Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nedovolil bych si tvrdit, že zpravodajství a publicistika ČT jsou neprofesionální en bloc, avšak systematické lapsy veřejnoprávního média jsou jednoduše vodou na mlýn zastánců konspiračních teorií a kremelského pohledu na svět viz jedna privátní TV. Jenže manipulativní a podřadná média by nikdy nemohla získat takový ohlas, kdyby ČT pracovala tak, jak má. A proto je žádoucí, aby česká veřejnoprávní média zohledňovala veškeré relevantní pohledy na dění doma i ve světě; aby se inspirovala špičkovými zahraničními sdělovacími prostředky

Například nechápu, proč by složité domácí a mezinárodní otázky měli v drtivé většině komentovat politikové, vysocí vojenští činitelé nebo bezpečnostní experti s politickou příslušností, a nikoliv nezávislí odborníci?

Přitom je nesmírně důležité, aby v době fake news a manipulativních webů veřejnoprávní médium řádně plnilo svou funkci, což bohužel není případ ČT. Tož tak ČT..

4 1
možnosti
Foto

Pokud ČT informuje jednostranně a zaujatě (několik příkladů ve svém článku uvedl pan Juda), tak se takové médium dá hodnotit jako neprofesionální en bloc. Vzhledem k tomu, že většinu svého života jsem prožil před rokem 1989, tak mohu porovnat úroveň komunistické ČST a současné ČT. Komunistická ČST svoje informace zakládala převážně na polopravdách, vyhýbala se vyloženým lžím a občas pozvala do studia někoho, kdo zastával jiný názor a nechala jej svobodně se vyjádřit - viz Miloš Zeman. Určitá témata sice byla Tabu, ale v současné ČT je těch Tabu více než bylo v komunistické ČST

Současná ČT kromě absolutní jednostrannosti zakládá svoje informace často na vyložených lžích (např. šíření západní demokracie, muslimští imigranti do Evropy a zprávy o Rusku).

Provádí pečlivý výběr pozvaných hostů a těm, kteří smýšlí trochu jinak redaktoři skáčou do řeči a odvádí pozornost na jiné téma a ti, kteří jsou argumentačně zdatní už přestali zvát do ČT úplně (např. Tereza Spencerová).

Jinak, s Vaším názorem celkem souhlasím, protože ČT jako veřejnoprávní médium by mělo plnit svou funkci a objektivně naše občany informovat.

4 2
možnosti
MK

V posledních letech televizi nesleduji. Tedy nesleduji, občas se dívám na Prima Zoom, protože jsou tam vynikající dokumenty a občas se podívám na Fox News, protože to je snad jediná televizní stanice, kde nemají vliv komouši a levičáci. Proto se diví, že takový boskovický velikán, levicového ba přimo komunistického ražení, odsuzuje Českou televizi. Přitom to je jedná stanice která je určena přímo pro něj. :)

0 0
možnosti
DR

Tak to jste naivní. Daleko horší jsou ty "vlivy" na TV stanice od těch co si dneska říkají demokraté. Kam se na ně hrabou takoví břídilové jako ti komouši a levičáci. ;-D

5 1
možnosti
DR

Zajímalo by mě jací budou soutěžící. Petříček, Votápek, Poche anebo pozvou Pavla s Opatou?

2 1
možnosti
JB

J51i72r34i 97B64o68r

3. 8. 2019 12:55

Nemáte tam ještě něco?

0 0
možnosti
Foto

každý sleduje a chválí ta media, která lahodí jeho sluchu.

A podle toho je dělit na pravdivá a nepravdivá, je velice nemoudré.

8 0
možnosti
Foto

To je možná Váš případ.

Já hodnotím média, zda informují v souladu s dostupnými fakty.

A mezi tato média naše ČT nepatří.

Bohužel...

1 1
možnosti
HV

Ahá, blíží se novodobé PŠM . Tak mám se smát, nebo brečet?

6 0
možnosti
Foto

Racionální článek s dobrým rozborem situace. Karma R^

10 2
možnosti
MV

vyborne napsano, to si nekteri porochnej

9 1
možnosti
Foto

Výborně napsáno a vystižena podstata věci.

I ti komunisté před rokem 1989 byli obratnějšími manipulátory, než současní "majitelé" ČT.

A ti největší šiřitelé fake news se pasovali za představitele boje s manipulací a lží- tedy fake news.

Když měl na Letné projev údajný expert na dezinformace Bohumil Kartouz, tak obviňoval Zemana a Babiše, že otevřeně podkopávají bezpečnost ČR a jejich spojenců. Za sebe mohu napsat, že větší míru dezinformací, ale i obyčejné lidské hlouposti jsem dlouho neslyšel.

A současná ČT je ostudou našeho zpravodajství. Divím se, že současné reportéry ČT hanba nefackuje.

Karma R^

7 8
možnosti
Foto

J26a68k28u77b 12R90o65t54h

3. 8. 2019 11:17

A další expert na pravdu. Inu, dneska tady bude asi sranda. A Standa. ;-D;-D;-D

9 7
možnosti
SN

:-)......Pane autore, napsal jste to výborně, ale jak je z počátku diskuse vidět, moc potlesku jste nezískal! ČTV, která nám předkládá denně silně neobjektivní zpravodajství, zamlčuje, nebo vystříhá skutečnosti aby nás uchránila dobrých zpráv, bude učit diváky, jak rozeznat lži!

Výborný vtip od Dvořáka, ale.....ten si svůj bohatýrský plat o kterém se tisícům lidí ani nezdá, musí zasloužit.

Článek je tu velmi krátce, večer se podíváme a jistě budeme překvapeni. V dobrém! R^R^R^!!

7 1
možnosti
LB

Když víte, že ČT předkládá denně silně neobjektivní zpravodajství, tak proč na ni denně koukáte? Vaše parketa bude tak Soukupův Barrandov, tak si ho ve zdraví užívejte.

7 4
možnosti
  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik