Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Jaképak falšování, historie není černá ani bílá, politika je ve většině případů špinavé. V tomto pitomém koaličním systému vždy něco za něco.

1 0
možnosti
Foto

Když po osvobození koncentráku (tuším Buchemwald nebo Dachau) vstoupil generál Eisenhower a spatřil tu šílenost, nechal - dle mého geniálně - přivést ctné občany německé dovnitř, aby na vlastní oči spatřili, co se dělo v jejich blízkosti. Aby aspoň oni nikdy nemohli říci, že šlo výmysl, propagandu vítězů apod. Po dvou generacích už mnozí zpochybňují šoa a to nejde zdaleka jen o militantní islamisty, kteří vědí, že jde o propagandistickou lež.

U nás to jde rychleji. Již po 30 letech se objevuje celá řada odborníků na listopad 89. Tedy těch, kteří vědí, jak to bylo všechno řízeno, připraveno atd. Už hlava státu prohlásila, že šlo o více méně škádlení mezi demonstranty a kluky v bílých helmách, případně strejců v šedých uniformách SS (pardon LM). Jak je možné doložit, tak ještě 4 měsíce na jejich sjezdu jeden příslušník zmiňoval, že oni umí i střílet atd. Pokud by měli v zádech stabilní SSSR, dopadlo by vše nejspíše přesně v intencích komunistického pojetí společnosti.

Naštěstí existují filmové záběry a pamětníci, kterým ještě hlava slouží. Ale oni "noví bojovníci" jistě už vstávají.

Karma.

15 1
možnosti
Foto

To má být rekviem za mrtvého studenta Šmída?

7 7
možnosti
DS

Když tam nevystoupí prezident Zeman, který svým článkem fakticky k rozběhnutí listopadu přispěl - a byl v KSČ krátce kolem roku 1968 jako mnozí - vystoupí tam rektor Zima, který byl v KSČ na "ostaršení" už od 17 let.

Okolo demonstrace 17. listopadu se holt motali mnozí a mnozí mají různé názory. Třeba lidé z rodin opravdových postižených komunistickým režimem v 50. letech, ti se kupodivu ke slovu nedostali nikdy.

8 1
možnosti

Při pohledu na tu "sbírku" petentů ... Mrzí mě tam Vláďa Mišík, ti ostatní ať si:-).

2 0
možnosti
LH

Kritizovat mf dnes na jejím blogu tak tomu říkám paradox... ;-D

5 1
možnosti
Foto

Je to směšné, když všichni tito kritici své názory na blozích mf- iDnes vesele prezentují...;-)

1 0
možnosti
ZB

Vážíte si paní Šiklové??? Té zapálené komunistky z padesátých let!!!:-/

Platí také v jejím případě to povídání o bývalých černoších a bývalých komunistech?

8 0
možnosti
AN

Tak to je jako s těmi hodnými"Němci :-)

3 1
možnosti
PK

At si každý píše co se mu zachce a ať si každý vybere a pokud s tím nesouhlasí ať se projeví. Je zcela logické že jednu událost nereflektujeme jednotně a naštěstí se názory korigují dalšími názory.

8 0
možnosti
Foto

Ach jo... Pravda asi je, že kdyby nebylo Gorbačova, nebylo by ani sametové revoluce... A teď se hádáme o rozumné... ;-DR^

1 0
možnosti
AN

Historii si každý přizpůsobí tomu svému vidění. Proč se nad tím pozastavovat. A že ptáš někdo vůči někomu vymezuje, to je snad folklór. Tak pište.

4 0
možnosti
MB

Za nesmírně raritní považuji = Není jasné, zda prezident, nebo premiér ČR sebere odvahu a ve dne ! - Se veřejně postaví před národ s projevem k 30 výročí 1989. Skutečně, neznám zemi, která by si na Hrad posadila bývalého komunistu. Toho, který si svými pletichamí - pak vodí agenta Bureše na provázku. Nikoliv k povznesení Republiky, ale k ukojení vlastního Ega ! - Druhý je pak ochoten se podvolit komukoliv, kdo mu zajistí beztrestnost a další přísun Dotací. Výsledkem je vydiratenost - slabost .

Je zřejmé, že oba by byli zesměšněni a vypískáni. Nechtěl bych být v jejich kůži a silně bych přemýšlel, jak se výročí dá vůbec vyhnout! Osobně uznávám, že ideály 17.11.1989 - Se 100% naplnit nemohou. Vždy na počátku, je snílkovství a naivita. Na straně druhé, ANI VE SNU - by mne nenapadlo, že v čele Státu bude stát 7x soudem usvědčený lhář + Agent STB ! Opravdu marně bádám a hledám zemi podobnou ... :-)

9 0
možnosti
PK

Vážený pane Buček,ideály listopadu byli rozkradeny již dávno před Vámi nazývaným Burešem, toho jste si asi nevšiml...škoda,to je ten jiný náhled na historii jež je zmiňován v blogu..

4 1
možnosti
Foto

R^ Sice zajímavý, ale trapně nedůstojný vývoj, předznamenávaný několik let přibývajícími projevy předstírané ztráty paměti, v očekávání výsluh na cestě zpět.

3 0
možnosti
  • Počet článků 338
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2093x
62 let, hodně zájmů, hlavně cestování. Mám moc rád Rakousko, pro jeho přírodu, srdečné lidi, rozmanitost a pohodu. Jinak kolo, lyžování, četba, biatlon a dokumenty.

Seznam rubrik