Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý je fakt, že většina diskutujících pod mým článkem má naprosto odlišný názor než většina čtenářů tohoto článku, který ohodnotili vysokou karmou a dostatečnou čteností. Navíc ohlasy na mé články jsou ve své většině kladné, což dokumentuje i mé současné první místo v žebříčku dle karmy - obliby. Viz: https://blog.idnes.cz/blogeri.aspx?sortby=karma&sortorder=desc&query=

Proto odpovídám na názory těch, kteří nemají zde možnost diskutovat a kdyby tu možnost měli, byla by diskuze vyváženější. Celková karma je něco jako volby. I když na prezidenta Zemana a premiéra Babiše se v médiích objevuje vždy převážná většina negativních hodnocení, volby vždy ukáží stejný výsledek, jako je výsledek týkající se obliby mých článků.

1 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Taky NDR je průšvih sám o sobě. Kolik marek do nich nalili a jak když to projde děravým hrncem. Jo, po pádu nacismu stačilo západním Němcům 10 let a byli hospodářsky fit jak ještě nikdy, a to se do nich taky nalily kvanta peněz. Za EU dotace si Španělsko postavilo dálnice a rychlostní vlaky. NDR si za západní marky uhnala východní horečku zvanou AfD.

1 0
možnosti
VN

Ono proběhlo i několik soudů , že západní podnikatel nechtěl zaměstnat někoho pocházejícího z bývalé NDR.

0 0
možnosti
JN

J29i77ř57í 12N25ě70m74e44c

11. 8. 2019 13:17

Vždy záleží na úhlu pohledu. Určitě bych nechtěl v Evropě stavět nové zdi, ale bez opatření proti nezákonné migraci bude mít naše kultura vážné problémy, to je prostě fakt. No a to, že je EU uskupení sebemskačů, jaký svět doposud neviděl, je bohužel také zcela jasné.

4 0
možnosti
JK

mam nekolik poznamek a jsem tak trochu smutny, ze je musim psat pod blogem autora, ktery chtel byt prezidentem. Co se to s nami stalo, takovy inteligentni narod, potomci Karla IV, narod ze ktereho vzesel V. Klaus ???

[...] kdyby nechali komuniste lidi cestovat a pracovat v zahranici [...]

Jak muze nekdo napsat takovou volovinu? Nemoznost vycestovani byla podminka nutna k udrzeni komunisticke moci. Odesli by ti schopni a ti by zustali v zahranici a v republice by opet zustali ti, kteri by nevedeli, jak je ten chleba o dvou kurkach vsude stejny.

Mmj. Jugoslavie to zkusila, mela nasmlouvane kontingenty 'gastarbeiteru' se zapadnimi staty a v 70. letech cinil prinos deviz od techto lidi 42%. Vysledkem ovsem bylo, ze zeme zaostala a zbanrotovala mnohem vice jak CSSR.

[...] otevrou nuzky mezi bohatou elitou a zbytkem obyvatelstva [...]

Ano, ale to je pruvodni jev kapitalistickeho systemu. A lide to tak dokonce chteji a nebouri se proti tomu. Je tomu tak i v ostatnich zemich, kde nikdy socialismus neexistoval.

Jak se v diskuzi pise o tom, ze v tom socialismu nebylo take vsechno uplne spatne (nic jineho nerika ten citovany byvaly obcan te NDR, ktery chce tu vyssi zed), tak to je jen neustale a silne rozsirene nepochopeni funkce systemu. (je v tom i touha nejaky system vylepsit)

Muzeme si to predstavit ale jednoduse tak, ze nejaky system je takovy hrnec, ve kterem je urcite mnozstvi svobody a zbytek je to mnozstvi nejistoty. Hrnec je plny tedy takoveho roztoku svobod a jistot. Odebrat ani pridat se do toho hrnce neda nic, jen je mozno menit ten pomer. A cim je vice jistot, o to min je tech svobod. Jinak to proste nejde.

[..] zadluzeni [..]

nebyli jsme zadluzeni, protoze nam nikdo nechtel pujcit. Kdyby si mohlo CSSR pujcovat jako Argentina, tak je Strougal dodnes premier.

2 1
možnosti
BV

V podstatě souhlasím. Vytkl bych vám jen následující:

>>potomci Karla IV, narod ze ktereho vzesel V. Klaus<<

Václav Klaus se v posledních letech zpronevěřil všemu, co dříve hlásal - tedy v době, kdy se ještě tvářil, že je pro tržní liberalismus. Dnes podporuje nedemokratický režim v Rusku, trestně stíhaného estébáka v čele vlády a loutku ruských a čínských zájmů na Pražském hradě - tu nejhorší ostudu této země, Miloše Zemana, podpořil výslovně před první (to bych mu ještě možná až tak nevyčítal), ale i druhou prezidentskou volbou (kdy už bylo nade vši pochybnost zřejmé, co je Miloš Zeman zač). Obávám se proto, že Václav Klaus je dnes stejným vlastizrádcem, jakým bezesporu je Miloš Zeman. Možná se Václav Klaus tolik nezašpinil - ale jeho dnešní názory a politické preference se téměř ze sta procent shodují s těmi Miloše Zemana, Putinovy loutky, která opakovaně pronášela výroky, které ruská strana v mediální válce použila proti Západu - a Miloš Zeman se proti tomu, jak jeho výroky ruská strana interpretovala, neohradil. A Václav Klaus takovéhoto Putinova agenta opakovaně podpořil - a vzhledem k tomu, že Miloš Zeman v druhém kole vyhrál opravdu jen těsně, ta Klausova podpora s největší pravděpodobností způsobila, že tu ostudu teď máme na Pražském hradě a že Hrad je dnes de facto rezidenturou ruské ambasády. Takže přirovnávat Václava Klause ke Karlu IV. je opravdu hodně mimo mísu - a proto vám nemohu dát plus, přestože s většinou vašeho příspěvku souhlasím.

2 3
možnosti
JP

Krásný blábol, i slzičku jsem zamáčkl.

2 2
možnosti
IM

I20v11a94n 79M58i26n37á56ř

11. 8. 2019 14:03

Jak jednoduché - takto odsoudit celý článek. Nejste vůbec schopen, posoudit zcela reálná fakta, která autor v přirozené historické souvislosti uvádí. Nejste schopen uvést ani .. ten jediný konkrétní "blábol".

2 1
možnosti
BV

Pane Hannigu, vy jste se dnes v diskusi nechal slyšet, že zde "píšete jako kovaný soudruh nyní, když to je nebezpečné". A v mnohých vašich předešlých diskusních příspěvcích jste se v minulosti nechal slyšet, že jste se za minulého režimu o politiku vůbec nezajímal (považoval jste to v těch příspěvcích dokonce za přednost - čili dokonce bych i řekl, že jste se tím de facto chlubil). V této souvislosti mi tedy nezbývá než konstatovat, že to je opravdu velice zvláštní, že dnes, když máme demokracii a nikomu za jeho názory nic nehrozí, tzn. každý si (de facto) "může plácat co chce" - máme svobodu slova - vy za těchto okolností přesto máte pocit, že když zde píšete jako kovaný soudruh ty vaše bolševické nesmysly, cosi vám "hrozí" a proto to pokládáte za "nebezpečné". Co přesně vám hrozí? Opravdu své současné bolševické názory považujete za znak "odvahy"? Nebylo by třeba mnohem odvážnější, kdybyste byl v opozici za minulého režimu, kdy za režimu nepohodlné názory postih skutečně hrozil a mnozí tehdejší odvážní lidé si dokonce, mnohdy jen za své nekonformní názory, odseděli mnoho let? Ale to vy ne - vy se dnes dokonce de facto chlubíte tím, že jste se za minulého režimu o politiku nijak nezajímal, hleděl jste si jen a jen svého - a byl jste zřejmě za ten "klid na práci", který jste tehdy měl, i náležitě vděčný. A dnes, když vám za to žádný postih nehrozí (pouze výsměch zde v diskusích od lidí, kterým je váš bolševismus odporný), ze sebe děláte div ne "disidenta", který dnes, když máme svobodu slova, píše způsobem, který je "nebezpečný" - a tedy právě proto zde píše jako kovaný soudruh - což pokládáte za "nebezpečné" a zřejmě tudíž i "odvážné" jednání. Vy opravdu nevidíte, nevážený p. Hannigu, jak jste tím vším směšný? - jednak tím, že skutečně píšete jako kovaný bolševik - a jednak tím, jak to "zdůvodňujete" - jak "neuvěřitelně" jste tím "odvážný"... Opravdu to nevidíte, jak jste tím vším směšný? A že si ten výsměch, kterého se vám zde dostává, naprosto poprávu zasloužíte?

4 0
možnosti
Foto

Nepíšu o sobě. I v této době nejsem nijak odvážný. Kdybych byl, tak by zde mé články nemohly vycházet, to si uvědomte. Já ovšem nejsem, jak Vy tvrdíte, bolševik. S mnoha věcmi současné doby souhlasím. (Jsem rozený demokrat a trpím, když se demokracie zatracuje. Projevem demokracie jsou volby.)Jenom mě štve, jak se znovu dostáváme do doby, kdy nelze mluvit a psát svobodně. Ale to už je věc dalších generací. Mě už to pálit nebude. Po roce 1948 byli mladí nadšení z komunismu a s radostí udávali vlažné spoluobčany, tak jako nyní mladí udávají třeba hostince, kde se přes zákaz kouří (jsem nekuřák, ale nikdy bych nikoho neudával), jako hlídači té správné ideologie hlídají a nahlašují nevhodné příspěvky na facebooku atd.

1 1
možnosti
Foto

Stejně jako u jiných vašich článků marně přemýšlím o smyslu tohoto.

Některé diskutující peskujete za to, že nepochopili, o čem to vlastně píšete,

ale podle mne se jim nemůžete divit.

Za největší hloupost považuji už samotný název článku, ke kterému jste dospěl po rozhovoru s jedním (nebo jich bylo více - ideálně všichni občané bývalé NDR?) člověkem.

A ještě k těm skvělým podnikům (našim i východoněmeckým). Byl jste se někdy podívat před revolucí např.v ČKD? Na jakých strojích se tam vytvářely hodnoty? Často, velmi často to byly stroje, které pořizovali ještě předchozí vlastníci podniků (tedy hodně staré, aby bylo jasno, kam mířím) a díky tomu konkurenceschopnost socialistických podniků byla v drtivé většině případů mizivá.

Volání po stavbě zdí může zabránit lecčemu, jen ne získání konkurenceschopnosti.

Za mne opět neRozumné psaní.

6 1
možnosti
BV

>>Za největší hloupost považuji už samotný název článku, ke kterému jste dospěl po rozhovoru s jedním (nebo jich bylo více - ideálně všichni občané bývalé NDR?) člověkem.<<

Řekl bych, že ten člověk, který se s tou svou touhou po návratu berlínských zdí a železných opon Hannigovi svěřil, byl jen jeden. Stejně jako ten jiný člověk, který se mu svěřil s tou jinou bolševickou "myšlenkou" - a sice, že "okupace v roce 1968 oddálila 'rozkradení' republiky o 21 let a proto byla pozitivní". Takovéto názory zastávají opravdu jen naprostí extoti. A třetím exotem do počtu je sám Petr Hannig, které tyto "myšlenky" považuje za natolik "zajímavé", že se s nimi svěřuje svým ovečkám, které mu za to nadšeně tleskají a stávají se tak dalšími (ale jen pasivními) exotíky s extremistickými názory. Všech jich ale rozhodně není celkem víc než nějaká ta tisícovka, jak se dá zjistit pomocí vzorečku na výpočet karmy.

1 0
možnosti
MS

Nikdy jste nebyl členem KSČ, ČSM ani SSM, ale píšete jako kovaný soudruh.:-)

3 3
možnosti
Foto

Důležité, že tak píši nyní, kdy to je nebezpečné a ne tehdy, kdy to bylo doporučované, jako mnozí, co dnes píší to doporučované.

1 1
možnosti
BV

Výjimečně pro účel odpovědi panu Skácelovi zakládám nové vlákno, protože se domnívám, že to je docela důležité - tak aby to nezapadlo v hloubi vlákna s obvyklým Skácelovým žvatláním.

PETR SKÁCEL: >>Doposud mi nikdo vážně nevysvětlil, proč musely po roce 1993 zkrachovat světově proslulé firmy (Poldi, ČKD, Tatra, Zetor, Adast, Metra, a další). Vysvětlení, že ekonomicky neunesly nastalé přeměny (pan Klaus) je víc než úsměvné.<<

Vysvětlení se vám, dostalo, pane Skácele. To Klausovo vysvětlení se mi tedy vygooglovat nepodařilo, ale nemám vám v této věci důvod nevěřit, že i on to takhle někdy vysvětloval. Opravdu Václava Klause nemusím - ale nejsem zabedněnec, který by (když člověk, s jehož názory nesouhlasím, řekne něco rozumného) nebyl schopen říct ano, v tomto má pravdu. Takže pane Skácele - to vysvětlení se vám dostalo, nejen od Klause, ale i zde v diskusi. A jediné, čeho se tady v té diskusi vysvětlení nedostalo, je vaše prohlášení, proč by snad to vysvětlení mělo být "úsměvné". Ano, pokusil jste se o to tím, že jste napsal >>Např. Zetor ještě v roce 1990 vyvážel traktory do 80. zemí světa<< - nicméně to byl opravdu chabý pokus. Za prvé: nevšiml jsem si, že by Zetor zkrachoval: https://cs.wikipedia.org/wiki/Zetor - a za druhé: On se totiž na přelomu let 1989 a 1990 zhroutil komunismus téměř ve všech zemích, ve kterých do té doby byl. A země třetího světa, které s ním koketovaly, přišly rázem o štědrou finanční podporu z komunistických zemí. Což mohl být docela důležitý důvod, proč mohl mít Zetor v první polovině 90. let problémy s odbytem - přišel o monopol v bývalých komunistických zemích a země třetího světa dříve podporované komunistickým blokem, do kterých vyvážel, najednou neměly finanční prostředky, za které by mohly i nadále traktory Zetor nakupovat. ... pokračování příspěvku ve vlákně ...

2 0
možnosti
BV

... pokarčování předešlého příspěvku (2/2) : ... A připočtu-li k tomu fakt, že Zetor opravdu nemohl konkurovat značkám ze zemí před rokem 1989 svobodného světa, je zřejmé, že problémy Zetoru, které tehdy jistě měl, byly způsobeny jen a jen jeho nekonkurenceschopností - čili z tohoto příkladu je zřejmé, že není opravdu nic "úsměvného" na tvrzení, že podniky, které po roce 1990 zkrachovaly, ekonomicky neunesly nastalé změny. Tak to prostě bylo (komunismus se zhroutil v celém světě, až na výjimky, naráz - a naše nekonkurenceschopné podniky najednou přišly o "polštář", který je chránil před o mnoho řádů lepší západní konkurencí) - takže tak to prostě bylo a pan Skácel zde lhal, když tvrdil, že mu "doposud nikdo vážně nevysvětlil proč u nás musely po roce 1993 zkrachovat firmy". Jednak mu to bylo (i v jiných diskusích na iDnes než je tato) zajisté mnohokrát vysvětleno - a jednak mu to, když už se tedy rozhodl opět předstírat, že si dosud žádných vysvětlení nevšiml, vysvětluji zde např. tímto způsobem znovu i já.

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,30
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik