašínů, kteří budou vnímáni mladou generací jako hrdinové. Není to dobré, peníze ze SFKČR bych na to nedala. Pokud to potřebuje někdo točit, tak za své! Díky za informaci. Pěkný den

11 5
možnosti
JN

Není zač, Vám také.

4 0
možnosti
MK

Pan Nožička se zařadil. Patnáct mega na někoho, kdo bojoval proti komunistům? No dovolte! Pro naše pracující potřebujeme něco optimistického. Třeba Slunce, seno, jahody.

5 4
možnosti
Foto

Oni nebojovali proti komunistům, toliko proti stohům slámy.

4 1
možnosti

Uvidíme, jak to natáčení dopadne. Taky to může být laciný kýč. Ale třeba to bude dobrý film. On je začátek 50. let dobou dost nezmapovanou. Bylo více odbojových skupin, které se chystaly k ozbrojenému odporu. Ale většinou je infiltrovala StB a před vlastní akcí došlo k zatýkání. Dřív to bylo bráno jako vykonstruované procesy, ale zřejmě tu odboj skutečně začínal, jakkoli ho StB mařila. Podle mě jsou to všechno hrdinové. Odboj proti komunistické totalitní moci měl smysl - aspoň v tom, dokázat, že se s tím zlem národ tak rychle nesmířil. Režim zahájil tvrdý teror vůči občanům. Tím ospravedlnil i odpor, při němž umírali lidé. I Mašínové s Paumerem jsou tedy hrdinové. Kontroverze je v tom leda u těch, kteří jsou až příliš vychováni totalitní propagandou a stále se jí řídí, aniž si to připouštějí. To je i váš případ, pane Nožičko.

13 0
možnosti
Foto

I35v44a73n 76M91a39r44e55k

11. 8. 2019 22:04

O hrdinech mám trochu jinou představu p. Švadlenko. Dokázal byste Mašíny postavit na úroveň s Gabčíkem, Kubišem, Opálkou a Valčíkem?

7 0
možnosti
ZS

Mašinové jsou kontroverzní téma, za filmové zpracování rozhodně stojí. A podpora 15 mega? Směšné, že kvůli tomu někdo nemůže spát.

13 1
možnosti
JN

Pokud myslíte mě, tak já jsem dnes spal velmi dobře. ;-)

1 0
možnosti
Foto

tyhle socialistické experimenty havlistů a jejich přepisování historie je třeba odmítnout

1 6
možnosti
Foto

Tady je zase dneska rudo.

7 3
možnosti
JU

J40o32s88e78f 78U67l62m27a79n

11. 8. 2019 21:19

Souhlas. Natáčet ano, podporovat ne.

4 0
možnosti
LC

Kdyby před tím, než začali konat hrdinské činy na tom účetním a policajtovi, poslali do věčných lovišť (budu při zemi) alespoň jednoho okresního tajemníka, nebo alespoň jednoho předsedu základní organizace KSČ, pak bych je i za odbojáře považovat mohl. Jenomže...

A ten film, to bude určitě kasovní trhák. Asi jako Vašíkovo Odcházení.

6 5
možnosti
Foto

To jsem zvědavý, kdy ze státních peněz někdo natočí film o odbojářÍch Václavu Mrázkovi a Olze Hepnarové.

2 4
možnosti
LH

O Olze Hepnarove už se stalo..... A příspěvek státu řeky byl....

2 0
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,93
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik