Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Podle autora by se nejspíš měly dotovat jen pitomoučké české komedie typu Tátova volha.:-P

4 5
možnosti
JN

Je dosti úsměvné, že zrovna vy píšete v diskusi o kousek výš něco o jednoduchém uvažování. ;-)

5 0
možnosti
Foto

Mašínové nejsou těmi, kdo rozdělují společnost, i když se na tomto tématu lidé nikdy neshodnou. Tu cíleně štěpí jiní.

5 1
možnosti
JN

A všiml jste si, že s postupem času zájem o bracha Mašíny a jejich "odboj" nějak upadá.

Nebýt křečovitých výstupů jejich soudružky sestry a nyní nějakého vzdáleného synovce nebo kdo vlastně je ten pan režižér, už by po nich ani pes neštěkl?

9 4
možnosti
JN

Doufám, že se autor scénáře nebude vyhýbat doloženým skutečnostem, jako například, že paní Mašínová starší byla členkou KSČ a byla aktivně činná v akčním výboru Národní fronty, že pan Ctibor Novák byl členen KSČ a jako velitel sbvěrného tábora v Bělé pod Pradědem nechal v srpnu 1945 několik sudetských Němců "pro výstrahu" popravit, dvěma z nich nebylo ani 15 let, že milenec paní Mašínové Zbyněk Roušar byl rovněž člen KSČ a pracoval v obranném zpravodajství přímo podřízen Reicinovi.

A Jako klenot toho filmu jistě bude dlouholeté šťastné soužití paní Zdeny Mašínové mladší s docentem vědeckého komunismu.

19 3
možnosti
DR

Tím bych si tak jistý nebyl.

4 0
možnosti
Foto

Já si také myslím,že je to zbytečné.Tedy pro Vás a vám podobné, naší skutečnou historii už znáte.Honza Zeman ji už vysvětli v jedno ze svých 30 dílů.Sice to bylo hodně volné,ale pro soudruhy Nožičku a Petříka to je jasné...Historický film na velmi zajímavé téma..A těch 15 milionů?Všechny peníze jít do Agrofertu nemohou....

11 5
možnosti
JN

Pane Bárto, jsem rád, že jste potvrdil můj předpoklad ohledně toho, že zde někdo jako argument Babišovy dotace vytáhne (vy jste byl jeden z mých tajných tipů ;-)).

A jinak: já opravdu ohledně historie nemám tak "jasno" jako vy a někteří další, a nemám ani nic proti natočení toho filmu. Jenom si myslím, že by z důvodů, uvedených v posledním odstavci mého blogu, neměl být dotován z veřejných peněz.

3 0
možnosti
Foto

Já myslím, že kdyby se točil film o Biľakovi, nebo Štrougalovi, že byste s těmi 15 melouny problém neměl.

5 2
možnosti
JN

Myslet si samozřejmě můžete, co chcete. Tak jak si každý může myslet své například o některých dnešních "správňácích", kteří před rokem 1989 zpravidla patřili mezi ty nejhorlivější svazáky.

2 0
možnosti
Foto

Při útěku na západ nikoho nevinného nezastrelili. Žádného účetního. Mrtvi byli pouze na straně po zuby ozbrojené volksppolizei a rudé armady. Zjistěte si fakta

5 5
možnosti
Foto

A bratří Mašinové vypověděli NDR válku? Vnikli na její území ilegálně a ozbrojeni. Jako teroristé stáli mimo mezinárodní právo.

3 0
možnosti
RK

Zavádíte, pane Nožičko, zavádíte.

Toho esenbáka v Čelákovicích zabít museli, viděl jejich obličeje a nemohli riskovat prozrazení. Svázaného a uspaného chloroformen jej podřízl Ctirad, přesně tak jak ho to naučil komunistický instruktor při výcviku, který předtím podstoupil. Myslím že tohle je asi to, co nejvíc vadí, za mě sice nechutné, ale naprosto pochopitelné. Navíc SNB byla po jejich neúspěšném přepadení v Chlumci v pohotovosti

Ten účetní měl u sebe zbraň a aktivně se bránil.

A vyloženě směšně působí výraz "prostříleli se", k tomu se fakt nehodlám vyjadřovat, snad jen podotýkám, že poměr sil na území NDR byl asi 5 proti 20 000.

Jestli by se o něčem měl točit film, tak je to právě o Mašínech.

9 11
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, co těm štrajchpudlíkům udělaly stohy slámy? A proč se v tom opičili po agentu Malém.

Pozn. Když vysvětloval Ctirad tento hrdinný čin, použil ještě po letech doslovně vysvětlení jednoho z členů skupiny agenta Malého před soudem, tak jak bylo publikováno v Rudém právu.

A musím se opět zeptat, protože to je velmi podstatné: Duše Ctirada tedy najdeme v nebi, ale kde bychom měli hledat duše Kašíka, Honzátka, Rosického a Leciána?

3 0
možnosti
RE

Pokud na to udělají sbírku, vyberou i víc. Ale měl by to točit někdo nestranný.

0 0
možnosti
Foto

Koukám, že soudruh Petřík zase perlí

8 3
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik