Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná, že by měli všichni si přečíst úřední zprávu o činnosti Pohraniční stráže, publikovanou ve Svobodném slově 5. září 1967 a zeptat se sami sebe, zda neexistoval žádný důvod pro její existenci. Předpokládám, že obdobná zpráva byla publikované také v Rudém právu, jehož digitalizované výtisky jsou k dispozici v Literárním archívu.

0 4
možnosti
Foto

Nerozumím, proč by si všichni měli přečíst o Pohraniční stráži?

2 0
možnosti

No... Socik mel jednoznačně některé výhody, jinak by tu nemohl v relativním poklidu fungovat tak dlouho. Ovšem zrovna nízké zadlužení bylo kauzalne propojeno s tím, že jsme měli nekompromisně namířeno mezi rozvojové země. Počkat ještě dalších dvacet let a mužem si tu otevřít skanzen.

10 1
možnosti
Foto

Tak Poláci byli na Západě hodně zadlužení a ti měli namířeno kam?

0 1
možnosti
PS

V doporučených (Zaujalo nás) jsem objevil článek, který by si měli přečíst škarohlídové. Nesnášející seniory: https://karlaslezakova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723484

Třeba někteří se zdravým rozumem a pamětí na svoje rodiče a prarodiče procitnou. Nikdy není pozdě změnit názor:

"Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

3 0
možnosti
BV

>>Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech<<

Tak na nich nelpěte.

A propos... pokolikáté jste zde do (všech) diskusí na iDnes již tento citát vložil? Potřísté? Nebo snad popětisté? Máte o tom, pane Skácele, alespoň rámcový přehled?

0 0
možnosti
Foto

Rozhořčení a rozhořčené z mého článku. Když tedy pravda tak: Zadlužení Československa bylo v roce 1989 nulové. Nejsem obhajovatelem minulého režimu. Je však smutné, že právě tak jako svazáci po roce 1948 zavrhovali vše, co bylo pozitivní za první republiky 1918 - 1938, tak ti s dnešním jedině správným názorem zavrhují vše, co bylo před rokem 1990.

5 5
možnosti
Foto

Pane Hannigu, lépe si ověřujte co chcete napsat. Zadlužení ČSSR v ́89 bylo oproti dnešku banalitní, nikoliv však nulové. A opominu-li neopominutelné osobní svobody, tak toho bylo hodně špatně - od výroby, přes zásobování, zdravotní péči, i důchody byly poznamenány...... Čeho byl dostatek, to byla práce, resp. povinnost pracovat. Práv však bylo minimálně. Chápu váš osobní vstřícnější přístup, pochopte však, že drtivá většina národa neměla vaše zdroje a možnosti a proto mají pamětníci jiné vzpomínky.

11 3
možnosti
Foto

Je opravdu smutné, jak se diktatura zažrala lidem pod kůži až tak, že nevidí jiné řešení, než stavění zdí a to ještě v zemi, kde zeď rozdělila i rodiny. Kolik ještě zdí budou potřebovat postavit než jim to dojde. :-(

8 1
možnosti
BV

Máte pravdu, jen bych to nedával za vinu východním Němcům jako celku. Je zřejmé, že "lidé zvláštního ražení" jsou vždy a všude - u nás např. pan Hannig a jeho veskrze nerozumní "Rozumní" - a jistě i v Německu se pár podobných pomatenců (kteří by zase chtěli stavět zdi a ještě o 3 m vyšší) najde. Stejně jako se u nás najdou pomatenci, kteří blábolí nesmysly o tom, že okupace v r.1968 oddálila "rozkradení" republiky o 21 let - a opět je to pan Hannig, kdo to pak prezentuje jako "zajímavou myšlenku". Inu, lidé s bolševickým myšlením budou vždy a všude - musíme jen doufat, že budou jen v řádu promile - přesně tak, jak jsou u nás voliči té obskurní partaje "Rozumní".

4 1
možnosti
BH

Já to dotáhla akorát do jiskřiček:-/:-P

0 0
možnosti
PJ

Jako mnozí jsem zklamán z polistopadového vývoje roku 1989. Namísto očekávaného rozvoje a modernizace mnoha podniků, došlo v rámci privatizace k jejich rozkradení a likvidaci. Převážně se jednalo o podniky, které nevznikly z iniciativy vládnoucí KSČ, protože je předtím vybudovali naši předci za Rakouska-Uherska a první republiky. Podniky přežili druhou světovou válku, ale nepřežili privatizaci. Věhlas zlatých českých ručiček dostal na frak likvidací učňovského školství a dehonestování řemesel, které nyní všude chybí. Namísto obdivu k umu a zručnosti vyjadřují nezletilci opovržení k práci a manuálně pracujíci lidi považují za "SOCKY". To je otřesná ztráta morálních hodnot.

12 5
možnosti
BV

>>Převážně se jednalo o podniky, které nevznikly z iniciativy vládnoucí KSČ<<

Jistě. Z iniciativy vládnoucí KSČ nevzniklo za celou tu dobu opravdu nic užitečného. Bohužel ta vládnoucí KSČ, která strkala rypák do úplně všeho - a nejraději do toho, čemu vůbec nerozuměla - ty kdysi prosperující podniky naprosto zplundrovala, nechala je 40 let žít z podstaty - a když se pak soudruzi v roce 1989 konečně pakovali, zanechali ty podniky v takovém stavu, že nebyly schopny obstát v konkurenci podniků, které podnikaly na západ od nás a proto se v nich průběžně těch 40 let inovovalo. Takže i za to nese odpovědnost zrůdný komunistický režim, který v této zemi zničil co mohl - a dodnes ještě křiví charakter mnoha lidí - jak to je naprosto zřetelně vidět u současných příznivců bolševických pohrobků z obskurní strany "Rozumní" s Petrem Hannigem v čele.

5 2
možnosti
AF

Pane Veverko, vidím že jste opět využil BLOG pana HANNIGA, aby jste zveřejnil své názory o které asi moc lidí zájem nemá. Založte si svůj BLOG a urážejte lidi, kteří mají zájem o Vaše názory proti komunistické minulosti. Panu Hannigovi byly v roce 1948

2 roky. Nic v té době ovlivnit nemohl. Neovlivnil ani převrat v roce 1989. Vadí mu však, že nemůže ovlivnit sám ani to, co ví už dávno. A to je to, že skáčeme podle USA a na jejich přání máme přijímat migranty které máme živit a oni nás budou zabíjet. Už to zažívají občané západních zemí. To bylo dohodnuto už s Havlem, kterému překládal pán francouského prezidenta, který otevíral i mé oči pravdou o SAMETOVÉ REVOLUCI. Tomu názvu se smějí na západě ti, co věděli jak nás Gorbačev prodal AMÍKŮM. To, že Vy jste se to nedověděl neznamená, že by jste si nevšiml kam nás Havel zatáhnul. Pokud Vám to nedošlo, tak se zeptejte svých rodičů. Ti by si mohli pamatovat že jsme tady neměli žebráky a bezdomovce, kteří žjí z našich daní. Možná že k nim patříte i Vy a proto jste spokojen se současností do které nás Havel dostal.

6 3
možnosti
BV

>>jste opět využil BLOG pana HANNIGA<<

Přispět do diskuse znamená "využít blog" pod kterým je diskuse? "Nevyužíváte" ten blog náhodou i vy, p.Filipová? Anebo se o "využití" podle vás jedná pouze v případě,že diskutér nemaže blogerovi med kolem úst? Ale no tak... Nu,já bych tuto vaši nejapnou poznámku okomentoval tak,že diskutovat pod články a blogy má právo každý,kdo se zaregistroval - a vy rozhodně nejste "autoritou",která by měla hodnotit zda svou účastí v diskusi někdo něco "využívá" nebo "nevyužívá".

>>aby jste zveřejnil své názory o které asi moc lidí zájem nemá<<

Ano,ve vaší bublině o názory,které poukazují na to,co jste vy a váš idol zač,"moc zájem asi není",to zřejmě máte pravdu. Ale to mě rozhodně nevadí - nehodlám se,jako vy,omezovat pouze na svou bublinu. Nejsem na tom totiž jako vy,abych vyháněl lidi z diskuse pod blogem,se kterým souhlasím,jen proto,že někdo vyslovuje nesouhlasné názory.

>>Založte si svůj BLOG<<

Založím-až tak uznám za vhodné. Anebo také nezaložím-je to rozhodně jen a jen na mně.Vám ale do toho zda založím a kdy založím opravdu nic není. Nicméně chápu,že patříte k lidem,kteří nesouhlasné názory nemají rádi z důvodu,že jim nedokáží oponovat-a proto lidi s jinými názory,než jaké vy považujete za "jediné správné",vyháníte z diskuse. To je ovšem jen a jen váš problém-a já nemám nejmenší důvod se vašimi zupáckými "příkazy" řídit.

>>a urážejte lidi,kteří mají zájem o Vaše názory proti komunistické minulosti<<

Nikoho neurážím-a už vůbec ne lidi,kteří obdobně jako já mají výhrady ke komunistické minulosti např.některých současných nacizujících politiků. A zajisté neurážím ani nacizující politiky,tím,že je hezky bez obalu a politicky nekorektně (vy snad máte něco proti politické nekorektnosti?) nazývám nacizujícími - oni se tím,že se např. paktují s nezpochybnitelnými neonacisty,uráží sami a nikdo jiný,než oni sami,jim za to nemůže. A poukázat na nezpochybnitelný fakt - to opravdu není urážka,to byste mohla uznat i vy.

...pokračování ve vlákně..

2 0
možnosti
Foto

Někdy není ani tak důležité koho či čeho byl kdo členem, jako spíš to jaké názory aktuálně zastává a šíří.

4 1
možnosti
PS

Souhlas. Zažil jsem řadu lidí, kteří před rokem 1989 měli jediné heslo: Práce nás živí. A podle toho to u nich doma či v zaměstnání vypadalo. Totalita, netotalita. Lidé by se prostě měli domluvit za jakýchkoliv okolností. U nás to vypadá tak, že až je národ "v úzkých", semkne se...[>-]

0 0
možnosti
MM

Nedá mi to, abych ještě nereagoval na tento vysoce karmovaný blog.

Postavit ještě vyšší zeď, zřejmě pro aurora zajímavý názor

Okupace z roku 68 oddálila rozkrádání. pro autora zřejmě zajímavý názor.

Nebýt nemožnosti cestovat na Západ bylo s s lidskými a občanskými právy vše v pořádku a mohlo to tudíž vydržet déle.

Že by se polovina národa, těch schopných, vzdělaných, pracovitých, odešla a režim by se ihned zhroutil,....

Jestli tato osoba je předsedou strany, která si říká Rozumní, že tento "rozum" je včetně předsedy je jen k pobavení.

6 3
možnosti
Foto

Já doufám, pevně doufám, že vysoká karma blogu je výsledek nestandardních zákroků a úkonů, protože to by pro občany byla ještě ta nejlepší vizitka.

4 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik