Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

Budete mě mít za nějakého zeleného fanatika (což nejsem), ale popírání vlivu člověka na současné klimatické změny by podle mě mělo být postaveno na stejnou úroveň jako je např. popírání holocaustu...

I díky těmto popíračům je situace čím dál tím horší a oddaluje se řešení daného problému do doby, kdy už bude pozdě (pokud pozdě není už teď). Až budou tito popírači starší (třeba za 40-50 let), tak uznají svůj omyl (pokud jim to jejich ješitnost dovolí), ale to už bude pozdě...

Paní blogerka má sice na svém blogu zmínku, že se snaží, aby neměla hlavu jen od toho, aby jí nepršelo do krku, ale její příspěvek mě o tom tedy nepřesvědčil. Různých výzkumů a analýz je myslím dost (byť samozřejmě některé nejsou v různých ohledech dokonalé/komplexní), ale rozumně myslící člověk musí dojít k závěru, že nejpravděpodobnější příčinou současných klimatických změn je činnost člověka. Neříkám, že to je možné říct se 100% jistotou, ale je to ta nejpravděpodobnější příčina. Ona se časem pravda ukáže, ale bohužel mě nebude vůbec těšit, když pak budu moct oněm pochybovačům říct "Já jsem vám to říkal."...

10 12
možnosti
VH

No - a je to tady: "Je to ta nejpavděpodebnjší příčina". Z čeho to plyne. Zřejmě člověk nepříznivý vliv má, ale nikde není doložena intenzita tohoto vlivu (ve srovnání s případnými vlivy jinými).

Jinak, není zřejmé, zda se z 90 % (80 %?. 50 %?) nejedná o vliv přirozený, vliv, který jsme zatím neobjevili či dostatečně nezkoumali.

Pak ještě jedna drobnost: Zachrání to EU? Při drastickém růstu v Číně a trvalém růstu v ostatních rozvijejících se i zaostalých ekonomikách?

10 0
možnosti
VV

Nejvetsi diru ma ta studie v tom, ze ji provadeli a npsali vedci, a ne Vaclav Klaus. ;-D

5 4
možnosti
JK

na boji proti klimatu zatim nejvice vydelal V. Klaus prodejem svych knih, ve kterych odsuzuje boj proti klimatu jako byznys.

2 9
možnosti
Foto

Mohl byste součet honorářů za Klausovy knihy čísleně porovnat třeba s peněžní velikosti Nobelovy ceny za mír, kterou dostal za své klimatické aktivity Al Gore?

Rád bych si Vaše tvrzení o největším výdělku ověřil na konkrétních příkladech.

Částky za Nobelovy ceny jsou pro to porovnání zde:

https://www.nobelprize.org/uploads/2019/04/prize-amounts-2019.pdf

Pokud byste chtěl, můžete porovnat i honoráře za přednášky obou pánů.

4 0
možnosti
LJ

Měření teplot a případně dalších parametrů provádíme zatím příliš krátkou dobu, průběh teplot a obsahu CO2 v atmosféře v hlubším období v minulosti je lepší odhad, s tím se nechá dělat jen málo a vždy to může někdo napadat jako průkazné. Na druhou stranu asi před 20 lety tito odborníci předpovídali vzrůst teploty o 1°C a ono je to 1,5°C, proto bych je nebral na lehkou váhu.

2 0
možnosti
MM

Ano, stále platí "za vším hledej prachy". Ani postavička "svaté Gréty" se neobjevila jwn tak, sama od sebe.

7 2
možnosti
IB

I84v55o 23B25o81u70š17e

1. 8. 2019 10:22

A "boj" za klimatické změny je ještě větší byznys. Nakonec, existuje nějaká lidská činnost, která by se nedala nazvat byznysem?

9 0
možnosti
ZH

Po nástupu malé doby ledové se také nenašla příčina (neúrod), odnesly to tedy čarodějnice.

Pokud je však pravda, že člověk má významný vliv na změnu klimatu, pak se nabízí jediné správné řešení: snížit množství lidí na planetě (pokud možno bez války, která klimatu nepřidá) a volné plochy zalesnit.

9 1
možnosti
Foto

. CO2 je přirozenou součástí zemské atmosféry a spolu s vodou základní stavební jednotkou veškeré živé hmoty. Bez fotosyntézy a bez skleníkového efektu by na Zemi nemohl existovat život. Oxid uhličitý v atmosféře není znečištění, či dokonce špína.CO2 se navíc v atmosféře nachází v takových koncentracích, že i když jeho množství roste, na zdraví člověka nemá vliv.Z posledních 400 miliónů let, nalezené geologické důkazy naznačují, že množství CO2 i teploty byly značně vyšší než v dnešní době. Proto se nemůže tvrdit, že skleníkové plyny vyprodukované lidskou činností způsobují či přispívají ke globálnímu oteplování.Vědci předložili důkazy, že v historii Země byly na této planetě velké průměrné teploty, které nebyly způsobené zvýšeným obsahem CO2 v atmosféřeVzorky z ledovců ukazují, že vzrůst množství CO2 vždy spíše následoval po vzestupu teploty než obráceně. Bylo zjištěno, že na Zemi se střídá teplé a ledové období.

12 2
možnosti
VN

I vy jeden. Snad si taky nemyslíte, že boj proti klimatickým změnám je jenom fajný byznys? :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,85
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik